Haaveet & unelmat, Maalaiselämää

Universumin lahja: mahdollisuus muuttaa maalle!

Universumi on vastannut huutooni; taas! Ei siitä ole kovin kauan, puolisen vuotta ehkä, kun tilanteessa, jossa mietittiin mitä haluaisi kokea tai tehdä, mistä unelmoi, minä kerroin kuulijajoukolle omastani.

Lähdin vaihto-oppilaana vuonna 1987. Silloin 17 vuoden ikäisenä muistan tuhertaneeni itkua kotisohvalla, kun kuulin isäntäperheen odottavan 3.000 asukkaan Newtonissa. Tuossa iässä olisin mieluiten pakannut laukut ja muuttanut suureen cityyn. Eihän Newtonissa voi olla mitään tekemistä.

Ehkäpä oikeasti, kyyneliin purkautui lähdön jännitys, ennemminkin kuin maalle muuton harmitus.

Tekemistä? Olihan siellä, selvisi myöhemmin. Ihan mukavasti olikin, mutta ei Newtonilla ’respektiä’ saanut. Vuosi oli kuitenkin yksi parhaita ja sujui hienosti kartuttaen muistojen laariani onnentäyteisillä ihmettelyillä ja kokemuksena olla osana pienen paikkakunnan asukkaiden yhteisöä. Silloin en pienen kylän idylliä osannut niin arvostaa, kiire oli koko ajan ’suureen maailmaan’. Olisi ollut niin paljon huimempaa, olla jossain miljoonakaupungissa ja elää New Yorkissa Famen tahtiin tai Californiassa Brandonin ja Brendan vieraana Beverly Hills 90210 -tyylisesti.

Aika muuttaa asioita ja nyt olen huomannut kaipaavani Newtoniin. Tai johonkin toiseen pieneen amerikkalaiseen kylään. Unelmissani maalailen uutta elämysten vuotta tai puolikasta sellaista, jossa asuisin osana pienen kylän yhteisöä, osallistuisin amerikkalaiseen arkeen ja kirjoittaisin henkieni pitimiksi paikallislehteen. Sunnuntaisin kävisin kirkossa kuten keskiverto amerikkalainen tekee ja viikolla kaataisin minulle sormireijitetyllä keilapallolla valkoisia pystykkäitä nurin paikallisessa keilahallissa keilaseuran paidassa. Yhtenä iltana kokoontuisin ’perfect house wifen’ kotiin kirjapiiriin keskustelemaan uutuuskirjasta tai klassikosta. Olisin mukana urheilutapahtumissa, etenkin hurraamassa High Schoolin jalkapallojoukkueelle ”Go Eagles, go” ja toisena päivänä rullaluistellen hallissa ikivihreiden tahtiin rusettiluistelutapahtumassa. Ja kaikkea muuta stereotyyppistä.

Amerikka saa odottaa. Tilalle tuli Lapinjärvi.

Aamupäivällä kello 10 jotakin soi puhelin. Kiireellisenä businessnaisena toinen puhelu oli tietenkin meneillään ja hyvänä asiakaspalvelijana heti edellisen puhelun loputtua, soitin outoon numeroon takaisin. Uskoin soittavani jossain rekrytointiprosessissa mukana olevalle työpaikan hakijalle, kuten tavallisesti päivääni kuuluu. Nimi ei tuntunut alkuun tutulta, mutta se on täysin tavanomaista, sillä siihen määrään mitä uusia ihmisiä kasvokkainkin tapaan ja eri väylissä kohtaan, olisi kohtuutontakin moista odottaa.

– ”Ollaan tutustuttu sähköpostitse”, sanoi lämmin naisääni.

– ”Aivan”, myötäilin ja annoin vastapuolen jatkaa, jotta saisin kiinni mistä rekrytointiprosessista ja työpaikkahausta on kyse.

– ”Soitan siis tästä maalaisresidenssi-asiasta”.

– ”Aivan!!”, jo huudahdin ja jo varovasti aavistelin hyviä uutisia tulevasta Lapinjärvi-muutostani.

– ”Saimme yhden peruutuksen ’uskallatko muuttaa maalle’ -bloggaritempauksessa ja kunnanvaltuuston päätöksellä voimme tarjota paikkaa sinulle.”

Yes, yes, yes, huusin mielessäni, yes, yes, yes!

Tämä oli niin tarkoitettu. Yllä kertomani universumille lähetetty unelma saa täyttymyksen nopeammin kuin uskalsin odottaa. Vähän eri muotoisena, mutta hyvinkin samansisältöisenä.

Unelman toteutumisen lisäksi, kutsu Lapinjärvelle tuli kuin tilauksesta. Tänä vuonna työpaikan vaihdon takia miehelläni on vain pari kertynyttä lomaviikkoa ja tämän takia mieltäni on askarruttanut jo pidempään, että mitäpä sitä puuhastelisin omilla täysillä lomaviikoilla. Uskallatko muuttaa maalle – bloggariprojektin toteutuminen tarkoittaa siis sitä, että minä sain mielekästä tekemistä niille lomaviikoille, jotka sielunkumppanini ahertaa Suomea nousuun. Täydellistä.

Asiat tuppaavat järjestyä. Joskus paremmin kuin toivoakaan osaa.

Työpäivä sotkeentui sitten soiton osalta melkoisesti. Mielessäni rustasin jo To do -listaa, bucket listaa ja artikkelin aiheita Lapinjärvelle muuton ja maalaisresidenssiviikkojeni osalta.

Kutsu käynyt. Minä muutan maalle. Kahdeksi viikoksi.

Lapinjärvi here I come!

#Lapinjärvi #ihkuLapinjärvi #maalaisresidenssi #ihmislähtöinenkunta #Lapinjärvenkunta #ihkuSuomi100 #Suomi100

#Kristallivalmistautuu #kristallinkirkkaasti #testikuskit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *