Arkea ja juhlaa, Tapahtumat

Valoa pimeyteen – Linnanmäen valokarnevaali

Nyt on mennyt ihan liian kauan siitä, kun viimeksi kävin Linnanmäen valokarnevaaleilla. Rakastan kaupungin valoja, pimeää vastaan taistelevia tunnelmavalaistuksia, jouluvaloja sekä huikeita valonäytöksiä – miksi siis kaksi vuotta on jäänyt Lintsiä väliin?!

Kaupungin valoja ihailemassa Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Siellä huikean näkymän soi kaupungin ylle sen korkein rakennus, Lotte World Tower.

Linnanmäen lumoava Valokarnevaali tuo huvipuistoon elämyksellisiä valokohteita ja esiintyjiä sekä maistuvia syysherkkuja. Huvipuistolaitteet hohtavat hehkeässä valaistuksessa ja klassikkolaitteiden kyydissä pääsee kokemaan valoyllätyksiä 10. – 20.10.2019.

Kuvituskuva: Lasten Päivän Säätiö, Linnanmäki

Huvipuisto pukeutuu jälleen upeaan väriloistoon ja tuo tunnelmaa hämärtyviin syysiltoihin. Puiston hehkuvan valaistuksen lisäksi Valokarnevaalilla on esillä neljä valoteosta eri puolella huvipuistoa, esim. vesitornissa nähdään erikoiskohde Intergalaktinen Plantaario. Puistossa voi ihailla myös maksuttomia valoteoksia Sokeripalat, Kissat 3D 8K sekä Variaatio 1.

Erilaisia valokokemuksia on luvassa myös laitteiden kyydissä, sillä Vuoristorata ja Taikasirkus kätkevät sisäänsä hehkuvia valoyllätyksiä. Ohjelmalava Estradi kylpee värimeressä Valokarnevaalin jokaisena päivänä, ja viikonloppuisin se herää välkehtimään esiintyjien tahtiin. Ohjelmalava Estradilla ja terassiravintola Keitaalla esiintyvät muun muassa Timo Kotipelto ja Netta Skog, Maustetytöt ja Töölön Ketterä. Tänä vuonna Valokarnevaalilla nautitaan valoloisteesta pimentyvään yöhön asti, kun lauantaisin huvipuisto on avoinna klo 24 saakka!

Valokarnevaalin ihastelun lomassa voi lämmitellä taikakaakaon, glögin, loistavan lohikeiton tai vaikkapa kuuman kurpitsakeiton äärellä.

– Valokarnevaali on muodostunut jo perinteikkääksi pääkaupungin tapahtumaksi ja olemme siitä todella iloisia. Valokarnevaalin aikana Linnanmäen upeat arkkitehtoniset muodot ja iloiset värit saavat mielettömän hienon korostuksen, jota kannattaa tulla katsomaan kauempaakin, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

Ilotulituksen ystäville HUOMIO säävarauksella: Linnanmäen kesäkausi saa säihkyvän päätöksen sunnuntaina 20.10. klo 21.50, kun kaupungin taivaan valaisee loistava ilotulitus. Tämän jälkeen Vuoristoradan junat ajetaan perinteikkäästi mahtavien torvien tööttäyksien saattelemina talvilevolle odottamaan seuraavaa huvikautta 2020.

Jätä auto kotiin! Linnanmäki toivoo kävijöiden saapuvan tapahtumaan julkisilla kulkuvälineillä tai uutta etäparkkia käyttäen. Valokarnevaalin ajan Linnanmäki tarjoaa yhdessä Lähitaksin kanssa uudenlaista mahdollisuutta saapua Elimäenkadun etäparkista Linnanmäen läheisyyteen taksilla Lintsin Parkki & Pirssi -palvelua käyttäen.

VISIT HELSINKI! Lisää valoa pimeimpään vuodenaikaan! Valovinkit tulevaan talveen:

Tammikuussa saadaan myös valoa ja valoshow kaupunkiin Lux Helsinki -tapahtuman tiimoilta. Kahdestoista Lux Helsinki järjestetään 4.–8.1.2020. Reitti, teokset ja ohjelma julkistetaan syksyn 2019 aikana.

Käynnin arvoinen on myös Aleksanterin joulukatu ja Esplanadin valaistus marraskuusta lähtien. Joulumielen herättely Stockmannin jouluikkunan äärellä on helppoa.

Ja vuoden päästä taas aukenevat ehkäpä myös Öljytynnyri 468:n ovet valoineen.

Joulutunnelmaan, johon valot kuuluvat poikkeuksetta, pääset helposti aiempien artikkeleitteni avittamana! Aloita vaikka Joulumielen herättelystä Stockmannin ikkunan alla.

Ja jatka:Tallinnan Vanhankaupungin tunnelmallisesta joulutorista, joka viime vuonna päihitti kaikki kilpailuun osallistuneet joulutorit!

Lue myös Tallinnan piparkakkunäyttelystä PiparkakkuMania, PiparkoogiMaania sekä joulukoristetaivaasta Shishistä.

Entä avaatko sinä joulukalenterin luukkuja ihan joka aamu aattoon asti? Minä tiedän joulukalenterit aikuiseen makuun!

Piparkakkuinen jouluseimi löytyi Tallinnan piparkakkunäyttelystä, mutta Helsingissäkin on seimiä – tosin ei syötäviä sellaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *