Matkailu

Painu Hiiteen! Anteeksi minne?

*Yhteistyössä Hiisi Homes kanssa. *Majoitus saatu*

Tiedätkö missä pippuri kasvaa tai minne mennä, kun sinut toivotetaan painumaan Hiiteen?

Googlaten löydän pian vastauksen ensimmäiseen osioon: oikea pippuri kasvaa tropiikissa ja sitä löytyy ympäri maailmaa, mutta yleensä pippurista puhuttaessa puhutaan niistä kasveista, jotka kasvavat Intiassa, Malesiassa ja Vietnamissa. Sieltä tulevat kaikki maailman musta-, valko- ja viherpippurit.

Pikkuisen kaukana, varsinkin jos kyse olisi viikonlopun mittaisesta reissusta. Näin ollen päätin jättää pippurin metsästyksen koronan jälkeiseen aikaan ja nyt keskittyä Hiiden suuntaan. Päätin painua hiiteen, huumorin hohtoisesta kutsusta innostuen.

Mutta samoin kuin pippuri, Hiisi ei löydykään yhdeltä suunnalta Suomenmaata, vaan Hiiden Hemmot ja heidän tilapäiskotinsa ovat levittäytyneet jo mukavasti ympäri Etelä-Suomea ja ylemmäksikin, jopa Joensuuhun asti. Siispä kesärientojasi suunnitellessa, muista kurkata Hiisi Homesin sivut ja yllättyä, he saattavat hyvinkin ’olla paikalla’!

Turun Hiisi Homes -kohteen vieressä on Turun yksi tunnetuin maamerkki – Turun linna!

Hiisi Homes löytyy muun muassa lasikaupungista Riihimäeltä, Anssi Kelan laulullaan kotitaajamansa Suomen kartalle nostaneesta Nummelasta, Tytyrin elämyskaivoksen kaupungista Lohjalta ja Suomen vanhimmasta sisämaakaupungista, Vanajaveden rannalla sijaitsevasta Hämeenlinnasta. Kaikki kohteita, josta löytäisin paljon nähtävää ja viikonloppu tuntuisi aina liian lyhyeltä ajalta. Kun matkustan minun TO DO -listallani ovat usein taidemuseot, näyttelyt ja tapahtumat, mutta jos satun kohteeseen hiljaisempaan aikaan, nautin luonnosta ja luontopoluista. Jokaisessa pikkukylässäkin löytyy kirkonkylältä patsas tai kaksi, kaunis puisto ja kirjasto, johon vähintäänkin kansalaisopiston uskomattoman taitavat harrastajat ovat pystyttäneet pienen näyttelyn.

Melkeinpä Turun Hiisi Homes tilapäiskodin pihassa kukkii komea päivänkakkara.

Helsingissä Haaga ja Sörnäinen kutsuvat Helsingin sykkeeseen ja pääkaupunkimme kulttuuritarjonnan, elämysten ja ostosmahdollisuuksien ääreen. Tapahtumia ja hulinaa on luvassa tälle kesälle, sillä rokotukset ja mallikas korona-käyttäytymisemme avittavat Suomen avautumista ja ihmisten liikkumista. Huvipuisto Linnanmäki, Korkeasaaren eläintarha ja Suomenlinna ovat vain pintaraapaisu ja kaikkien huulilla olevia klassikkokohteita Helsinki vierailuille. Näin ollen suosittelenkin lämpimästi aloittamaan lomasi ja tutustumaan Helsingin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin hyvin epäperinteisellä tavalla! Kauppatorin vieressä, Katajanokalla sijaitsee Flying Cinema Tour Of Helsinki, jonka huimalla virtuaalikierroksella pääset tutustumaan pääkaupunkiimme lintuperspektiivistä. Tästä pitää koko perhe ja nuoremmillakin pyörii sukat jalassa, kun nähtävyyksien katselu on niin kivaa tuulen tuivertaessa kasvoille ja menon ollessa vauhdikasta.

Turun Hiisi Homes -kohteesta pääsee pienellä loikalla satamaan – ja hiukan suuremmalla aina Maarianhaminaan ja Tukholmaan saakka. Silja Linen satama on aivan vieressä.

Suomen kolmanneksi suurin kaupunki Tampere ja kuudenneksi sijoittuva Turku suhjahtavat Helsingin kastiin matkakohteena. Molemmissa cityissä on sen verran paljon tarjolla, että aktiiviselle tekijällekin kesälomaviikosta tulee vauhdikas, eikä halutessaan tarvitse sohvankulmaa kuluttaa yhtään sen enempää kuin huilimiseen ja seuraavan seikkailupäivän suunnitteluun.

Viikonlopun mittainen Turku oli minulle tapahtuma- ja kokemusrikas, jopa niissä mitoissa, että juoksujeni jälkeen olin iloisesti uupunut, huolimatta hyvistä ja syvistä unissa Hiisi Homesin pehmeässä sängyssä. Teatterisillan keltainen narsissiloisto, Turun Tuomiokirkko, Turun linna, lukemattomat patsaat Aurajoen rannalla, Kakola sekä funikulaari- ja Föri-ajelu tuli kaikki tehtyä. Ja paljon muuta. Esimerkiksi päiväunet Hiisi Homesin ruokapöydällä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Funikulaari ja kaupunkilautta Föri – ihan must!

Entäs Espoo? Hiisi Homesin tilapäiskodista Espoo Centeristä matkustaa junalla Helsingin keskustaan hiisin nopeasti, mutta paljon on Espoolla itselläänkin tarjottavaa. Kauppakeskus Ainoa, Iso Omena ja Leppävaarassa sijaitsevä Sello tarjoavat apua lompakon kevennykseen sekä niiden ravintolamaailmat mahan täyttöön. Espoon modernin taiteen museo Emma, talomuseo Glims tai Gallen-Kallelan museo taidetta ja historiaa, vain muutamia mainitakseni. Äläkä unohda upeaa Nuuksion kansallispuistoa!

Varatessani huoneistoa mahdollisimman kauaksi kotikonnuilta seikkailumomenttia terästäen, luulin niin tekeväni, kun varasin huoneiston Turusta. Mutta väärässä olin, myöhemmin huomasin, että pääkaupunkilainen, joka haluaa päästä pitkälle reissuun saakin pakata laukut ja painua hiiteen aina Joensuuhun asti.

Sataman suunnalta löytyi merimuseo Forum Marinum ja ravintola Göran.

Tervetuloa myös Vantaalle, kotikaupunkiini. Tänne, joka parhaiten tunnetaan lentokentästään. Täällä saa suun makeaksi Fazer Experiencen Vierailukeskuksessa, kotiin tuliaisia isosta Ikeasta, Jumbon kauppakeskuksesta kaikkea sitä mitä muistakin vastaavista kohteista ja vielä enemmän. Yhdyskäytävää pitkin kulku Viihdekeskus Flamingon puolelle ja päivä Flamingo Spassa tai elämyshetki virtuaalipuisto Pikselissä. Vain muutaman mainitakseni. Ulkoilualueita ja uimarantoja löytyy myös vaikka yhteys mereen menikin kaupungin valtuuston auliisti antaessaan meidän maasoiron Helsingille. Hiisi vie!

Hei, oletko koskaan räpiköinyt hiekkakuopassa? Vetokannaksen uimaranta löytyy Vantaan Kaivokselasta ja se on entisestä hiekkakuopasta kunnostettu uimaranta, joka on monella tapaa yksi pääkaupunkiseudun hienoimmista.

Mikä kohde kiinnostaisi sinua eniten? @kristallinkirkkaasti -Instagram tililläni on yhteistyössä Hiiden Hemmojen kanssa arvonta, jossa yksi onnekas voi neljän hengen karavaanilla suunnata viikonlopun viettoon itse valitsemaansa kohteeseen! Käy osallistumassa. Arvonta löytyy kirjoittamiseni hetkellä 11. kuvana feedissäni. Siinä minä riemuiten kuljen edes takaisin matkalaukun kanssa ja kuvassa lukee sinun etsintöjäsi helpottaen MAJOITUSARVONTA. Arvontaan voi osallistua torstaihin 6.5.2021 klo 18.00 asti.

Pidän sinulle kovasti peukkuja! Mutta mikäli onnetar ei tällä kertaa osoita sinulle suosiotaan, Hiiden Heimo pitää huolen siitä, että majoituksen hinta-laatusuhde pysyy hyvänä ja voit painua hiiteen arvonnan lopputuloksesta huolimaatta. Varaa Hiisi Homes majoitus täältä.

Koti viikonlopuksi tai pidemmäksikin aikaa löytyy tämän oven takaa – ja koodin sinulle lähettää Hiisi Homes’n hemmot.

Enkä malta olla pitämättä pistokoetta! Vastaukset kommenttikenttään ja minä kyllä annan kaikille sen ansainneille papukaijan merkin! Eikä kurkita naapurin vastauksia ;).

1) Mikä paikkakunnista ei kuulu joukkoon: Nummela, Espoo, Vantaa, Helsinki, Loviisa, Turku.

ja lisäksi haluaisin tietää

2) Miksi Hiisi Homes voisi olla sinun majoitusvalintasi?

Teatterisillalla kannattaa käydä ihan joka Turun vierailulla. Sillan somistukset vaihtuvat ja mukailevat aina ajankohtaa. Pääsiäisen jälkeisen vierailumme jälkeen itseoikeutetusti keltainen narsissimeri oli vallannut sillan kaiteet. Niin kaunista.

P.S. Päivää ennen varauksemme päättymistä, kilahti sähköpostiini viesti, jossa Hiiden Heimo kyseli: ”Olisiko sinulla tarvetta jatkaa varausta?”. Arvatkaa vaan, kuinka mielellämme olisimme venyttäneet Taidekupla-viikonloppua viikonlopusta viikon mittaiseksi! Mutta kun vapaapäiviä ei ollut enempää! 

2 thoughts on “Painu Hiiteen! Anteeksi minne?

  1. Ai sä kävit tääl meil, tois pual jokke 😁 Eiks Turun Linna ollut auki? Suosittelen myös Ars Novaa ensi kerraksi. Se on hauska kohde. Sen vieressä on myös ravitolakortteli, joka on paikallisten suuressa suosiossa. Hyviä paikkoja on nykyään Kirjastosillan molemmin puolin. Eli, ei muuta kuin uusi varaus 😁

    1. Kyllä, Nadine <3. Itse asiassa käytiin molemmilla puolilla jokke ;). On se Föri niin hauska peli, että pitihän sillä ylittää Aurajoki useamman kerran.
      Kiitos vinkistä Ars Novan osalta. Se kiinnostaa ehdottomasti - ja hyvä ruoka. Ravintola Pinella on tuttu ja herkuteltu on myös läheisyydessä olevassa Teinissä, mutta muut korttelin herkkukeitaat on vielä kokematta. Tuntuukin, että vaikka miten käynneillään haravoi seutuja, jää aina jotain uutta koettavaa ensi kertaankin. Olen ihan hullaantunut Turkuun. Ja kyllä... uusi reissu sinnepäin on aina mielessä <3.
      P.S. Turun linna oli auki, mutta vain käynnin varanneille (koska korona). Me ei enää mahduttu viikonlopun vieraiksi...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *