Arkea ja juhlaa, Matkailu

Joulukoristetaivas Shishi – Home of Beauty – Tallinna, Viro

Kaupallisten toimijoiden touhuja seuraten, olen jo pahasti myöhässä. Koti koristautui jouluun vasta joulukuun ensimmäinen päivä. Tosin jouluisia ostoksia on jo tehty ja muutama lasi glögiäkin nautittu eli suunta on oikea!

 

Tänä vuonna meidän joulukoristeisiin tuli uutta piristystä Tallinnan joulukoristetaivaasta Shishistä. Koska vaatehuoneen kätköissä on neljä isoa laatikkoa joulukoristeita, vakaasti päätin, että vierailu tässä valtavan ihastuttavassa ihmemaassa jäisi vain elämykseksi ja ihmettelyksi. Toisin kävin, en päässyt liikkeestä ulos ilman ostoksia. Eikä kotona kaduttanut yhtään. Päinvastoin, mietin olisiko jäätikkunauhoja pitänyt ostaa muutama enemmän.

Liike on näkemisen ja kokemisen arvoinen, on sitten ostohousut jalassa tai muuten vaan joulutunnelmaa hakemassa. Seinät ovat täynnä koristeita joka koossa ja värissä. Löytyy perinteistä punaista ja modernia hopeaa, joulun vihreää ja juhlavaa kultaa. Purppuraa unohtamatta. Koristeita löytyy lasista, muovista, metallista, kävyistä, puusta, messingistä. Yltäkylläisyydessään hyllyt ja pöydät pursuavat ihasteltavaa. Katoista roikkuu valtavia joulukuusia, joiden oksat ovat amerikkalaiseen tyyliin täynnä koristeita. Yhden sellaisen kuusen olisin mielelläni mukaani kaapannut, mutta onneksi logistiikkahaasteet ja 2.000 euron hintalappu hidastivat hullua ideaani.

Shishi todellakin koristaa joulun, mutta myös muut sesongit ja juhlat. Shishillä on vuodessa kaksi kautta: tuotteet keväälle ja kesäkaudelle sekä toisena syksy ja talvi. Joulu on varmasti vuoden kohokohta, mutta toista sesonkia siivittää kevät- ja kesäjuhlat sekä tietenkin häät! Shishin valikoimissa on joulukoristeiden lisäksi maljakoita, keinotekoisia kukkia ja puita, kynttilöitä sekä koristeita ja sisustustuotteita kotiin, toimistolle ja yleisiin tiloihin.

 

Shishi on vuonna 1998 perustettu norjalais-eestiläinen yritys, joka tarjoaa tuoreita ja mielenkiintoisia ideoita kodin sisustukseen eri puolilla maailmaa. Kaikki lähti upeista ruukuista ja keinotekoisista silkkikukista kahden kansanvälisestikin tunnetun kukkakauppiaan Linda Johnsenin ja Taivo Pillerin toimesta.

 

Shishi-tuotteita viedään ympäri maailmaa ja ne ovat saatavilla parhaissa tavarataloissa Tokiossa, Lontoossa, Pariisissa, Berliinissä ja Kööpenhaminassa sekä sisustus- ja kukkakaupoissa ympäri Eurooppaa. Viimeisimpänä yritys laajentui Yhdysvaltoihin.

Shishi-nimen merkitystä etsin Googlesta. Nimi lennätti mielikuvissa itään, mutta että Kiinaan. Englanniksi kiinalaista vartioleijonaa kutsutaan Shishiksi, kiinaksi shí shī (kivileijona). Nimi viittaa juuri kivestä tehtyihin leijonapatsaisiin – aivan kuten joulukoristetaivaan Shishin kultaisesta leijonalogosta olisi voinut arvata.

Shishin liike Tallinnassa sijaitsee Noblessnerin alueella osoitteessa Peetri 3, Tallinn. Se on aivan Lentosataman (merimuseo) tuntumassa, noin kahden kilometrin päästä satamasta. Shishin showroom ja outlet ovat avoinna arkisin klo 10.00 – 18.00 (torstaisin tunnin pidempään klo 19.00 asti) ja lauantaina klo 11.00 – 17.00. Sunnuntaisin liike on suljettuna.

 

Tutustuttuasi Shishin showroomiin, muista käydä myös outletin puolella! Pääset sinne liikkeestä lähtiessä ulko-ovilta vasemmalle suunnistaen. Kulje rakennuksen seinän viertä ja puhjahda sisäpihan kautta saman rakennuksen ”takatilaan”. Ovi löytyy alennustuotteiden aarreaittaan heti alitettuasi tiilikaariseinän.

 

Kotiin tuomisiksi löysin joulukuuseen jääpuikkonauhan. Siihen ihastuin ensisilmäyksellä ja kannoin kotiin kolme kahden metrin pituista, kivasti kilisevää, puikkonauhaa. Hinta oli muistaakseni yhdelle jääketjulle 2,80 euroa, joten koin tekeväni kovin edullisen ostoksen. Myös vanha ovikoriste sai väistyä uuden tieltä, outletistä löydyttyä hopeanhohtoinen kaunistus, minun makuuni kimalteisen, mutta kuitenkin sopivasti pelkistetyn koristeen. Lisäksi Shishin outletista löytyi kuuseen uusi timanttinen tähti. Ostosten yhteissumma jäi 20 euron alle eli silkkaa säästöä! Monta muutakin ihastusta liikkeestä sekä outletista löytyi, mutta jäipähän hyvä syy käydä liikkeessä uudelleen seuraavalla päiväristeilyllä.

Lue myös joulukalenteriyllätyksestä, tutustu joulukalentereihin aikuiseen makuun ja Jouluseimet-näyttelyyn Helsingissä.

P.S. Shishin tuotteita löytyy myös Tallinnan joulutorilta. Siitä ihanasta joulumökistä, jonka sisällä hyörii joulupukin muori.

Eikö olekin ikkunassa joulupukin muori! Tämä ihana joulumuorin paja löytyy Tallinna Vanhankaupungin joulutorilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *