Mennään mökille

Takan taus on nyt valmis

TyöMieheni aamu alkoi taas kukonlaulun aikaan. Aurinko ei ollut edes noussut, kun Esa lähti työmaalle. Tänään oli työlistalla takan taakse jäävän seinän laatoitus ja ulkotöinä tikkaiden kiinnitys. Molemmat tärkeitä, jotta ensi viikolla päästään kokoamaan takkaa ja kasaamaan piippua.

Ensi töikseen Esa siveli palokestävän Gyproc- kipsilevyn Kiillon Primer tartuntapohjusteella. Sen pitää kuivua kaksi tuntia, joten aikaa jäi kivipakettien avaamisella ja laattojen lajittelulle. Kauneimmat kivet tulisivat näkösälle ja kauneusviheelliset jäisivät tulevan Vaala takan taakse piiloon.

Muutaman lankunkin ehti odotteluaikana nakutella, ja sitten ennen kiinnityslaastin tekoa oli hyvä hetki aamukahville ja aamiaiselle.

Sen jälkeen oli kiinnityslaastin teon aika. Homma hoituu porakonevispilällä. Kun massa on valmiina ämpärissä, sen pitää tekeytyä 20 minuuttia ennen käyttöä. Vasta sitten pääsee aloittamaan varsinaisen laatoitustyön.

Mutta kun vauhtiin pääsi, kivilaattojen asennuksessa ei mennyt kauaa nokka tuhissut. 3,5 neliön alueelle kiinnittyi nopeasti kaunista K-Rauta Vantaanportista hankitut kimaltavat valkoiset kivilaatat. Ja tarkkaan oli määrä taas laskettu, vain kaksi kivilaattaa jäi asennuksen jälkeen jäljelle.

Sekoitusvispilä hajosi kesken päivän. Se ei onneksi menoa haitannut, sillä kyllä sillä vielä sekoitti tasoituslaastin uunin pohjalle. Pitää kuitenkin muistaa kirjata vispilä hankintalistalla, sillä vielä on kylpyhuoneessa ja keittiössä laatoitustöille tarvetta.


Tervetuloa Vaala-takka! Talon sydän ja lämpö. Takka kun on pystyssä tuntuu, että ollaan jo melkoinen harppaus loikattu kohti valmista mökkiä.

Vaala on pystyluukkuinen suoran seinän takka. Kapea Vaala on siro malli, jossa on selkeälinjainen muotoilu. Takan pinnan tasoon asennetut luukut antavat takalle rauhallisen ilmeen. Korkea pystyluukku kehystää tulen kauniisti. Takkapesässä on vakiona ritilä, jota voi hyödyntää ruoanlaitossa. Jälkilämmössä kypsyvät esimerkiksi herkulliset pataruoat.

Vaala takoista valitsimme 180 senttiä korkean, valkoisen kiiltäväkaakelisen vaihtoehdon, josta savut ohjaantuu ulos HärmäAirin AIR-korvausilmahormin kautta.

Juustolautasen ja punaviinin äärellä kyselin työpäivän päätteeksi työMieheltäni:

  • ”Minkälainen raksapäivä sinulla oli?
  • ”Aika raskas”, vastasi hyvän urakan maaliin saanut rakentaja hymyillen.
Viimeistelyjä.


TyöMieheni pääsi tavoitteeseen. Kuten aina. On luonteeltaan niin sinnikäs ja ahkera. Huono luovuttamaan. Sen takia tämä yhden (ja ajoittain kahden – kiitos Leevi!) työmaa etenee hurjaa vauhtia, siitä huolimatta, että päivätyö on ihan toisaalla ja työmaalle pääsee nakuttelemaan pääasiallisesti vain viikonloppuisin.

Nyt on sitten saunottu ja rentouduttu ulkoporeammeessa. Kuten meidän perheen mökkilauantai-illan traditioihin kuuluu. Ja huomenna jatkuvat raksatyöt – ihan iltaan asti.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *