Arkea ja juhlaa

Nimipäiväpoikani Daniel

11. joulukuuta on taas täällä. Tänään on toinen Danielin nimipäivä ilman Danielia. 21 kertaa ehdimme iloita päivästä, sinusta ja nimestä, yhdessä.

Viime vuonna tähän aikaan kirjoitin alla olevan nimipäiväpostauksen Kristallin kirkkaasti -sivuille Instagramiin:

Nimipäiväpoikani! Kunpa saisin soittaa sinulle tänään, kuulla äänesi ja taas kertoa kuinka äärettömän rakas olet minulle. Kunpa saisin sipaista Sinulle puhelimen näytöltä MobilePayn kautta nimipäivärahan. Summa olisi suurempi kuin koskaan, nimipäivä onnitteluni puhelimessa vuolaammat kuin ikinä ennen. Kaipaan Sinua – kaikissa muodoissa ja ihan joka hetki.”

Tänään en kirjoita kaipuustani, menettämisen kivusta tai luopumisen tuskasta. Tänään sytytän kynttilän kuopukselleni ja kannan häntä sydämessäni erityisen lämpimästi ihan jokaisen päivänaskareen aikana. Daniel on ollut kiinni minussa jo ennen syntymäänsä ja yhä kiinnittyneenä minuun pois lähdettyään. Minä en voi, enkä halua, päästää irti. Hän on tehnyt sydämeeni pehmoisen pesän. Muistot kuopuksestani ovat hiukan täyttäneet sitä äärettömän isoa aukkoa, jonka jälkeen jäi yhden heinäkuisen päivän jälkeen. Kun aika jätti Danielin – eikä minua otettu mukaan.

Nimipäiväsi kunniaksi laulakoon Elton John kauniin kappaleensa Daniel:

”I can see Daniel waving goodbye
Oh it looks like Daniel, must be the clouds in my eyes

Oh I miss Daniel, oh I miss him so much, oh

Your eyes have died but you see more than I
Daniel you’re a star in the face of the sky

Daniel is traveling tonight on a plane
And I can see the red tail lights heading for Spain
And I can see Daniel waving goodbye
Oh it looks like Daniel, it must be the clouds in my eyes
Oh God it looks like Daniel, must be the clouds in my eyes”

Viime vuonna kirjoitin, miksi Danielista tuli Daniel ja miten Danielin nimipäivästä alkoi joulunodotus: Hyvää nimipäivää, rakkaista rakkain Daniel!

Kuten Elton lauloi: Daniel, you’re a star in the face of the sky. Minä sanon: Daniel: olet kaunein tähti taivaalla. Olet tähteni, olet kuuni, aurinkoni ja universumini. Elämä ei ole samaa ilman sinua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *