Matkailu

Lomastressi kuriin

Tänään on se pitkään odotettu päivä. Viimeinen työpäivä ennen viikonpituista talvilomaa. Niin ihana ja samalla kamala tunne. Viime viikolla iski ihan hirveä työstressi: Voiko olla totta, etten saakaan maailmaa valmiiksi ennen lomaa!!!

Lomalle lähdön stressi ei tule siitä, ettäkö miettisin miten kollegat pärjäävät. Tiedän, että hyvin pärjäävät – ja hah haa, hyvässä lykyssä tekevät vielä paremminkin kuin minä. Onni on olla osa huikeaa tiimiä, joka koostuu osaajista ja ammattilaisista ja omaa sellainen team spiritin, jossa lomalainen voi huoletta lomailla. Se mikä luo lomastressiä, onkin enemmän haluttomuus siirtää omaa työkuormaa toiselle. Kun ei kaikkea kuitenkaan saa valmiiksi, on pakko valuttaa akuuttia seuraavan viikon tekemistä kollegan syliin. Se, jos mikä, on vaikeaa. Mutta kiitos, kollegat ❤.

Näin helpotin stressiä:

  • Lepuuttelin mieltä tekemällä pitkiä, mutta mieluisia työpäiviä. Joka kerta kun yhden asian, pienenkin, sai valmiiksi, tuli uutta pontta ja energiaa seuraavan suorittamiseen.
  • Priorisoin ja priorisoin. Tein pakolliset, kiireelliset ja tärkeät, muut tehtävät jääkööt odottamaan tulevaa.
  • Tein selkeät ohjeet projektin tilanteesta ja mahdollisista ensi viikon tehtävistä koppia ottavalle kollegalle, jotta toimeen olisi helppo ja tehokasta tarvittaessa tarttua.
  • Viestin asiakkaille tuuraavan kollegan yhteystiedot, jotta asiat etenevät varmasti myös poissa ollessani.
  • Tein paljon mindfulness-harjoituksia
  • Purin sydäntäni parhaalle kaverilleni (=aviomiehelleni <3). Ja vähän esihenkilöllenikin 😉. Kiitos Ninni. Puhuminen auttaa. Panikoiminen on turhaa.

Miten sinä? Tunnetko sinä lomalle lähdön stressiä? Entä onko sinulla vinkkejä lisättäväksi listaan?

P.S. Barona-kuva on lainattu työpaikkani tulevan tapahtuman Barona Day 2023 mainonnasta. Siellä taas kohdataan upeita kollegoita yli toimialarajojen, verkostoidutaan, pidetään hauskaa ja inspiroidutaan.

Voin hyvällä mielellä ja ylpeänäkin sanoa: I love my job! Ja nyt lomalle lompsis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *