Arkea ja juhlaa, Maalaiselämää

Minä muutan maalle!

Minä muutan maalle. Olen keskivertosuomalaisen unelman äärellä. Punainen tupa ja perunamaa. Omakotitalo järven rannalla. Asumista maalla, kaukana vilskeestä ja pakokaasujen katkusta, mutta kuitenkin kohtuullisen matkan päästä kauppakeskusparatiiseista tai suuren kaupungin kulttuuritarjonnasta. Siis jos niitä kaipaa.

Ihan tosi, muutan maalle!

Kristallipallo näyttää paljon hyviä uimakelejä ja rentouttavaa kesää ihan kaikille!

Juhannussalko nousee vielä Lopella, mutta sen jälkeen kaarran kodin kautta ja pakkaan kimpsut ja kampsut. Muutan maalle. Juhannusviikonlopun sunnuntaina vilkutan Vantaalle hyvästit ja kohdistan Peugeotini keulan kohti Lapinjärveä. Maalaisidylliä.

Maaseudun hempeämpi syke kutsuu, kiire jääkööt taakseni kaupungin rajalle. Maaseuturesidenssi odottaa, punainen pirtti Lapinjärven rannalla halajaa uutta asukasta.

Oikeasti, kyllä. Muutan maalle.

Lapinjärvi kysyi, josko uskallan muuttaa maalle. Ja tarjosi avaimet punaiseen tupaan. Minä vastasin uskallan. Uskallan varmasti. Enkä kertonut, että pelkään pimeää. Ja metsää jo hämärässäkin. Kivikossa vaanii kuitenkin käärme ja niityllä punkit.

No, ihmisiä en pelkää. Enkä seikkailuja. Sisua löytyy selättämään pikkupelot kun haastetaan uskaltamaan ja tarjoutuu tilaisuus ennen kokemattomalle.

Kuvahaun tulos haulle lapinjärvi ihmislähtöinen kunta

Miksipä siis ei. Muutan maalle. Ja minähän uskallan.

En minäkään tiennyt Lapinjärvestä Suomen kartalla, mutta nyt tiedän. Samoin kuin sinä. Kun sain soiton, että punainen tupa ja perunamaa järvimaisemalla odottaa rouvaa, sivistin itseäni googlaamalla. Ja sinua tällä tarinalla.

Löytyihän Lapinjärvi kartalta ja vielä aika mainiolta paikalta. Siellä se lymyilee, ihmislähtöinen Lapinjärven kunta, Lahden, Kouvolan, Porvoon ja Kotkan syleilyssä, sopivasti siinä keskellä. Joka suuntaan sopiva matka, eikä kotimaamme pääkaupunkiinkaan ole poronkusemaa pidemmälti.

Minä muutan maalle. Lapinjärven maalaismaisemaan. Kahdeksi viikoksi.

Tänä keväänä viikonloppumatkailuun hankkimani Weekend Bag on aivan ihana. Sinne mahtuu tarvittaessa viikonkin tavarat ja vaikka kassi on pehmeä, sen laaja pohja pitää tavarat mukavasti paikoillaan. Suuaukko on iso ja laukusta on helpoo löytää tarvitsemansa.

Maalle muuttaa myös ystävänikin, Parasta läheteä nyt blogin kirjoittaja Päivi Seppä-Lassila. Päivi ei pelkää.

#Lapinjärvi #ihkuLapinjärvi #maalaisresidenssi #ihmislähtöinenkunta #Lapinjärvenkunta #ihkuSuomi100 #Suomi100 #minämuutanmaalle #

#Kristallivalmistautuu #kristallinkirkkaasti #testikuskit

1 thought on “Minä muutan maalle!

  1. P.S. Sain julkaisun jälkeen huolestuneen soiton, jossa minulle rakas henkilö kysyi onko parisuhde kunnossa. Avioero oli kirinyt soittajan mieleen muuton syyksi. Piti nopeasti tulla kirjaamaan tänne lisäys. Avioerosta ei siis ole kyse. 2 viikon muutosta maalle, vinkeästä bloggariyhteistyöstä vain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *