Matkailu, Ruoka ja ravintolat, Työelämää

Lounaslotto! … mikä voittajaidea

Oletko vielä kuullut lounaslotosta? Niin huikea idea, että se on pakko erinomaisuudessaan jakaa.

Kun yritys tekee kasvua, uusia työntekijöitä ja tiimejä syntyy kuin sieniä sateella. Kahvipannulla vaihdetaan sananen vieraampienkin kasvojen kanssa, mutta melko pintapuolisesti. Sillä tavalla small talkilla. Usein jää arvailujen varaan jopa kyseessä olleen toimenkuva. Nimikin unohtui kysyä. Eikä ehtinyt rekisteröidä edes sitä, että mihin tiimiin hän kuuluu. ”No, tonne suuntaan konttoriahan se meni. Olisikohan aspa-tiimiä?”

Yrityksen henkilökunta on sen voimavara ja mitä paremmin työyhteisö tuntee toisensa, sen paremmin voimavara on käytössä. Kun yhteistyö pelaa yli tiimien ja toimialojen, sen paremmin ja mutkattomammin asiat hoituvat ja uusia, upeita ideoita ja mahdollisuuksia herää.  1 + 1 on 3. Vähintään!  Verkostoitumisessa ja yhteistyössä on voimaa.

Ja onhan se varsin luonnollista, että ilman pientä töytäisyä, sitä on vain niin paljon helpompaa lähteä jatkossakin lähikollegoiden kanssa lounaalle, kun tunkea itsensä tuntemattomien ryhmään. Siispä LOUNASLOTTO!

Haluaisitko mahdollisuuden tutustua muihinkin kuin tiimisi jäseniin? Tässä sinulle hyvä mahdollisuus!


Työpaikallani alkoi lottoaminen. Lounaslotto pyörähti käyntiin ensimmäistä kertaa tänään 2.11.2018. Kaikki työntekijät kutsuttiin osallistumaan johdon assistentin Precilian toimesta. Kaikki mitä leikkiin haluavan piti tehdä, oli kirjoittaa nimi lappuun ja pudottaa se aulasta löytyvään koriin.

Joka viikkoisen perjantaiherkkuhetken aikaan, arvottiin neljän hengen hengen lounastiimit. Minäkin sain uutta seuraa. Yhden hyvän tutun ja kaksi vieraanpaa. Juuri pelin henkeen sopivasti!

Lounaslotto toimii siis lyhykäisyydessään seuraavanlaisesti:

  • kirjoita nimesi aulasta löytyvään lappuseen
  • pudota lappunen aulasta löytyvään koriin
  • lottoarvonta suoritetaan sovittuna aikana (meillä perjantaiherkkuilla)
  • osallistujille, lounaslottotreffiläisille, lähetetään sähköposti toimintaohjeineen

Lounaan tarkoitus on tapahtua arvonnasta seuraavalla viikolla ja jos kollegoihin tutustuminen lounastreffien siivittämänä saavuttaa suuren suosion, lisää arvontoja lienee tulevan tulevaisuudessakin.

Kun arvonta oli suoritettu, kullekin lounastreffitiimille lähti sähköposti:

”Hei sinä lounasloton onnekas voittaja!

Tänään perjantaiherkkujen yhteydessä arvottiin neljän hengen lounastiimejä, tarkoituksena päästä tutustumaan Baronan väkeen myös oman tiimin ulkopuolelta. Tämä kyseinen viesti lähetetään aina tiimikohtaisesti, joten onnea – te tämän viestin vastaanottajat olette juuri voittaneet toisenne lounasseuraksi ensi viikolla!

Voitte sopia ensi viikoksi teille kaikille parhaiten sopivan päivämäärän ja kellonajan keskenänne esimerkiksi tässä viestiketjussa. Jotta päivämäärä tulisi kuitenkin varmasti sovittua, olemme nimenneet keskuudestanne seuraavan henkilön vastuuvetäjäksi: Lotta Lounainen. Huolehdithan sinä viimekädessä siitä, että lounastreffeille sovitaan ajankohta.

Kun olette viettäneet antoisan lounashetken keskenänne, kuulemme mielellämme palautetta lounaslotosta! Kiitos tuhannesti osallistumisesta!”

Tämän jälkeen alkoi neljän hengen tiimimme tiukka aikatauluvääntö. Neljän kiireisen kalenterin yhteensovittaminen onkin sitten ihan oma taiteen lajinsa.

Kopioikaa, kopioikaa! Tämä on ihan voittajaidea: LOUNASLOTTO!

 

Kuvat on otettu Tallinnasta, Eckerö Linen pressimatkalta. Lounastimme viehättävässä NOP-kahvilassa. Suosittelen! Yli 100 vuotta vanha puutalo luo ruokatauolle kauniin miljöön Kadriorgin kaupunginosassa. Menu on yllätyksellinen ja sisältää terveellistä, orgaanista lähiruokaa. Tähän kun vielä lisätään lämminhenkinen palvelu ei lounashetki voi mennä kuin erinomaisesti.

Kristallin kirkkaasti -bloggari on mukana #NaBloPoMo18 ja #bloglikecrazy -haasteissa.

 

 

2 thoughts on “Lounaslotto! … mikä voittajaidea

  1. Onpas hauskan kuuloinen idea tämä lounaslotto. Nyt teemme tosin vielä töitä kotoa, mutta takaisin työpaikalle palatessa täytyykin ehdottaa ideaa. Useimmat kollegani käyvät lounaalla työpaikan lähellä olevissa lounasravintoloissa täällä Turussa.

    1. Kyllä!!! Minustakin tuo lounaslotto on ollut ihan huippuhauska juttu. Mutta minulle on tutumpia Helsingin keskustan lounaspaikat, joten kysynkin tulevaa Turun matkaani silmällä pitäen, että olisiko sinulla vinkata muutamaa kivaa, kokeilemisen arvoista lounasravintolaa kotikaupungissasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *