Arkea ja juhlaa, Kulttuuria, Teatteri

Uutisvuosi yhdeltä istumalta: Komediashow SÄHKEET

Päivänpolttava uutiskomediashow SÄHKEET on median ja politiikan sisäpiirin ammattilaisten tuotos.  Puolitoista tuntia kestävä esitys viihdyttää, olit yksin, kaksin tai isommassa porukassa – ja kun mainoksessa vielä lukee, että sopii fiksuille ihmisille, onhan sitä pakko lähteä matkaan.

Meikkibeibi Niina, minä itse Kristallin kirkkaasti, käsikirjoittaja Tilda Korkeela, Travellover-blogin Annika ja Tanjan Matkassa -bloggarin Tanja valmiina elämykselliseen iltaan. Ja älylliseen uutivuotoon ja n – a – u – r – a – m – a – a – n ! ! !

Siis minne? Kutsu kävi minulla Paasin Kellariin, jonne pääsi parhaiten hotelli Scandic Paasin kautta Paasivuorenkadulta. Revyytä esitetään kuitenkin myös muissa paikoissa, joten kurkkaahan Jubileekomedian sivulle ja valitse aika ja paikka itse.  Minulle tämä uutiskomediashow SÄHKEET oli aivan uusi tuttavuus, vaikkakin esiintyjäryhmä onkin jo vuodesta 2015 lähtien tanssinut ja laulanut poliittiset totuudet ja tapahtumat julki.   

SÄHKEET on siis jo Suomessakin perinteeksi muodostunut uutisrevyy, jossa käydään läpi kuluneen vuoden tapahtumat valkokankaalle heijastuvin videoin ja kuvin, tanssien, laulaen ja stand up -komiikan keinoin. Tuttujen musiikkikappaleiden sanat muuntuvat kertomaan kaikkien huulilla olleita koettelemuksia ja herättivät ansaittua hilpeyttä. Olisin saattanut riehaantua laulamaan mukana, mutta onneksi vain kerran valkokankaalta löytyi karaoketyylillä tutun laulun muunnellut sanat.

Marraskuisen esityksen areena oli niin aikaan kuin paikkaan sopivasti demarien linnakkeen, Helsingin työväentalon ja kongressikeskus Paasitornin kupeessa. Antti Rinteen kannatusta mitattiin heti alkuun käsien nosto -äänestyksellä. Esitys tarttui politiikkaan niin suoraan, että se jopa hetkeksi hiljensi. Olemmehan oppineet, ettei uskonnosta, politiikasta tai rahasta sovi keskusteluja vieraiden kanssa illallispöydässä aloittaa. Stand up:ssa se lienee sallittua, siis suoraan ’asiaan’ meneminen.

Posti, Rinne ja Paatero sai huutia, ja kansainvälisellä poliittisella kentällä muistettiin karhunkaataja Putin, Brexit-Boris ja sitten se toinen isokenkäinen blondi Atlantin valtameren takaa.

Esperi ei tietenkään pääsyt vähällä ja Sitraakin muistettiin. Lastensairaalassa pidettiin sketsissä huolta valtiovieraista ja selfie-seinästä, mutta itse pikkupotilaat olivat jääneet unholaan. Nauratti – ja vähän itketti.

Ja kuten ajankuvaan kuuluu some ja selfiet saivat mainintansa, vaikkakin yllättäen kevyellä kädellä. Enemmänkin olisi voitu some-sukupolvea ja someriippuvuudesta riepotella. Kauramaito myös muistettiin ja sen kautta säälittiin lehmiä, joilla on nyt sitten alkaneet yt-neuvottelut.

Eikä esitys olisi täydellinen, ellei myös politiikan kestosuosikki, Paavo Väyrynen, pääsisi grillattavaksi. Hänen haluaan jatkuvasti palata parrasvaloihin laulettiin Juice Leskisen Viidestoista yö -sävelen tahtiin. ”Tulen uudestaan” kaikui Paasin kellarissa ja kansa lauloi kertosäettä täysin palkein.

Uutiskomediashow SÄHKEET -esityksessä estraadilla pyörähtää neljän esiintyjän kaarti. Jokaisella heillä on omat vahvuutensa joko musiikin, laulun, stand-up-komiikan tai tanssin saralla. Kunkin vahvuudet tulevat nopeasti esiin. Tanssin muuvit ei kaikilla mene koreografian mukaan täydellisesti lanteita keikuttaen ja toisilla jää muutama nuotti tavoittamatta musiikkiesityksissä. Mutta juuri tällaisessa hienoisessa kotikutoisuudessa onkin juuri se juju ja esityksen viehätys. Sanoma ja tekemisen ilo on pääosassa, eikä glitteri-asustukset tai grande’t lavasteet. Lämpö välittyy katsomoon ja taitavasti sanoitetut napakat ja osuvat oivallukset kutkuttavat nauruhermoja, olit sitten ’roustissa’ olevan kuuluisuuden kannattaja tai et.

Välitön, älykäs ja hurtin huumorin omaava esitys löytää ihanasti tiensä ihon alle ja luo kaikille paikalla olijoille mukavan, oivaltavan ja nauruntäyteisen illan. Uskon, että useammalle tästä tulee myös jokavuotinen perinne.

Sähkeet uutiskomediashow sopii niin treffi-iltaan kuin pienen porukan teatteri-illaksi. Tästä saa myös pikkujoulujen vaivattoman ohjelmanumeron ja illan hengen nostattajan. Piditkö Kansallisteatterin 11. hetki -esityksestä tai koukuttiko Musta laatikko? Tässä samaan henkeen tehty kevyempi esitys, jossa tapahtuneita muistellaan huumorin ja satiirin keinoin.

Vielä ehtii! 5 näytöstä vielä edessäpäin, viimeisin uudenvuoden aattona Showroom Mechelin 47:ssä. Miten mahtava tapa viihtyä, saada vaihtelua arkeen, pitää luovatauko jouluhulinoista ja pidentää ikää naurulla sekä käyttää ne vuoden vaihteessa vanhaksi sulavat Edenredin tai Smartumin virikesetelit!

Ke 4.12.2019 klo 19 Paasin Kellari
To 5.12.2019 klo 19 Ravintola Kaupungintalo
Ke 11.12.2019 klo 19 Sture Cafe Club
To 12.12.2019 klo 19 Paasin Kellari
Ti 31.12.2019 klo 20 uudenvuodenaaton erikoisnäytös, Showroom Mechelin 47

Käsikirjoittaja Tilda Korkeela ja Tanjan matkassa -bloggari Tanja lahjapussin kimpussa.

Kiitokset
Pääsin mukaan Uutiskomediashow Sähkeet -iltaan Tanjan matkassa. Lämmin kiitos kutsusta. Oli ilo olla sinun ’plus one’ ja samalla tutustua Meikkibeibiin ja Travellover-bloggajaan. Super-ilta, super-mimmien seurassa!

Perimmäiset kiitokset kuulunevat tuottaja ja käsikirjoittaja Tilda Korkeelalle, joka on SÄHKEET-esityksen teknisen toteutuksen ja videoiden takana yhdessä Vertti Ruodemäen kanssa.. Kiitos uuden esittelystä!
Sähkeet oli minulle uusi juttu, ensimmäinen muttei varmasti viimeinen kerta.

Kuva Teemu Santonen, Jubilee Comedyn kuvapankki

Lue myös meditatiivisesta teatterikokemuksesta Kansallisteatterissa: Tie Konyaan ja Koko perheen teatteritärpit.

4 thoughts on “Uutisvuosi yhdeltä istumalta: Komediashow SÄHKEET

  1. Hyvin puit sanoiksi minunkin ajatukseni esityksestä. Jos esiintyjät olisivat viihteen ammattilaisia, koko show olisi epäilemättä erilainen. Näin siinä todella oli oma viehätyksensä. Nautin!

    1. Kiitos, Annika! Toivottavasti taas pian päästään vastaavanlaisten elämysten pariin yhdessä. Piristävät kummasti arkea. Ihanaa ja nautinnollista joulunodotusta.

  2. Allekirjoitan täysin! En olisi voinut sanoa itse paremmin. Musiikin mukana laulettiin välillä, naurettiin niin että lopuksi sattui naurulihaksiin. Tuo vaihtuva komiikka osui kun oli niin ajankohtaista. Varmasti seuraavassa showssa Rinteen ero/tai sen puute mukana. Oli ihana tavata myös, toivottavasti uudestaan myös – vaikka samojen jatkojen merkeissä. 😅

    1. Nauru pidentää ihanasti ikää ja tekee pitkästä pimeästä syksystä niin paljon siedettävämpää. Toivottavasti ensi vuonna keksitään taas jotain nauruntäyteistä! Oli ilo tutustua ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *