Arkea ja juhlaa, Suruvuosi

Musta lumihiutale

”Mustia lumihiutaleita ei olekaan”, sanoi mieheni, kun näytin lempikaupastani, Halikon Design Hillistä, ostamiani korvakoruja.

”On niitä! Suurimmassa surussa ja ikävässä kaikki lumihiutaleet ovat mustia, ne oikeasti valkoisetkin”, vastasin hiljaa.

En ostanut koruja muistuttamaan surustani, vaan lohduttamaan. Ne kauneudessaan ja keveydessään auttavat minua sietämään elämän kauneutta silloinkin, kun en näe elämässä mitään kaunista – tai joskus edes elettävää.

Syvässä surussa kaunis, lämmin ja iloinen, tuottaa joskus suurta kipua. Niinpä kaunista ja onnea pitää siedättää, tuoda sitä näkökenttään hetkittäin tai pienissä annoksissa. Kuten esimerkiksi korvakoruissa. Ne ilahduttavat, mutta antavat tilaa olla myös surullinen. Ne heiluvat hennosti ja liikkeellään ja keveydellään tuovat kepeyttä jopa olotilaan. Ne eivät saa räiskyä silmille, niissä pitää olla jotain kunnioittavaa ja herkkää. Esimerkiksi väri. Tai muoto. Niiden nimi tai sanoma.

Siedätän itseäni ilolle korvakoruilla. Ja tällä kertaa Kittilä korvakoruilla, mustilla lumihiutaleilla.

Nämä korvakorut roikkuivat Design Hillin Aarikka-osastolla. Puhuttelivat ja pyysivät ottamaan mukaansa.

Näiden lumihiutalekorvakorujen virallinen nimi on Kittilä, koska Kittilän lumiset maisemat ovat olleet suunnittelija Pauliina Aarikan innoittaja. Kittilä kuulostaa minullekin hyvältä, sillä siellä on Levi ja muisto onnistuneesta lomasta. Maisemat tosiaankin olivat huikeat, kuten koko Lapissa, joten vieläkin suuremmalla ilolla laitan talvipäivien piristykseksi nämä suomalaista muotoilua olevat korvakorut korviini.

Mustat ovat minun valintani, mutta Kittilä koruja on saatavilla myös perinteisen hiutaleen värissä. Värin ja koivuvanerista valmistetun hiutaleen muodon lisäksi korussa minua viehätti renkaanmuotoiset ohuet korvakorukoukut, jotka vähän poikkesivat muiden korvaripustimieni muodosta.

Näiden talvisten korvakorujen kehaistiin kuuluvan lumikuningattarille! Sekin sopii. Minusta, kesäihmisestä on kuoriutumassa talven kulkija.

Ja kun vielä minulle kerrotaan, että nämä korut valmistetaan Suomessa käsityönä, avaan rahapussini ja lunastan nämä kauneudet itselleni.

Mitäs pidät?

1 thought on “Musta lumihiutale

  1. Näistä sinun blogitarinoista on tullut iltasatu iskällesi. Kun olin lukenut tarinasi, hän kysäisi: ”Onko niistä kuvaa?” No olihan niitä näyttää. Hyvää yötä ja kauniita unia.
    Rakkaudella
    äitisi ja isäsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *