Arkea ja juhlaa

Tee oma SUMMER VACATION BUCKET LIST!


Älä anna kesän vain hujahtaa ohi, vaan tee oma kesäloman Bucket LIST ja varmista, että suvesta tulee sinun näköinen! Ota Before You Die -Bucket List uuteen käyttöön. Nyt ei kuolla, mutta otetaan tästä kesästä KAIKKI IRTI! Kesäloma on lyhyt, kesäkin vain neljäsosa vuodesta. Jotta saisit lomastasi kaiken irti, kirjaa unelmat ja toiveet ylös. Minun Summer Vacation Bucket List on valmis – ainakin pääpiirteittäin. Tee sinäkin omasi!

Loma on lupauksia täynnä, mahdollisuuksia pullollaan, mutta jos ei fokusoi, voi huomata ajan kuluneet turhuuksiin. Turhuuksiin, siis oman mittapuun mukaan. Vielä suurempi pelkoni on, että elokuun puolessa välissä herää ihmettelemään, mitä kaikkea jäi tekemättä…

Kristallipallo näyttää paljon hyviä uimakelejä ja rentouttavaa kesää ihan kaikille!

Vielä on kesää jäljellä! Käytä se siis hyvin. Tässä 10 vinkkiä tavoitteisiisi ja toiveisiisi (= unelmalomaan) tähtäävän, unelmien suorittajan Before the summer is over -Bucket Listan tekoon:


1)  Muista tavoite ja rakenna Bucket List sitä kunnioittaen

Tavoite voisi olla niinkin yksinkertainen kuin ”stressitön, mutta aikaansaapa ja tapahtumarikas kesäloma”. Tutki sisintäsi ja valitse omasi.

2)  Unelmoi unelmalomasi, mutta älä sorru liioitteluun

Elämänmittaisessa Bucket Listassa voi olla suuria unelmia, mutta viikkoa ennen lomaa tehdyltä kesän toivelistalta vaaditaan enemmän realismia. Ota huomioon taloudellinen tilanteesi ja  käytössä oleva aika. Asiat, jotka eivät mahdu tai onnistu tänä kesänä voi siirtää siihen Before I Die – Bucket Listaan. Aika on rajallista sekä monen meidän kesälomabudjettikin.

Summer Vacation Bucket List toteuttaa unelmat todeksi.

Summer Vacation Bucket List tekee unelmat todeksi.

3)  Sisällytä listaan tuttua ja turvallista sekä uutta ja ihmeellistä

Heittäydy seikkailulle, mutta vaali myös perinteitä. Linnanmäki-päivä lapsena on riemun täyteinen, mutta onnellinen lapsuus muodostuu loppuen lopuksi tasapainoisesta ja vaatimattomastakin, mutta rakkauden täytteisestä lapsuudesta. Vaali pieniä onnen hetkiä!

4)  Jätä tilaa muutoksille

Kesäsuunnitelmat saavat muuttua ja Bucket Lista saada uusia elämyksiä. Parhaat asiat tulevat usein yllätyksinä, suunnittelematta.

5)  Huomioi läheiset

Paras loma syntyy kun kaikkien toiveet on otettu huomioon tasapuolisesti. Vaikkei elämänkumppanisi lempipuuhat yltäisikään sinun 10 parhaan tekemisen listalle, kannattaa heittäytyä ja avata mieli uudelle. Itsekäs lomailee yksin.

6)  Ole itsellesi tosi

Poimi parhaat, mutta ole itsellesi tosi. Se mikä on toisista hauskaa, ei välttämättä ole sinun lempipuuhaasi. Tunnista ympäristön paine ja vastusta sitä tietoisesti. Luetteloi listalle tekemisiä, joista sinulle aidosti tulee hyvä mieli.

7)  Lisävinkkejä Bucket Listalle: kuuntele, googlaa, lue lehdistä

Hyviä kesätapahtumavinkkejä kuulee kavereilta ja löytyy loputtomasti netistä. Kopio ja matki surutta, aina pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan.

8)  Kymmenen tärkeintä – ei yhtään enempää!

Loma on lomaa ja nyt on sallittua loikoilu ja nauttiminen elämän ihanasta joutilaisuudesta. Dolce vita! Aivoja ei kuitenkaan pidä ripustaa narikkaan. Se tarvitsee virikkeitä ja vaihtelua, mutta ilman kiirettä ja liiallista kuria! Rajaa kesäunelmasi kymmeneen vaikka miten tekisi mieli luetteloida enemmän.

9)  Huomaa To do -listan ja Bucket Listan ero

Täytä listasi 10 kohtaa toteuttamiskelpoisilla unelmilla. Ihanilla asioilla mitä arjen kiireessä on jäänyt jalkoihin. Kirjaa ylös elämyksiä, joita toivot kokevasi. Bucket lista ei ole työlista. Sen tarkoitus on tuottaa mielihyvää, hyvinvointia, iloa ja nautintoa. To do -listalle voit jättää arkisemmat askareet.

10)  Ole itsellesi ja suunnitelmillesi armollinen

Jäikö jotain toteutumatta. Vielä on kesää jäljellä lomienkin jälkeen ja viikonlopuista ja illoista kannattaa ottaa kaikki irti. Syksyn pimetessä on sitten ilo alkaa rauhoittumaan, kääriytyä huopaan ja tunnelmoida kynttilän valossa kesämuistojen lämmittäessä mieltä.

Nyt mennään kun on valoisaa ja lämmintä. Kaunista kesää ja onnistunutta lomanviettoa!

Minun Summer Vacation Bucket Listaan kuuluu eittämättä kirjoittaminen. Siihen on nyt aikaa!

Tämä kuva on Phuketista, Thaimaasta heti korona-rajoitusten hiukan lievennyttyä tammikuussa 2022. Tätäkin lomaamme voisi kuvata helposti ja yhtään liioittelematta unelmalomaksi. Vaikka riskejä otettiin (korona), loma ylitti odotuksemme. Se, etten ollut koskaan Thaimaassa käynyt tai sinne oikeastaan edes erityisesti halunnut, toi matkan onnistumiselle vieläkin suuremman painoarvon. Aurinko, elämykset, kulttuuri ja ylipäätään taas reissuun pääsy oli huikeaa ja odotusten arvoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *