Arkea ja juhlaa, Ruoka ja ravintolat

Erittäin helpot ja maukkaat minivoileipäkakut

Minivoileipäkakut ovat erittäin helppoja ja nopeasti valmistettavia alkupalaherkkuja juhlaan tai suolaista kahvipöytään. Et voi epäonnistua! Kolmekerroksiset, pienet ja suloiset Maalahden Limpusta valmistetut minivoileipäkakut vievät kielen juhlavierailta.

Tässä pieni näyttävä minivoileipäkakku valmiina tarjoiltavaksi.

HELPOT MINIVOILEIPÄKAKUT (8-10 kpl)

POHJA

650 g Maalahden Limppu, viipaloitu

KOSTUTUKSEEN

1/4 dl Sicilia sitruunatäysmehua
3/4 dl vettä

TÄYTTEET

Apaja Savukalasalaatti
Apaja Remouladekastike

KORISTELUUN

Majoneesia tai tuorejuustoa
Emmental juustoraastetta
Tilliä
Minitomaatteja
Katkarapuja

Minivoileipäkakkuihin tarvitset Maalanden Limpun, Apaja Savukalasalaattia ja Remouladekastiketta sekä sitruunamehua kostutukseen.

TEE NÄIN:

Leikkaa limppuviipaleet haluamaasi muotoon terävällä teräsreunaisella muotilla. Esimerkiksi pienet piparkakku muotit käyvät tehtävään erinomaisesti.

Kostuta leipäpalat toiselta puolelta sitruuna-vesiseoksella. Kostutus onnistuu helposti pullasudilla.

Vaikka Maalahden Limppu onkin kaikkea muuta kuin kuivaa, pieni kostutus Sicilia sitruunatäysmehu- ja vesiseoksella antaa myös raikkautta rapuleiville.

Jaa leipäpalat kolmen pinoihin. Levitä alempaan kerrokseen Apaja Savukalasalaattia ja toiseen välikerrokseen Apaja Remouladekastiketta.

Päällystä kansi ohuella, mutta peittävällä kerroksella majoneesia ja ripottele pinnalle hiukan emmental juustoraastetta.

Koristele päällinen mieleiseksesi. Voit käyttää koristeluun maukkaita Närpiön minitomaatteja siivutettuina tai lohkoina, tilliä tuomaan raikkautta ja muutaman katkarapu ennakoimaan tulevaa saaristomerellistä makuelämystä.

Minivoileipäkakut eri vaiheissa: valmiina ja valmistumassa.

HUOMIOITA

-> Jätä kakun reunat kuorruttamatta. Minivoileipäkakut ovat sormiruokaa, joten majoneesin tai tuorejuuston levittäminen reunoille tekee makupalan nauttimisesta ihan turhaan sormet sottaavaa puuhaa. On myös herkullisen näköistä, kun eri kerrokset ja täytteet näkyvät.

-> Päästä luovuutesi valloilleen niin koristelun kuin täytevalintojenkin osalta. Maksamakkarasta ja Italiansalaatista saa minivoileipäkakuista lihaisan herkun. Koristeluun voi käyttää voileipäkinkun viipaleita, persiljaa, ruohosipulia, pakasteherneitä tai herneenversoja sekä Närpiön punaisesta oranssista tai keltaisesta minipaprikasta leikattuja ohuita siivuja. Valitse itse!

-> Varaa minivoileipäkakkuja kaksi yhtä vierasta kohden! Vaikka yksi minivoileipäkakku vie jo alkunälän, niin vieraasi hamuilevat varmasti toista, ihan vaan makuelämyksen toistamisen toivossa.

-> Äläkä heitä Maalahden Limpun kantapaloja ja muotin yli jäänyttä leipää hukkaan! Niitä voi napostella ruuanlaiton yhteydessä sipaisemalla päälle voita tai Apaja savukalasalaattia tai sitten tehdä niistä kielen mukanaan vieviä valkosipuli-parmesan-voileipätikkuja vaikka elokuvaillan naposteluherkuksi.

Kantapalat ja minivoileipäkakkujen ylijäämät innoittavat seuraavan herkun laittoon.

-> Minivoileipäkakut ovat mainioita alkupaloiksi ja ’spessuherkuiksi’, mutta koska niitä on niin helppo ja nopea valmistaa, voit yllättää piknikseurasi ja tehdä perinteisten tomaatti-kurkku-juusto-eväsleipien sijaan näyttävät minivoileipäkakut.

Maalahden limpusta valmistetut minivoileipäkakut olivat varsinainen herkku metsäpiknikillä.
Kristallin kirkkaasti resepteillä onnistut varmasti. Minun keittiöni bravuureihin ei pääse kuin H-E-L-P-O-T ja herkullista ohjeet, joilla onnistuminen on takuuvarmaa!

Tutustu myös MAAILMAN PARAS MAKAROLAATIKKO -reseptiin. Tiesithän jo, että makaronien keitto on turha työvaihe ja että Koskenlaskijalla saa perinneruokaan maittavan twistin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *