Testikuskit

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Lisätty 08.07.2016

*Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäistä kertaa 8.7.2012 www.testikuskit.fi -sivuilla*…. ja kaipaa pientä päivitystä ;), mutta kyllä näillä pakkausvinkeillä hyvään alkuun – ja lopputulokseenkin pääsee!

Mitä mukaan matkalle, kun viikon etelänloma lurkkii nurkan takana?

Lähdöissä on parantamisen varaa varmasti itse kullakin. Pakkaaminen jää usein viime tippaan ja matkalaukkuun kertyy sitä sun tätä ja paljon turhaa. Ennen matkaa on myös ehdittävä pyykätä, silittää ja saatava tarvarat ja vaatteet mahtumaan matkalaukkuun. Lemmikki hoitoon ja kodin siivous talovahtia varten – ja talovahdin salaa kutsumia kavereita. Ja onhan sitä kiva palata reissusta tiptop -kotiin.

Päivät ennen matkaa ovat etsimistä, ihmettelyä ja pientä panikointia. Missä on passi? Missä  Eurooppalainen sairausvakuutuskortti? Juuri se, jonka tilasin ihan tätä matkaa varten ja nyt jo kateissa. 

Matka lähenee, joten listasin mukaan otettavat. Huh, huh, kuinka pitkältä luettelo näyttääkään paperille kirjoitettuna. Mutta ainakin olen askeleen lähempänä suunnitelmallista pakkaamista. Tällä kertaa myös ajoissa – tavoitteena valmiiksi pakattu laukku jo edeltävänä päivänä. 

Tänä keväänä viikonloppumatkailuun hankkimani Weekend Bag on aivan ihana. Sinne mahtuu tarvittaessa viikonkin tavarat ja vaikka kassi on pehmeä, sen laaja pohja pitää tavarat mukavasti paikoillaan. Suuaukko on iso ja laukusta on helpoo löytää   tarvitsemansa.

Tänä keväänä viikonloppumatkailuun hankkimani Weekend Bag on aivan ihana. Sinne mahtuu tarvittaessa viikonkin tavarat ja vaikka kassi on pehmeä, sen laaja pohja pitää tavarat mukavasti paikoillaan. Suuaukko on iso ja laukusta on helpoo löytää tarvitsemansa.


Kolmen A:n säännöllä pääsee parhaimpaan tulokseen. Pakkaa siis ajoissa, ajatuksella ja ankarasti arvioiden.

Mitä mukaan matkalle, kun viikon etelänloma lurkkii nurkan takana?
MUISTILISTA

o Passi
o Matkalippu
o Käteistä & luottokortti
o Matkavakuutuskortti
o Puhallettava matkatyyny pitkille lentomatkoille tai jos kohteessa on suunnitteilla pitkiä automatkoja. Pelkääjän paikalla on mukava ottaa voimaannuttavat tirsat.

Matkalipuista ja vakuutus- ja luottokorteista kannattaa ottaa kuvat kameraan ja printti taskuun. Jos puhelimesta loppuu akku h-hetkellä, et ole pulassa. Yhdet kopiot jätän myös kotiin jääkaapin oveen; siitä sitten kotivahti voi pahimmassa tapauksessa avittaa.

Vaatteet:

o Alusvaatteet
o Muutama pari sukkia (sukkia ei kukaan tarvitse kesällä, mutta hotellihuoneen kylmällä kivilaittialla on kevyet nilkkasukat olleet mukavat jalassa)
o Yöpaita (tämän laitan lukijoiden mieliksi. Itse mielelläni kuumassa kaivaudun puhtaisiin lakanoihin syntymäasussa.)
o 5 x päiväasu (mekkoja, shortsit & aurinkotoppit ja kesäpuserot)
Menomatka-asu tulee päälle, mutta palumatkalle on hyvä varata mukava mutta”salonki” kelpoinen asu. Verkkareissa tai velour-kotiasuissa ei tyylitietoinen kentälle astu, ovat ne miten mukavia päällä tahansa. Ne kuuluvat kotioloihin, mökkiympäristöön tai jumppaan ja juoksuun.
o Uimapuku & bikinit

Asusteet:

o Vyöt
o Kaula-, korva- ja rannekorut
o Kello/t
o Sormukset
o Käsilaukku
o Kesäkassi (rannalle, shoppailemaan)
o Reppu, jos suunnitteilla pidempiä kävelyretkiä tai patikointia.

Sateenvarjo, jos sääennustuksissa saateen uhkaa… vai ”unohtaisinko” kotiin ja vesimyräkän sattuessa pääsisin taas ostamaan uudet sadesuojat. Keltainen sateenvarjo tarttui mukaan Hong Kongista ja pinkit saappaat Münchenistä. Molemmista on ollut iloa myös Suomen kamaralla. 


Kenkiä, mieluiten sellaisia, joista onnistuisi taivaltaa pidemmänkin päivän rakoitta: päiväsandaalit, iltasandaalit, kesätennarit pitempiin kävelykierroksiin,  kesäkengät kaupungille.

Meikkilaukkuun hygieniatavarat ja lääkkeet:

o Hammasharja & -tahna
o Meikit & meikinpoistoliinat
o Kosteusvoide
o Matkasuoristusrauta
o Hiussoljet & -lenkit
o Hiustenpesu & -hoitoaine & minipullo kuivashampoota
o Aurinkorasva

o Meren huuhtomille hiuksille extrahoitoaine, hiuksiin jätettävää
o Kynsisakset, -viila ja kynsilakka (kynsilakanpoistoainetta en ota mukaan viikon matkalle, riittävät korjaukset voi tehdä lakalla)

o Lääkkeet (päänsärky…)
o Compeed rakkolaastari (harvoin pakattuna mukaan kotikamaralta, mutta melkeinpä aina matkalla tarpeeseen apteekista hankittu)

o Piilolasit & -nesteet
o Silmälasit
o Aurinkolasit koteloineen

Tarinoiden tallentaminen tekstein ja kuvin on lempipuuhaani. Näin ollen välineet ahmaisevat laukusta melkoisen osan ihan luvalla.

Tarinoiden tallentaminen tekstein ja kuvin on lempipuuhaani. Näin ollen välineet ahmaisevat laukusta melkoisen osan ihan luvalla.

MUISTOJEN TALLENNUSVÄLINEET:

o Puhelin & laturi
o Kuulokkeet puhelimeen
o Tietokone & laturi
o Selfietikku
o Järjestelmäkamera, laturi, muistikortti
o Ulkoinen kovalevy (kuvia varten)

Näillä mennään; menikö överiksi? Entä unohtuiko jotain?

Yllä oleva lista on luksusmatkailua isolla matkalaukulla. Toisenlaiseenkin olen tottunut. Moottoripyörällä matkustaessa 2 henkilön tavarat pitää mahtua kahteen sivulaukkuun ja tarakkalaukkuun, joten yllä olevasta listasta karsiutuu tuolloin melkoisesti matkatavaraa. Eikä haittaa. Se kuuluu lajin henkeen.

Vuonna 2013 tehty kolmen viikon moottoripyörämatka läpi Euroopan opetti pakkaamaan säntillisemmin.

Vuonna 2013 tehty kolmen viikon moottoripyörämatka läpi Euroopan opetti pakkaamaan säntillisemmin.

Vuonna 2015 seilasimme Finnlinesillä Pohjois-Saksaan ja kymmenen päivän matkan tarvikkeet oli jo kokemuksesta helpompi valita.

Vuonna 2015 seilasimme Finnlinesillä Pohjois-Saksaan ja kymmenen päivän matkan tarvikkeet oli jo kokemuksesta helpompi valita.

Finnlinesin autokannella kimpsujen ja kampsujen kera.
Finnlinesin autokannella kimpsujen ja kampsujen kera.


P.S. Beige Weekend laukku on materiaaliltaan polyesteriä, kooltaan 760 x 270 x 470 mm ja lähtee omaksi varsin huokeaan 39 euron hintaan. Hankin omani Owntime Clothingilta, www.owntime.fi/clothing. Jos kiinnostuit kassista, laita kyselyä osoitteeseen carita@owntime.fi. Jo useamman reissun sen kanssa reissanneena, suosittelen lämpimästi! Olisi pitänyt hankkia jo aiemmin.

Sanapilvi: Kristallipallo, Testikuskit, blogi, pakata, pakkaaminen, weekend bag, viikonloppulaukku, Owntime Clothing, viikonloppumatka, etelänmatka, moottoripyörämatka, Finnlines

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *