Arkea ja juhlaa

Joulumielen herättelyä Stockmannin jouluikkunan äärellä

Joulumieleni ei saa herätystä kauppojen hyllyille jo lokakuussa ilmestyvistä suklaajoulukalentereista. Se heräilee pikkuhiljaa joulun odotuksen traditioista, pimeyttä valaisemaan syttyvistä jouluvaloista ja Stockmannin perinteisestä, jokavuotisesta, lasten jouluisesta satuikkunasta.

 

Tänään huomasi jouluikkunan avatuksi. Helsingin Stockmannin tavaratalon Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulman näyteikkunoihin on ilmestynyt sinisen sävyinen joulumaa. Isojen lasien takana talvinen kylä kylpee valkoisessa lumessa ja tunnelmoi sinisessä hetkessä. Levollisesti iloiten talvesta ja joulun ajasta.

 

Pyöröhirsimökkien ikkunoista kajastaa valo ja kylän torille on pystytetty joulukuusi valoinen ja sen vieressä oleva reki on täynnä lahjoja. Kilteille lapsille – tai siis hiirille.

 

Aleksanterinkadun näyteikkunassa on jo enemmän hulinaa. Joulutivoli on tullut mökkikylään ja pienet hiiret iloitsevat karusellissa, maailmanpyörässä ja pistävät päänsä pyörälle Linnanmäen kieppuvissa teekupeissa.

 

Vaikka katse kohdistuu tivoliin ja pienen joulukylän yksityiskohtiin, katsetta kannattaa nostaa vähän korkeammallekin. Pienessä valkoisten hiirien joulumaassa, pääosassa liihottelee liito-orava Manteli.

 

 

Pieni joulukylä oli täynnä yksityiskohtia ja ikkunan tuijotteluun tuleekin käyttää aikaa. Pysähtyä ihmettelemään ja pyörittelemään päätä. Parhaiten satumaailman tunnelmaan ja pieniin joulukylän ihmeisiin pääsee sisälle, jos ikkunan ääreen ottaa mukaansa lapsen.

 

Stockmann kannustaa rakastumaan joulun taikaan. Niin minäkin! 

 

Unohdetaan joulustressi ja tehdään tästä valon juhlasta oman näköinen ja oloinen.

 

Kristallin kirkkaasti -bloggari on mukana #NaBloPoMo18 ja #bloglikecrazy -haasteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *