Bloggaaminen

#Keskiviikkokehu: She lives her dream -bloggari Lotta Saahko

Sandra aloitti. Kirjoitti sydämellisen blogin #keskiviikkokehu-otsikolla ja siitä tunteesta mitä kehukirjoitus sai aikaan minä päätin, että pitää laittaa hyvä kiertämään. Ihan heti ei juttua irronnut, tuntui kornilta lähteä kehumaan äitiä tai isää, vaikka kehun arvoisia todellakin ovat (ja sydämien), ja mieskin ihan punastuisi, jos kirjoittaisin julki kuinka häntä rakastan (ja miksi). Pojatkin kieltäytyivät kunniasta: ”Et kyllä laita meistä mitään nettiin”. Tuota kunnioittaen ja korniutta karttaen, jouduin pitämään pienen tuumaustauon, kunnes jutun aihe piippasi kännykästä ja pyysi tulla kahville.

Testikuskit, Kristallin kirkkaasti -blogi

Jälleennäkeminen oli pirskahteleva. Nikon D7200 oli valitettavasti jäänyt painonsa takia kotiin, joten jouduin luovimaan laukunpohjalta selfiestickin ja asentamaan Huawei Honorini kuvauksia varten.

Kun kaksi bloggaria kohtaa – vaikkakin pro ja rookie – niin silloin selfiet räiskyvät, oli se sitten kuinka kornia tahansa. Kuvat ovat valitettavasti nyt laadultaan sitä kännykkäkameraa itseään (työnantaja pliis, anna mulle jo Iphone), mutta ehkä niistä kuitenkin välittyy työystävyys ja jälleennäkemisen ilo ja riemu.

Puhelimessa siis piippasi Lotta, joka oli joulukirjan julkistamistapahtumassa Sanomatalossa, toisella puolella tietä Baronakodista. Kysyi josko voisi tulla tervehtimään, pitkästä aikaa. Päivän piristys, tervetuloa!

Mutta kuka on Lotta? Lotta on meidän ex-markkinointiassistentti, joka laittoi vielä viime vuonna Baronan markkinoinnissa hommat tulille ja asioita pakettiin. Idearikkaana hän loisti markkinoinnin palavereissa ja toteutti monta pientä ja suurta projektia yhdessä rautaisen Baronan markkinointitiimin kanssa.

#Keskiviikkokehun ansaitsee myös Baronan markkinointijohtaja ja Lotan ex-esimies Anna, jolla on ilmiömäinen kyky nähdä ihmisten vahvuudet ja taito kannustaa heitä täyteen potentiaaliinsa.#Keskiviikkokehun ansaitsee myös
Baronan markkinointijohtaja ja
Lotan ex-esimies Anna,
jolla on ilmiömäinen kyky nähdä ihmisten
vahvuudet ja taito kannustaa heitä
täyteen potentiaaliinsa.

Mistä Lotta löytyi?

Baronalla oli muutama vuosi sitten huikea #Maailmanmatkaaja-kisa, jossa voittajalle oli luvassa ikimuistoinen kesätyö: tutkia kesäkuun ajan Tukholmassa, Krakovassa, Lontoossa, Barcelonassa, Dubaissa ja Tokiossa, millainen on nuorten suhde työelämään. Ja vlogata.

Kiiltävimmän pokaalin pokkasi Timo K, ihan Lotan nenän edestä. Lotta oli kuitenkin tehnyt raatiin lähtemättömän vaikutuksen valloittavan ja hauskan videon tiimoilta ja näin viestintää Vaasan yliopistossa opiskeleva Lotta palkattiin kesätöillä Baronan toimistolla Helsingissä. Ehkäpä se oli laiha lohtu Dubain ja Tokion tilalle, mutta meille työntekijöille suuri ilo, sillä saimme nauttia Lotan hurmaavasta persoonasta kesähelteiden ja työn urakoinnin puhteissa.

Lotan #maailmanmatkaaja video löytyy YouTubesta:
https://www.youtube.com/watch?v=1kfJ0-jgs1E&list=PLN2MqLuCDssvKkbWq6mSg55mt4EvlWcs5&index=20

Meillä, tai tarkemminkin Baronalla ja Lotalla, oli on-off-suhde, välillä tyttöä kutsui Vaasan opinnot, välillä työ Baronalla. Tämä piskuinen energiapesäke ei juurikaan pysy paikoillaan. Ei silloin, mutta vielä vähemmän nyt.

 

Mutta kuka on Lottie?

Se on ”meidän” bloggaava markkinointi-Lotta. Helmikuussa Lotta päätti rohkeasti heittäytyä yrittäjäksi ja repii elantonsa nyt bloggaamisella. Tai ehkäpä väärin sanoa Lotta repii, kun imu on vahvasti toisin päin. Yritykset ”repivät” Lottaa. Sitä mitä Lotta teki ennen vapaa-ajallaan – bloggaa terveellisestä ruuasta, kuntoilusta ja matkailusta Lottie’s Life -blogissaan – hän tekee tänään työnään.
Lottan tähtäimessä on bloggauksen lisäksi siirtyminen enemmän ja enemmän some-konsultin ja strategististin rooli. Hän onkin taitava sisällöntuottaja ja kokemusta kerännyt sometaitaja. Kamerakin pysyy käsissä ja toinen toistaan kauniimpi kuva taltioituu digimuotoon. Lotta kutsuu itseään myös ruokastailistiksi ja ruokareseptien loihtijaksi ja itsensä arvostamisen puolesta puhujaksi. Lotta tuo lohtua, kannustusta ja innostusta lukijoiden arkeen. Tsemppaavat tarinat ovat upeasti verhoiltuna omiin kokemuksiin, eikä gurujen oppeja toistaen.

Kielikään ei tule kansainvälisen lukijan nautinnon esteeksi. Suomalainen Lotta pitää blogiaan englanniksi ja saksaksi, mutta kirjoittaa mielellään myös äidinkielellään. So you may easily sharpen up your English with reading lovely blog-posts by Lottie tai ehkäpä haluat tietää mitä aamiainen on saksaksi. Vaihda vain blogissa maatunnuksesta kieltä.

#Keskiviikkokehu Terolle: olet loistokollega, aina hyvällä tuulella, pilkettä silmäkulmassa ja sinulla on erinomainen huumorintaju! Kiitos kun piristät työympäristöämme.#Keskiviikkokehu Terolle: olet loistokollega,
aina hyvällä tuulella,
pilkettä silmäkulmassa ja
sinulla on erinomainen huumorintaju!
Kiitos kun piristät työympäristöämme.

Kateudelle ei ole syytä, sillä mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Lotta on ahkera, päämäärätietoinen ja kova tekemään töitä. Toki lahjoja on taivaasta kaadettu tämän yhden ruumiillistuman päälle keskimääräistä enemmän, mutta Lotta osaa ottaa niistä kaiken irti, eikä turhaan piilota kynttilää vakan alle. Lotalla on silmää yksityiskohdille, estetiikalle ja hän on visuaalisesti huikea. Lotan napsimat kuvat Lottie’s Life -kotisivuilla ovat ammattimaista tasoa: kauniita, rauhallisia, rauhoittavia, seesteisiä ja voimaannuttavia.

Saanko vielä jatkaa? #Keskiviikkokehu antanee tilaa. Lotta on raikas, kaunis ja viehättävä, mutta mikä hänestä tekee jotain erityistä, on hänen iso sydän ja muiden ilahduttamisen halu, ja ilahduttamista hänen blogikirjoitukset ovatkin pullollaan. Bloggari-Lotta ilahduttaa lukijoitaan energisillä, tsemppaavilla, empaattisilla kirjoituksilla. Vaikka menestys on vienyt tämä mahtavan mimmin mukanaan, hän on yhä se sama – helposti lähestyttävä, valoisa Lotta.

Kateellinen kannattaa olla kyllä sille, että sydämellinen  ja samalla täpäkkä Lotta tekee tällä hetkellä juuri sitä, mitä rakastaa. Lotta elää unelmaansa. Blogissaan Lottie esittäytyy: Small girl. Big dreams. Samaa mieltä. Tunnistan siitä ex-kollegani. Huikeata seurata sivusta kuinka tämä mimmi on ponnistanut korkealle ja tekee vielä uusistakin unelmistaan totta.

Seuraa sinäkin. Lottie löytyy Facebookista, Instagramista, Snapchatista ja YouTubesta.

Ja peukuta!
Kristallin kirkkaasti

Lue lisää Lotasta muun muassa Baronan blogista: Miksi jättäisin unelmani toteuttamatta?  http://unelmienmahdollistaja.fi/uratarinat/unelmani-toteutuivat/

ja saa inspiraatio toteuttaa omasi!

Ja lisää tietenkin myös Lottie’s Life -blogista: http://www.lottieslife.com/en/

 

P.S. Tämä kirjoitus on julkaistu aiemmin 22.11.2016 www.testikuskit.fi-sivun blogi-osuudessa.

#kristallinkirkkaasti #testikuskit #laitahyväkiertämään #unelmienmahdollistaja #barona #lottieslife #selfie #selfiestick #blog #blogi #bloggari #inspiroidun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *