Kulttuuria, Tapahtumat

Viini ja Ruoka 2017 -messut Messukeskuksessa 26.-29.10.2017

Messuille mars! Loppukuusta juhlitaan kirjaa ja yllytetään lukemisharrastuksen pariin, mutta annetaan myös mielen virkistyksen lisäksi ruumiille ravintoa ja makuaistille mielihyvää.

Syysilta sohvan uumenissa, viltti, takkatuli ja romaani, Mitä puuttuu?

Viinilasi ja punaista. Sitä terveellisempää ja holottavana aikana kroppaa kivasti lämmittävää lientä. Haluaisitko kaamoskautena hifistellä ja löytää messuilta uusi viinisuosikki: uutuus Euroopasta, laatua Etelä-Amerikasta, jotain kevyttä Californiasta. Vai löytyisiköhän valikoimista uusi viinimaatuttavuus, punaviiniä Kazakstanista?

Kirjasta viiniin, viinistä juustoihin. Niin se mieleni matkaa. Tänä vuonna pakollinen pysähdys on osastolla 4b59. City-bloggari-kesäkuntani Lapinjärven kylä Porlammi on myös messuilla edustettuna. Jo vuodesta 1881 lähtien juustoja valmistanut Porlammin Meijeri tuo myyntiin muun muassa pitkään kypsytetyn maukkaan mustaleima juuston ja ruuanlaittoon tai leivänpäälle levitettävät sulatejuustot. Juokseva Mustaleima Emmental 0li niin hyvää, että ruuanlaittoon ei oma purkkini ehtinyt. Lusikalla kahmaisin maistiaiset jokaisella jääkaapin avauksella, joten purkin pohja tuli esiin merkittävästi ennemmin kuin toivoin ja odotin.

Porlammin kyläjuhlilla aika kului siivillä ja juusto-ostoksiin heräsin vasta huomatessani Porlammin Meijerin juustoaltaan olevan Catepillar-trukin haarukoissa. ”Trukki seis, tahdon juustoja!”, huutoni herätti hilpeyttä, enkä joutunut poistumaan paikalta tyhjin käsin.

Viini ja Ruoka -messut tarjoavat taukopaikan Kirjamessujen messuhulinasta. Kirjamessuilta voi piipahtaa juustojen tuoksuun, viinin maisteluihin ja ruokarekkojen makuelämysten pariin. Ja taas jaksaa.

Mielensäpahoittajan keittiössä pääsee nauttimaan muikuista tai karjalanpaistista pienellä vivahteella.
Mielensäpahoittajan keittiössä pääsi nauttimaan muikuista tai karjalanpaistista pienellä vivahteella. / Viini ja Ruoka 2016
UK vierailusta on jo sen verran aikaa, että piti muisteloida Lontoon antimia Fish & Chipsien kera.
UK vierailusta on jo sen verran aikaa, että piti muisteloida Lontoon antimia Fish & Chipsien kera. / Viini ja Ruoka 2016
Messumuotia. Nämä sääret soivat. Pimputa minua.
Messumuotia. Nämä sääret soivat. Pimputa minua. / Viini ja Ruoka 2016
Riedelin arvostettuja viinilaseja ihailemassa olevan messuvieraan tiikerireppu ihastutti.
Riedelin arvostettuja viinilaseja ihailemassa olevan messuvieraan tiikerireppu ihastutti. / Viini ja Ruoka 2016
Näihin ihastuin. Shampanja-korvakorut ovat must. Unohdin kuitenkin piipahtaa osastolla messujen päätteeksi, niinpä kuljen korkittomana jatkossakin. Jos joku on sunnuntaina messuilla ja hankkii vasemman puoleiset korut,lunastan ne mielelläni 15 euron hintaan!
Näihin ihastuin. Shampanja-korvakorut ovat must. Unohdin kuitenkin piipahtaa osastolla messujen päätteeksi, niinpä kuljen korkittomana jatkossakin. / Viini ja Ruoka 2016

Jottei ensi viikolla tarvitsisi ihmetellä Minne mennä tänään, tee mentaalimerkintä tai kuulakärkikynän jälki paperiallakkaan. Torstaista 12. sunnuntaihin 15.10.2017 Messukeskus (Kirjamessut sekä Viini ja Ruoka -messut) tarjoaa näytteilleasettajien monipuolisen kattauksen ansiosta ravintoa niin sielulle, mielelle kuin ruumiillekin.

 

3 thoughts on “Viini ja Ruoka 2017 -messut Messukeskuksessa 26.-29.10.2017

  1. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site fdcfkgfgdfcc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *