Kulttuuria, Matkailu

Matkaopas Tallinnasta: Polkuja ja mansikkapaikkoja

Polkuja ja mansikkapaikkoja – Tallinna suomalaisten suosittelemana on erilainen matkaopas Tallinnan tarjontaa tutkivalle. 45 suomalaista vinkkaa käyntikohteita, tapahtumia, ruokapaikkoja, kahviloita ja shoppailuparatiiseja. Taiteen, musiikin tai teatterin ystävillekin löytyy omat sivut. Parhaat polut, ulkoilukohteet ja kävelyreititkin tulevat tutuksi luontoseikkailuja kaipaavalle.

Opas koottiin 100 vuotiaan Suomen sekä samaisena vuonna 45 vuotta täyttävän Tallinnan maamerkin Sokos Hotel Virun juhlavuosien kunniaksi.

Jussi-Pekka Aukian ja Peep Ehasalun opas on mielenkiintoista luettavaa ihan sellaisenaan, ilman matkapakkoa. Kohdevinkkien lisäksi lukija pääsee kurkistamaan kaupungin kulttuuriin, tapoihin ja tarinoihin. Kirja avaa Tallinnan tarjontaa suomalaiselta suomalaiselle monesta eri kulmasta katsottuna ja onnistuneesti herätteleekin uteliaisuutta kaikille aisteille.

Lukija voi poimia kirjasta Tallinnan käyntiklassikot tai avartaa katsetta kohti harvinaisempia kohteita. Uusia tuttavuuksia ja kaupungilla koluttavaa löytyy reippaan sadan sivun innoittamana.

Kolme vuotta Tallinnassa opintojen tiimoilta asunut ja Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa -sivuston ylläpitäjä Tuomas Telaranta suosittelee Viru-hotellin KGB-museokierrosta. Ravintoloitsija, ruokakirjailija ja Apu-lehden bloggari Hanna Sumari paljastaa Tallinnan mansikkapaikakseen Kalasatamassa sijaitsevan Kohvik Moonin: ”Siellä ruoka on aina hyvää ja hinnat sopivat kaikkien kukkarolle”.

Suosituksia jakaa omien kokemusten kautta myös monet muut tutut kasvot, kuten presidentti Tarja Halonen, F1-kuski Mika Salo, elokuvatuottaja Markus Selin ja laulaja Ilkka Alanko.


Juhlakirjan, inspiroivan Tallinnan matkaoppaan voi hankkia omaksi esimerkiksi verkkokirjakaupasta Adlibriksestä tai vaikka paikan päältä Tallinnan Viru hotellin vastaanotosta.

VAROITUS!
Opas nostattaa matkakuumeen.

 

 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Kuohu kaupunginosa ja kulttuurilehdessä 1/2018.

Lue myös 7 syytä piristyä päiväristeilyllä ja 
Vinkit musiikkivirkistäytymiseen: keikalle laivalle!

Kristallin kirkkaasti -bloggari on mukana #NaBloPoMo18 ja #bloglikecrazy -haasteissa.
Lue myös NaBloPoMo-haaste vastaanotettu – 1. päivä taputeltu.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *