Arkea ja juhlaa

Lumoava minä – lumoava sinä!

(Kuva: Pia Hildén, Hildén Photography)

Kauneus kumpuaa sisältä, itseluottamuksesta, itsensä arvostuksesta. Se hehkuu olemuksesta, on suurelta osin tunnetta, hymyä, hyvää ja tasapainosta oloa, ja vain yllättävän vähän pelkkää ulkokuorta. ”Sinun supervoimasi on oma ainutlaatuisuutesi”, vakuuttaa hyvinvointivalmentaja Krista Kohonen ja patistaa tekemään itsensä onnelliseksi eikä taistelemaan onnellisuutta vastaan: ”Jokainen meistä on riittävä juuri omanlaisena”.

Krista Kohosella tuli kesällä tarve tehdä jotain konkreettista auttaakseen toisia oman itsensä ihanuuden, lumoavan minän, löytämisessä. Siitä tarpeesta kasvoi idea kesäisestä Lumoava Minä -kuvaustapahtumasta. Krista painottaa, että tapahtuma on luotu itsensä hyväksymiselle sekä ajatukselle siitä, että jokainen meistä on riittävä juuri sellaisena kun on. Tiedotus tapahtumasta Facebookissa poiki Kristan yksityisviesteihin 200 erilaista tarinaa, miksi juuri hänen tulisi päästä mukaan Lumoava Minä -kuvauksiin.

Kahdestasadasta 20 erilaista, erikokoista ja -ikäistä naista valikoitui malleiksi voimaannuttaviin kuvauksiin. Valinta oli vaikea, kuten arvata saattaa ja Kristan mieleen jäikin kytemään vastaavan tapahtuman järjestäminen myöhemmin uudelleen, uudelle kahdellekymmenelle, lumoutta itsestään etsivällä.

Päivä oli yhteistyön voimaa. Krista kokosi kuusankoskelaisia ja kouvolalaisia yrittäjiä yhteen saadakseen toteutettua osallistujille maksuttoman tapahtuman. Muun muassa Kuusankosken Kuusaan Muotihuoneen yrittäjä Hannele Pylvänen oli innolla mukana heti ensi hetkestä lähtien. Hannele on tuonut iloa, väriä ja eurooppalaista muotia myymälän vaatevalikoimilla suomalaisen naisen garderobiin jo 20 vuoden ajan. Niinpä eri painoisten, pituisten ja ikäisten vartalon vaatettaminen edukseen on tuttua ja mieluisaa työtä. Kuusaan Muotihuoneella asiakas saa heittäytyä palveltavaksi.

Kuusankosken Kuusaan Muotihuoneen yrittäjä Hannele Pylvänen on muodin ja vaatetusalan ammattilainen, joka lämmöllä ja tarkalla visuallisella silmällä loihtii asiakkaalle asukokonaisuuksia, joissa viihtyy ja voimaantuu.

Vaatetuksen lisäksi tarvittiin tietenkin energinen ja osaava ehostustiimi. Parturi-kampaamo ja kauneushoitola Q-Studio loihti kuvattaville lumoaville leideille toinen toistaan upeampia kampauksia ja maalasivat kasvoille hehkuvat meikit: korostivat kauneutta ja häivyttivät tummia silmänaluksia, arpia tai iän tuomia uurteita juuri sen verran, että ’lumoava minä’ nousi esiin, mutta eletty elämä ja sen onnenhetket näkyivät.

Q-Studion taitureiden vastuulla oli loihtia Lumoava minä -päivän kuvattaville kunkin parhaita puolia korostava ehostus ja kuvauksellinen kampaus.

Kun tarkoituksena on osoittaa, kuinka lumoava juuri sinä olet, se onnistuu parhaiten kuvien avulla. Vuonna 2016 ammattivalokuvaajaksi Stadin aikuisopistosta valmistunut Pia, Pia Hildén Photography’stä, heitti aamulla järjestelmäkameran olalleen ja saapui tallentamaan digimuotoon monitahoista lumoutta. Ja onnistui erinomaisesti. Rohkeimmat riisuutuivat alusvaatteisilleen ja toisilla heiluivat kuvissa kesämekon helmat. Upeiden asujen, ehostusten ja kampausten lisäksi digimuotoon tallentui naurua, onnea, rohkeutta ja iloa. Kehopositiivisuus oli läsnä, ujous unohtui ja jännitys suli luottamuksen ilmapiirissä.

 

VINKKI! Lumoava minä -kuvauspäivän järjestät helposti itsekin. Parhaan ystävän kanssa vietetty päivä valokuvauksen, ystävyyden, hyväksynnän ja lämpimien kehujen ja kannustuksen ympäröimänä, voimaannuttaa ihan samalla tavalla kuin isompikin kuvaustapahtuma.

  1. Valitse se asu, jossa tunnet olevan eniten lumoava ja kampaa tukka ponnarille, nutturalle, leteille tai anna tuivertua tuulessa vapaana.
  2. Maalaa huulet tai jätä maalaamatta ja nappaa Instagramista vinkit erilaisiin kuvausasentoihin ja paikkoihin. Kontrasteissa on voimaa. Hempeissä sävyissä poseeratessa betoninen tausta tai tiiliseinä antaa vahvaa vastinetta tai miltä näyttäisi nahkatakkinen ja niiteissä kulkeva ruusupensaan edessä.
  3. Heittäydy, nauti, vapaudu ja anna ystävän räpsiä kuvia oikein kunnolla. Sillä joskus se paras otos on se ensimmäinen, mutta joskus se on vasta se viidestoista, jossa ilme, asento ja sisältä kumpuava lumous on parhaiten läsnä.
  4. Ja sitten vaihtakaa kuvaajaa! Ystävän vuoro.
Kuva: Pia Hildén Photography

ITSETUNTOKAMPANJANA #KEHOPOSITIIVISUUS

Oletko jo selannut Instagramissa julkaistuja ronskeja ja rohkeita kuvia sekä videoita, joissa vatsamakkarat, rinnat ja reisien appelsiini-iho häpeilemättä hyllyy rock-musiikin tahdissa. Instagramin @fitnessfeministen ja ruotsalaisen Hälsa & Fitness -lehden päätoimittaja Sara Dahlström vie kehopositiivivuuden ilosanomaa vahvalla viestinnällä. Dahlström huomauttaa, että lihaviin kehoihin liitetään aina jotain kielteistä ja haluaa näyttää, että lihavakin keho saa olla seksikäs, fiksu ja pitää hauskaa.

’Plus size single mom’ ja Oi mutsi mutsi -bloggari 35-vuotias Elsa, on suomalainen, maltillisempi versio Dahlsrömistä. Elokuun viimeisillä viikoilla @oimutsimutsi iloitsee Instagram-sivullaan siitä, että suomalaisen tuotemerkin Raiskin etusivulla hymyilee syystakissa totutun nuoren ja hoikan vartalon omaavan mallin sijaan 36-vuotias ja 48-kokoinen nainen. ”Vaikka en olekaan se vanhin tai isoinkaan universumissa, pyörähtää asiat tällaisten kuvien myötä aina vähän eteenpäin, kohti armollisempaa ja hyväksyvämpää kehonkuvaa”, painottaa Elsa kuvatekstissään ja toivoo, että ”yritykset ymmärtäisivät paremmin, että saavuttamattoman illuusion sijaan on tärkeää nähdä kaltaisiaan, erilaisia kokoja, värejä, ikiä ja liikkumistapoja. Nähdä enemmän sitä, mitä näemme muutenkin, mutta mille on totuttu ummistamaan silmät. Erilaisuutta”.

Kuva: Pia Hildén, Hildén Photography

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran kaupunginosa- ja kulttuurilehdessä Kuohussa. Artikkeli on luettavissa digiversiona Lehtiluukusta: Kuohu 3/2018, sivu 4-5.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *