Arkea ja juhlaa

Jouluseimet-näyttely Helsingissä 25.11.2018–6.1.2019

Olen lounaalla Cafe Engelissä, Sunin historiallisessa talossa Senaatintorin laidalla. Punajuuripihvit maistuvat, seura on inspiroivaa ja maisema mitä komein. Ikkunasta näkyy Carl Ludvig Engelin suunnittelema huikea Helsingin tuomiokirkko.

Meidän lounastavien ja suurkirkon väliin jää kuvauksellinen ikkunalauta, jossa on yksi tämän vuoden jouluseimistä. Café Engelin seimi on Itävallasta ja se hurmaa esteettisyydellään. Muotokieli on kaunis, sujuvalinjainen ja rauhallinen. Siinä on kaikki tarpeellinen, eikä mitään ylimääräistä: Jeesus-lapsi seimessä, Maria ja Josef.

Minne mennä Helsingissä?

Jos vierailet Helsingissä 25.11.2018–6.1.2019 välisenä aikana, kulje Aleksanterinkatua ja nauti jouluisesta Helsingistä, Helsingin jouluseimi -näyttelystä, kupillisesta glögiä joissain keskustan lukuisista kahviloista. Herättele aitoa jouluntunnelmaa ostoshuuman sijaan.

Helsingin jouluseimet 2018 -näyttelyssä on 17 jouluseimeä ripoteltu ympäri kaupunkia. Suurin osa löytyy Aleksanterinkadun näyteikkunoista, kaukaisemmat Vuosaaresta ja Malmilta.

Seimiasetelmat ovat osa luterilaista ja katolista jouluperinnettä. Mukana näyttelyssä on myös ortodoksinen kirkko, jonka osallistuu tapahtumaan jouluaiheisella ikoninäyttelyllä. Ikonit ovat nähtävillä Uspenskin katedraalissa.

Jouluseimet ovat esillä 20. kertaa Helsingin keskustassa.

Piipahda myös Stockmannin jouluikkunalla. Vaikka se on suunnattu lapsille, myös aikuiset ovat tervetulleita ihmettelemään pienten vaaleiden hiirien pyörröhirsikylää ja satumaan vetonaulaa liito-orava Mantelia.

2 thoughts on “Jouluseimet-näyttely Helsingissä 25.11.2018–6.1.2019

    1. Kiitos paljon tarkennuksesta, Laura. Uspenskin upeassa katedraalissa siis tänä vuonna ei ole useampaa jouluikonia, mutta kirkko osallistuu Jouluseimet-näyttelyyn Kristuksen syntymä -ikonilla. Vielä en ole ehtinyt sitä käydä katsomassa, mutta ensi viikolla toivon, että reitti Katajanokalle tulee mahdolliseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *