Arkea ja juhlaa, Ruoka ja ravintolat

Merellinen blinibrunssi Meripaviljongissa

*Blinit on herkuteltu lahjakortilla! ->

BRUNSSILLE PAVILJONKIIN! Vielä ehtii. Ravintola Meripaviljongin blinibrunssi on katettuna sunnuntaisin aina 24.3.2024 asti. Sunnuntaisin on kolme kattausta: klo 11.30, 14 ja 16.30. Aikaa on sen verran, ettei kiireen tunnetta pääse syntymään.

Sunnuntaisin panoraamaravintola Meripaviljongissa tarjoillaan vastapaistettuja blinejä ja lisukepöytä notkuu herkkuja: salaattia, sillejä ja tietysti perinteisiä mätiä ja smetanaa. Lisäksi tarjolla on paljon muuta – alkuruokapöydän hienostutta valikoimaa pääset tutkimaan ja ihastumaan tästä:

Skumppaa + blinejä = täydellinen makunautinto.

Ravintola Meripaviljongin blinimenu 2024

Alkuruokapöydästä
Kolmen sortin mätivalikoima, punasipulia ja vaahdotettua smetanaa
Sinappisilliä ja sherrysilliä
Savustettua lasimestarin muikkua ja tyrnisilakkaa
Limellä maustettu Skagen Jäämeren katkaravuista (aina niin hyvää)
Graavattua lohta ja piparjuurta (yes!!!)
Lämminsavustettua lohta (nam, nam)
Riimisuolattua häränfilettä, parmesaania, rucolaa ja kaprista (wow!)
Haaparouskusalaattia
Suolakurkkuja ja hunajaa
Raikasta vihersalaattia, vihanneksia ja granaatinomenavinegretteä
Dijonmaustettua perunasalaattia, kaprista, kananmunaa, herneitä ja yrttejä
Kolmen kaalin coleslaw
(tätä hain kolme kertaa, mutta onneksi täällä ei lasketa)

Ja tietenkin: Vastapaistettuja tattariblinejä suoraan Meripaviljongin keittiöstä!

Lämmintä
Kalaäyriäis-seljankakeittoa (niin herkullista)

Jälkiruoaksi
Hibiscusteemaustettua pannacottaa, karamellisoitua pähkinää ja sitrusta
Mustikkavalkosuklaa britakakkua
Juustovalikoima, hilloketta ja suolakeksejä
Kahvia ja teetä

Terassin lasiovien edestä löytyi makeiden herkkujen pariin kutsuva kattaus. Britakakku oli niin kaunis, että tuntui melkeinpä synniltä riipiä taideteosta, mutta pian pahan teon tunne häipyi taustalle, kun lusikka upposi herkkuun. Ja pakko vaan oli – kahdestikin käydä kakulla, ja pannacottalla myös. Jälkiruuallehan löytyy täydestäkin vatsasta aina tilaa.

Arvio

Blinit olivat 5/5 ihan ehdottomasti, mutta älä jätä nauttimatta seljankakeittoa. Kalaäyriäis-seljankakeitto oli niin hyvää, että päihitti mennen tullen Virossa nautitut liemet. Liekö äyriäiset tuoneet lisämakua ja juhlavaa twistiä ihan sellaisenaankin herkulliseen perinnekeittoon. Voih, vesi nousee kielelle pelkästään, kun muistelen keittoani!

Palvelu ylsi myös täysiin pisteisiin. Palvelu oli huomioon ottavaa ja asiantuntevaa, kepeällä twistillä. Kun tyhjää lautasta noudettiin pöydästä pois, hetkeen kuului tarjoilijan kannustus tehdä uusi kierros noutopöytien luo. Keiton, blinien ja jälkipöydän jälkeen kannustusta tarvittiinkin, sillä blinit vievät nälän hetkessä, eikä kukaan poistu paikalta nälkäisinä, vaikka jättäisikin santsikierroksen väliin.

Ravintolan miljöö ja maisemat ovat ihan omaa luokkaansa. Harvassa ravintolassa pääsee syömään meren päällä kelluen ja upeiden isojen lasiruutujen tuoden urbaaniluonnon puisto-, meri- ja kaupunkimaiseman niin väkevästi sisälle ja osaksi nautintoa.

Kiitosten lisäksi, pohdin kovasti kehityskohteita, mutta vaikka kuinka kaivelen, ei sellaista löydy – nautin blinibrunssista kokonaisvaltaisesti kaikilla aisteilla. Jos kuitenkin tikusta pitäisi tehdä asiaa, ehkäpä talvitakit olivat isosti näkyvillä, mutta sellaista se on, kun halutaan avaruutta ja tila on yhtenäinen.

Naapuripöydässämmekin herkuteltiin pitkän kaavan mukaan ja silmin nähden nauttien. Ja kun tuli valmista, minä käytin tilaisuuden hyväksi ja tallensin kuvaksi niin kaunista meren ja ravintolan saumatonta yhteiseloa.

Eläintarhanlahdella kelluva panoraamaravintola Meripaviljonki tarjoaa upeat puitteet ihanalle brunssille ystävän tai puolison kanssa tai isommille ryhmille, perheille, suvulle ja kunniavieraille, joita haluaa kestitä pikkuisen hienommin. Kelluva kala- ja äyriäisravintola Meripaviljonki heilahti kepeästi korkealle sillä listalla, jota laadin, toivoessani saavani vieraita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, ulkomailta ja ’arvovieraita’ Amesterdamista (=poikani ;). Meripaviljonki on täydellinen miljöö juhlaan – täällä on ylellistä kerääntyä pöydän ääreen. Ja oi, heti kun kevät yltää siihen pisteeseen, että ulkona tarkenee viinilasillisen nauttia, minut löytää Meripaviljonkin terassilta.

Huomio! Suosittelen varaamaan pöydän etukäteen sinulle ja seurueellesi. Erityisesti kello 14.00 kattaus on erittäin suosittu ja vaikka ravintolassa onkin runsaasti tilaa ja panoraamalasituksen takia tilantuntuakin, ei tilaa ole ahdettu täyteen, vaan herkuttelijoiden on annettu nauttia myös siitä, ettei sylikkäin tuntua tule. Pöydän voit varata tästä linkistä tai soittamalla, kuten minäkin tein!

Vink vink! Ilahduta ystävää ihan muuten vain vai olisiko helmikuussa merkkipäivää ja lahjan tai tuliaisten tarvetta? Jos nyökkäät, tässä voittava vinkki: lahjakortti. Vaihtoehtoja on blinibrunssinkin lisäksi melkoisesti, tutustu täältä Ravintolakolmio konsernin lahjakorttitarjontaan. Tilaus on helppoa ja tiesitkö, että Meripaviljongin lisäksi Casa Maressa, ravintola Lasipalatsissa, Juttutuvassa ja Weeruskassa herkutellaan blineillä vielä maaliskuun alkuun asti.

Kelluva Ravintola Meripaviljonki on kaunis ja kutsuva niin ulkoa kuin sisältäkin. Panoraama näköala on elämyksellinen ja moderni. Niin minun mieleen. Oletko samaa mieltä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *