Hyvinvointi & liikunta, Tapahtumat

Poronpolku ja Poronpolun Polkaisu liikuttavat loppilaisia

Banaanit reppuun ja pasta-aamiaisen voimalla matkaan. Minä vilkutan ja sinne katoaa ukkoni mun.
Jokaisena syyskuun viimeisenä viikonloppuna Lopella ulkoillaan. Urakalla. Lauantaina Räyskälän lentokentän lähtöpisteestä polkaisee matkaan yksi jos toinenkin läskipyörä, kuntopyörä (tai ehkä ei sittenkään nämä), maastopyörä ja miksei mummonpyöräkin. Tämä ei ole niin vakavaa, tosin maasto on melko vaativaa. Pyörällekin, polkijalle puhumattkaan. Kivikkoista ja rankkoja ylämäkiä. Mutta kukin kilpaillee vain itseään vastaan ja nauttii raikkaasta syyspäivästä, liikunnan ilosta sekä Lopen huikeista maastoista ja maisemista.
Lähtö oli tänä vuonna Räyskälän lentokentältä. Fasiliteetit olivat kohdillaan ja autoillekin oli riittävästi parkkitilaa. Ilmoittautumispisteestä sai kartan kouraan ja siitä alkoi pyöräilypäivän reitin suunnittely. Pyöräilyreitti oli pisimmillään 55 kilometriä, mutta kunnosta ja innosta riippuen valittana oli myös 5 km, 13 km, 18 km, 24 km ja 30 kierros. Reittejä eri tavoin yhdistelemällä sai kukin itselleen sopivan ja mieluisan ajopäivän.
Sunnuntaina on kävelijöiden vuoro. Tänä vuonna 2017 Poronpolulla astellaan jo 51. kertaa. Järjestäjien tavoitteena on edistää kuntoliikuntaharrastusta ja herättää kiinnostusta luonnossa liikkumista kohtaan. Siinä onkin onnistuttu, 2500 osallistujaa lähtee vuosittain syyskuun viimeiselle sunnuntaille sovitulle Poronpolulle. Poronpolun Polkaisussakin yli 450 pyörää kuljettajineen.
Näihin tapahtumiin kannattaa tulla kauempaakin. Luvassa muun muassa kauniita maastoreittejä, Marskin salmen ylitys kapulalossilla, partiolaisten lettukestejä ja kenttäkeittiöläisten hernekeittolounaita sekä pikkuisen markkinahumuakin. Pirunlinnassa ollaan lasten iloksi houkuteltu maahiset ja menninkäiset esiin. Ken uskaltaa paikalle, pelottaako peikot?
Minulla on jo lenkkarit ojossa mökin oven suussa ja Craftin neonkeltainen kuoritakki narikassa valmiina aamun lähtöön. Lisää tapahtumista Poronpolun ja polkaisun kotisivuilta http://poronpolku.fi/.
Kohdataan polulla – jos ei poroja – ainakin toisemme. Vuoden 2018 kalenterissani on jo ulkoiluviikonloppu merkintä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *