Arkea ja juhlaa, Ruoka ja ravintolat

Maailman paras makaronilaatikko

Vieläkö keität makaronit makaronilaatikkoa varten? Turha työvaihe! Unohda munamaito ja makaronien keittäminen. Maailman paras makaronilaatikko ei ole pelkästään helppo ja nopea tehdä, se vie myös kielen mukanaan. Kiitos lienee Koskenlaskijan.

Uuniruuat mielletään syksyyn ja talveen. Kesällä ruokavalio kevenee keittoihin ja herkullisiin salaattiannoksiin. Mutta tällä talviruualla on paikkansa ympäri vuoden. Kun palaa kesäreissusta kotiin, eikä energiaa riitä pitkään keittiövuoroon, saa maittavaa ja täyttävää vähällä vaivalla uuniruokien avulla. Ruoka vain uuniin ja odottelemaan. Lisäksi maailman parhaan makaronilaatikon raaka-aineet löytyvät pitemmäkin matkan jälkeen jääkaapista. Jauheliha sulamaan pakkasesta, pastaa on kaapissa aina ja Koskenlaskijakin pitkän päivämäärän takia kuuluu joka jääkaapin varustuksiin.

Maailman parhaan makaronilaatikon raaka-aineet ovat yksinkertaiset.
Nyt on luvassa helppoa ja herkullista! Konstailematon kotiruoka uuniin ja tunnin päästä herkuttelemaan.  Toimi näin:

OSTOSLISTAAN

500 – 800 kg jauheliha
400 g sarvimakaronia (ei keitettyä!)
250 g sulatejuustoa tai 1 pkt Koskenlaskijaa
Sipuli
Lihaliemikuutio
Juustoraastetta

KAAPISTA löytynee maustamiseen pippuria ja suolaa. Ehkä myös tarvittava lihaliemikuutio.

TYÖVAIHEET

1)   Keitä litra vettä kattilassa ja liuota veteen yksi lihaliemikuutio.
2)  Liuota sulatejuusto lihaliemeen.
3)  Paista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
4)  Lado makaronit ja jauheliha vuokaan ja kaada juustokastike päälle niin, että makaronit peittyvät.
5)  Raasta pinnalle juustoa ja paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

…ja sitten: hyvää ruokahalua!

Maailman paras makaronilaatikko juurtuu helposti joka kodin vakiintuneisiin arkiruokavaihtoehtoihin, eikä legendaarisen bravuurin ollessa vuorossa pöytään täydy ruokailijoita pyytää kahdesti.

Kiitos alkuperäisestä vinkistä kuuluu Janne Pekkalalle ja Timo Nykyrille, jotka aikanaan Makupala-ohjelmassa huomauttivat pastan keittämisen turhaksi. Myös heidän konstailematon, ”ripsaus sitä ja ropsaus tätä” -kokkaustyyli ihastutti.

Mikä on sinun arkinen bravuuri-ruokanumero, joka valmistuu vaivatta ja onnistuu joka kerta?

Liha-pasta-ruokia keventää mukavasti vihreä salaatti.
Liha-pasta-ruokia keventää mukavasti vihreä salaatti.

4 thoughts on “Maailman paras makaronilaatikko

  1. Hyväksi on todettu tuo makaroonilaatikko. Lastenlapset ohjeistivat mummoa makaroonilaatikon teossa. Mummo heitti vanhat reseptit roskakoriin.

    1. Nyt onkin kovasti puhuttu lihan vähentämisestä, joten ehkäpä ensi kerralla minäkin teen samoin! Toivottavasti maistui hyvältä. Tämä resepti on meidän perheen suosikki. Koskenlaskijalla on vaikea epäonnistua 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *