Suruvuosi

Uni, jonka haluaisin katsoa uudelleen

Onko sinulla unta, jonka mielelläsi haluaisit katsoa toistamiseen?

Minä näin viime yönä unta Danielista, kuopuksestani. Kaikki oli täydellistä. Oltiin onnellisuuskuplassa, tehtiin asioita yhdessä. Kaikki oli seesteistä ja rauhallista. Rakkauden täyttämää. Lämmintä.

Sitten heräsin.

”Tule uniini uudelleen”, huudan herättyäni äänettömästi. Edes hetken sain taas olla vierelläsi, sain katsoa ruskeisiin sydämen sulattaviin silmiisi ja pitää sinut lähelläni. Sain hengittää sinua!”

Näin kirjoitin Instagramiin vuosi sitten 15.11.2020 omalle Kristallin kirkkaasti -tililleni ja sain valtavan määrän kauniita viestejä.

Beauty.lover33 siteerasi Hanna Salomen kappaletta Etsijä: ”Vain tää hetki on varmaa, muu menneen tai tulevan harhaa…” ja jatkoi: ”Osanottoni. Daniel on kaunis ja merkityksellinen nimi, ja myös mun 10-vuotiaan pojan nimi. Merkitys = Jumala on tuomarini. Itse uskon armolliseen & rakastavaan Jumalaan… toivon lohtua suruusi ja kaipaukseesi. Kuvasta välittyy aito & iloinen (ehkä herkkäkin) persoona.”

Niin oikeassa some-ystäväni oli. Daniel oli ehkä kovaksi tulkitun ulkokuoren alla valtavan herkkä. Ehkä niinkin herkkä, että meni elämän matkalla rikki… ja tuli hengen vieneelle onnettomuudelle alttiiksi.

”Ne unet, kutsutut ja kutsumatta tupsahtaneet. Ne todentuntuiset hetket kun hän on siinä, ja toivoisi sen jatkuvan ikuisesti… Ja se todellisuus johon niistä herää. Voimia ja halaus”, viestitti surutaipaleellani paljon tukenut ja sanoillaan lohduttanut @suskinkorut.

”Lämmin osanottomme! Järkyttyneenä luin viestisi… surusi on pohjaton… Minäkin näen toisinaan unta läheisistä, jo pois nukkuneista. Unet lohduttavat kummasti. Vielä hetken saa viettää yhdessä, niin kuin silloin ennen…”

”On niin onnellista ja ihanaa, että edes unessa saamme viettää hetken pois menneen rakkaamme kanssa. Kirjoittaminen ja muistojen avaaminen tuntuu myös niin hyvältä. Iso hali sinulle”.

”Voi Krista, otan sydämestäni osaa. En voi edes kuvitella sitä surun, kaipauksen ja ikävän määrää.”

”Unet tuovat lohtua, mutta niitä kannattaa yritä myös tulkita. Oma isoisäni kävi jättämässä hyvästit unissani. Olin ainoa, joka hänestä unta näki. Sain jälkeenpäin kuulla, että mie olin se papan tyttö vaikken lapsuudestani muista juuri yhtään mitään.”

”Ihana kuva. Unet tuo lohtua ja niitä voi tietoisestikin kutsua nukkumaan mennessä.”

”Voi mikä ihana uni. Tuo varmasti hitusen lohtua.”

”Kaunis teksti ja käsinkosketeltava kaipuas. Voimia.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *