Maalaisresidenssi Lapinjärvellä, Mökkielämää

Maalaiselämälle maistuva 1. #UskallatkoMuuttaaMaalle-viikko takana

Ensimmäinen maalaisresidenssiviikko on ollut vauhdikas ja elämyksiä täynnä.

 

Kaikki alkoi Lapinjärven kunnantalolta. Allekirjoitus vuokrasopimukseen ja minusta tuli maalainen kahden viikon ajaksi. Lapinjärveläinen city-bloggari, jolla oli (ja on vieläkin) intoa enemmän kuin tässä pienessä kylässä. Kaikkea halusin kokea, joka kyläkulman koluta. Ensimmäisen viikon aikana olin niin täynnä informaatiota, upeita elämyksiä, juttuaiheita, kamera täynnä valokuvia, Iphone pullistellen videonpätkää, etten oikein tiennyt miten päin olla. Kun päivään riitti useampia tapahtumia ja monia uusia tuttavuuksia, päässä pyöri niin, että sängyssä käänsin kylkeä ihan joka ilta vasta puolenyön jälkeen.


Saavuin Lapinjärvelle pienen punaisen rantamökin pihaan sunnuntaina heti juhannuksen jälkeen. Maalaisresidessiltä löytyi ohjelma, toimintaohjeet, kartta, kuntaesitteitä ja Loviisan Sanomat.

Ohjelma oli Lapinjärven kunnan suunnittelija Inka Hellin käsialaa. Siihen oli kirjattu vinkkejä mitä-missä-ja-milloin tapahtuu sekä tulevien vapaa-ehtoistyön aikataulu. Ohjelma antoikin selkeät raamit tulevalle viikolle ja käynnisti uskallatkomuuttaamaalle-projektin melkoisella tempolla.


Sunnuntai
oli muuttopäivä. Asetuin maalaisresidenssille ja sen jälkeen sunnuntaiajelulla tutustuttiin kylään.


Maanantaina
vuokrasopimuksen allekirjoitus ja Marttojen viirinvalmistuspaja Koko Kylän Työhuoneella.


Tiistaina
lounas kunnanjohtajan kanssa Maalaisresidenssissä Myllyn Paras -pastan valmistuksessa. No, eihän se päivä sitten niin mennytkään. Kun kaksi Carpe diem -ihmistä lähtee radalle, ei päivä voi olla kuin yllätyksiä täynnä. Päivään kuului ex-tempore piipahdus Kal’s Speciality Foodsilla sekä herkullinen lohikeitto Benin vieraana Fisherman’s Foodilla sekä vauhdikas kuntakierros kunnanjohtajan Range Roverin kyydissä.

Fisherman’s Foodissa on joka päivä tarjolla herkullinen lohikeitto. Kyllä maistui – ja kotiin lähti mukaan Benin suosittelema hunajalohi.
Kal’silta löytyi herkkuja moneen lähtöön. Puhtaista raaka-aineista, kielen mukanaan vievistä mauista tinkimättä.

Tiistaina oli suunnitteilla lounas kunnanjohtajan kanssa Maalaisresidenssissä Myllyn Paras -pastan valmistuksessa. No, eihän se päivä sitten niin mennytkään. Kun kaksi Carpe diem -ihmistä lähtee radalle, ei päivä voi olla kuin yllätyksiä täynnä. Retkeemme kuului ex-tempore piipahdus Kal’s Speciality Foodsilla sekä herkullinen lohikeitto Benin vieraana Fisherman’s Foodilla sekä vauhdikas kuntakierros kunnanjohtajan Range Roverin kyydissä.

 

Keskiviikkona Siviilipalveluskeskukseen tutustuminen ja Timo Virtalan ajatuksia herättävä luento väkivallattomuudesta. Tutustuminen kirkkoon suntio Marjan avustuksella. Monica’s Caféssa ryystettiin kahvit kuntakummin Rilen kanssa ja sain tutustua viehättävään keittiö- ja kattaustekstiilejä myyvään Ullakkopuotiin. Illalla kurvasin Porlammille pesäpallo-otteluun. Päivä päättyi saunailtaan maalaisresidenssissä.

 

Työpajamyymälä Ullakko on täynnä toinen toistaan kauniinpia keittiötekstiilejä ja Rilen keksinnöt, mm. kattilahatut, luova ja käytännöllinen oivallus.
San Damianoon ovat kaikki tervetulleita. Hetki hiljaa tekee hyvää, Vesper rauhoitti tähän hetkeen.

Torstaina oli suunnitteilla vapaa tanssi -sessio (joka harmikseni jäi aamuisten työkiireiden takia tanssimatta). Tein etätöitä urakalla sekä illalla San Damianon Vesper ja kuntakummini Rilen syntymäpäivät.

 

Heikinkylän Taidekodissa taidetta riitti. Yhtään tyhjää seinäpinta-alaa ei löytynyt. Upeita suomalaisten taiteilijoiden teoksia oli upea otos.

Perjantaina pyrähdys kuntatalolla ja rautakaupassa. Lapinjärven Taidekotiin tutustuminen, jonka jälkeen iltapäiväkahvit ja kirpputori Antik-Annassa, kirjakauppakäynti Pukaron Paronissa. Illalla yhteinen saunailta Pyhäjärvellä seurakunnan saunalla.

Antik-Anna oli kaunis ja tunnelmallinen pysähdyspaikka.

Lauantaina Peten puolikas ja puutarhajuhlat Porlammintiellä Timon luona ja viikon päätös sunnuntaina arvokkaasti konfirmaatiomessussa Lapinjärven kirkossa ja Pizza Carneval Quatro Staggione -pizzan jälkeen Lapinjärven ympäriajo Terässiivellä polkien.

Miten idyllinen ilta. Puutarhajuhlat toivat yhteen sukulaiset ja ystävät, uudet ja vanhat sellaiset.

Kaiken tämän lisäksi ison osan päivästä lohkaisi oma ’oikea’ työ. Lapinlahden maalaisresidenssiviikkojen aikana teen rekrytoijan töitä etänä. Hyvillä yhteyksillä kunnan mokkulan turvin työ maalaisresidenssistä onnistui erinomaisesti.

Myllyn Paras kaura-riisipuuro tuo pontta päivä askareisiin ja kahvi herättää uneliaan.
Etätöissä Lapinjärvi Maalaisresidenssissä.

Hengästyitkö? Niin minäkin, mutta sillä tavalla kiitollisen onnellisena. Huikea, maalaisidyllin täyteinen, viikko!

 

Nyt on uusi viikko käynnissä. Eikä sekään näytä edellistään verkkaisemmalta. Onneksi!

Aikuinen, muista leikkiä! Ei saa olla touhut liian totista.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *