Arkea ja juhlaa

Moilas paahtopussilla paahdat gluteenittomat leivät turvallisesti

Saisiko olla pari paahtopussia?

 

Paahdettu leipä kuuluu viikonlopun hitaiden aamujen aamiaiseen. Margariini saa sulaa lämpimälle leivälle ajan kanssa ja päälle tulee ladottua voileipämakkaraa, juustosiivuja, kurkkua, tomaattia, paprikaa – milloin mitäkin. Moilas Oy on huolehtinut, että paahtoleipänautinnon saa sellainenkin, jonka terveys vaatii gluteenittomia tuotteita, eikä perheeseen ole hankittu erillistä paahdinta erikoisruokavaliota noudattavalle.


Moilas Oy:llä on erillinen gluteeniton leipomo, jossa valmistetaan kaikki gluteenittomat tuotteet. Näin varmistetaan, ettei kontaminaatiota tapahdu. Samalla periaatteella paahtopussi suojaa erikoisruokavaliota noudattavan leipää.

Gluteeniton leipä laitetaan pussin sisään ja pussi sisältöineen pudotetaan paahtimeen paahtumaan. Pussi asetetaan paahtimeen niin, etteivät reunat osu vastuksiin kiinni. Paahtimissa on yleensä sisäpuolella sen verran tiuhat vastinlangoitukset, ettei mikään pääse herkästi kosketuksiin vastuksien kanssa, mutta pientä lisähuolellisuutta pussin asettaminen vaatii verrattuna pussittoman leivän asetteluun.

 

Pussi on pestävä ja uudelleenkäytettävä niin kauan kuin se pysyy ehjänä. Arviolta siis useita kymmeniä kertoja. Pussi on valmistettu silikonista ja se on pinnoitettu tarttumattomaksi. Paahtopussi kestää korkeintaan 260° C lämpötilan.

 

Matkalle mukaan! Uudelleenkäytettävillä Moilas paahtopusseilla voi gluteenittoman leivän paahtaa turvallisesti sellaisessa paahtimessa, jossa on paahdettu tavallista leipää. Tästä on iloa arkeen ja reissuun. Pussukka mukaan matkalle ja erikoisruokavaliota noudattava saa hotelleissakin leipänsä paahdettua. Paahtopussia voi käyttää myös leipien pariloinnissa grillissä.

 

Tarvitsetko paahtopusseja? Minulla on muutama ylimääräinen. Kommentoi tai laita yksityisviestiä Kristallin kirkkaasti -Facebook-sivun kautta ja pistän pussit postiin toivomaasi osoitteeseen.

Moilas on edelläkävijä gluteenittomien tuotteiden valmistuksessa. He vievät tällä hetkellä Pieksämäellä leivottuja tuotteita neljääntoista Euroopan maahan. Moilas Oy on myös Eckerö Linen hovitoimittaja gluteenittomien tuotteiden osalta.

 

Lue kuinka gluteenitonta ruokavaliota noudattavat on otettu huomioon Eckerö Linella, jossa risteilyvieraan ei täydy tyytyä riisikakkuihin.


Lue myös vinkit uusavuttomalle kokkaajalle Vapulta ja Akilta. Vappu Pimiän ja Aki Wahlmanin vinkit kokosin 
Eckerö Linen Makuja Merellä -teemaluennolta keväällä. Vuoden viimeisin Makuja Merellä -akatemia pidetään tiistaina 20.11.2018 ja aiheena on silloin viini- ja juustot loppuvuoden juhlia silmällä pitäen. Muun muassa jouluaattoon on meidän joulumenussa kuulunut juustotarjotin ja punaviini, joten mielenkiinnolla kuulen uutuuksista totuttujen juustojen oheen. Ehkäpä punaviinikin vaihtuu Vindirektin suosittelemaan. 

Luennoitsijoina ovat Eckerö Linen meijerikumppani Valio sekä viinitoimittaja Vindirekt.

 

6 thoughts on “Moilas paahtopussilla paahdat gluteenittomat leivät turvallisesti

 1. Hei,
  Törmäsin sattumoisin sivustoosi kun etsin netistä leivän paahtopusseja. Vieläkö niitä on sinulta saatavilla?
  T Keliaakikko

    1. Kiitos, huolestunut kansalainen! Olen samaa mieltä. Hyvin outo ja yllättävä kommentti edellinen, mutta annan olla kun siinä ei ole mitään mikä liittyy artikkeliin tai minuun.

     Nimimerkkisi viitaten olen hiukan huolestunut ajoittain minäkin somekäyttäytymiseen, vaikkakin se kuvastaa mielestäni usein ajattelemattomia kirjoittavan huonoa oloa.

 2. Aika jännä idea tuollainen paahtopussi. Meilläkin on perheessä pari gluteenittoman ruokavalion omaavaa ja meillä on ollut heille oma leivänpaahdin. Nykyään on kiva kyllä kun noita gluteenittomia vaihtoehtoja sekä erilaisia ravintoloita ja leipomoitakin löytyy helpommin kuin aiemmin.

  1. Meillä ei ole perheessä keliaakikkoa, joten annoin pussit parempaan käyttöön. Myöhemmin hiukan harmitti, sillä olisihan ne pussit pitäneet leivänpaahtimen mukavan puhtaana leivänmuruista. Mutta varmasti tuo oama leivänpaahdin jatkuvassa käytössä on toimivampi, mutta pussit voittamattomat, jos vieraiden kanssa pitäisi varoa brunssilla kontaminaatiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *