Kirjat ja kulttuuri, Kulttuuria

Kirjamessujen pääsylippuarvonta & kuumat lukuvinkit

Olipa kiva poltella puita. Pitkästä aikaa ihan kotosallakin, yleensä takkatulen loimua huomaa ehtivänsä ihailla vain mökillä. On kiitollista rauhoittua vaimean ritinän ääneen ja leikkivän liekin lumoavaan loisteeseen. Tulen roihun tuijottelusta virtaa levollinen olo kireäänkin kroppaan. Työviikon kiireet ja paine unohtuvat taka-alalle, pääkoppa tyhjenee ja pian taas täyttyy, mutta nyt luovuuden ja leikin aatteista.

Punaviinilasillisenkin kaadoin kuten Facebook-päivityksessä suunnittelin. Tiristelin kaksi viikkoa sitten hankitusta tonikasta lasillisen. Juuri ja juuri riitti kuvausrekvisiitaksi Iittala Essence punaviinilasiin. Muuten, millä nimellä sinä kutsut Alkosta kotiin kannettavaa noin 2 litran hanapakkausta? Tonikka, tönikkä, pänikkä, boxi, tonkka, laatikko vai loota?

Ja sitten asiaan: arvonta on suoritettu! Kirjasin pikkuisille limen vihreille Post-it-lapuille kirjavinkkareiden nimet, taitoin kiinni liimapinnan avustuksella, sekoitin ja pyörittelin lappuja pöydällä ja hapuilin. Jännitys tiheni ja kuvitteellinen rumpusoolo siivitti arvonnan tunnelman huipennukseen. Lappu aukeni kevyin sormin ja mielessä tapailin paperille kirjailtua neljää kirjainta:

Onnea satumainen Satu!

Tervemenoa Kirjamessuille Helsinkiin ensi viikolla Kristallin kirkkaalla pääsylipulla! Laitahan Satu yksityisviestinä sähköpostiosoitteesi, niin laitan digilipun matkaan.

 

Arvonnan arvokasta antia oli kuumat kirjavinkit. Kiitos niistä ja tässä vielä kooste:

 

 1. Klassikko: Sinuhe egyptiläinen, Mika Waltari

Meidän perhe kuunteli kirjan äänikirjana matkalla Legolandiin. Oli niin mukaansa tempaavia kohtauksia, että auton pysähdyttyä tauolle tai määränpäähänsä, ei matkalaisilla ollut kiire edes jäätelölle. Takapenkiltäkin kuului toive: ”Kuunnellaan vielä hetki”. Matka taittuu äänikirjojen avulla rattoisasti.

 

 1. Japanilaissyntyinen brittikirjailija Kazuo Ishiguron kirjat, esim. Jättiläinen

Kazuo Ishiguron Haudattu jättiläinen kirja esitellään Helsingin Kirjamessuilla Mika Waltari -lavalla torstaina 26.10.2017 klo 14.00. Jättiläinen kertoo vanhan avioparin Axlin ja Beatricen matkasta poikansa luo. Teosta on kuvailtu maagiseksi tarinaksi rakkaudesta ja kaipauksesta.

 1. Donna Leonin salapoliisiromaani Kuolema vieraalla maalla

  kuljettaa lukijan lumoavaan Venetsiaan talousrikosten jäljille.

 

 1. Ville Haapasalon veijaritarinaksi kuvailtu ja totta vai tarua lukijan kysymään kilvoittava ”Et muuten tätäkään usko”

  teos on kirjattu kansiin Villen itsensä lisäksi myös Kauko Röyhkän ja Juha Metson mielikuvituksen ja kirjailijalahjojen voimin.

Metso ja Röyhkä nousevat Mika Waltari -lavalle Helsingin Kirjamessuilla torstaina 26.10.2017 klo 17.30.

Tietokirjailija Krista Launosen kirjaan LAVA – kauhu ja himo on haastateltu muun muassa Ville Haapasaloa parhaimpien ja pahimpien lavakokemusten tiimoilta. Krista kertoo kirjastaan Kirjamessuilla Minna Canthin lavalla perjantaina 27.10.2017 klo 17.00. Saapi nähdä onko Krista Launosen lavaesiintyminen lavakauhun vai lavahimon kruunaama.

 

 1. Dan Brownin uusin kirja Alku.

Minä ja muutama muukin onnekas ehti lunastaa paikkansa trillerikirjailija Brownin kirjailijatapaamiseen Kirjamessuille lauantaina. Kyllä kutkuttaa ja kihelmöi päästä kuulemaan tämän maailmantähden aivoituksia.

Brownin Enkelit ja demonit -teoksen innoittamana olemme kiertäneet puolisoni kanssa Roomassa ja Vatikaanissa kirjan tapahtumien merkkipaikat. Pariisissa pyörähdimme Da Vinci -koodi kirjan seikkailujen jalanjäljillä. Nyt pidän peukkuja, että uusin kirja Alku hullaannuttaa historiasta, arkkitehtuurista ja menneisyydestä kumpuavista salaisuuksista kiinnostunutta rakasta matkakumppaniani yhtä lailla ja pääsisin taas Dan Brown -seikkailumatkalle. Tällä kertaa kohteena olisi Espanjan Bilbao!

 

 1. Lisään kirjavinkkilistan joukkoon myös omat suosikkini:
 1. Lähestyminen, Anja Snellman

 2. Juurihoito, Miika Nousiainen

 3. Sinkun elämää, Satu Väisänen

 

Valloittavia lukuhetkiä!

Kohtaamisiin Helsingin Kirjamessuilla. Ja vielä kerran, onnea Satu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *