Arkea ja juhlaa

Joulukalenteriyllätys – RITUALS…

Keittiön pöydältä löytyi koirani kirjoittama post-it-lappu:

”Olen syönyt ja ulkoillut. Iskä lähti mökille.
Kurkkaa eteisen rulokaappiin,
siellä on jotakin sinulle minulta ja iskältä.
T. 
Koirasi uuno <3″


Ihmetys oli suuri. Eteisen rulokaappi on lisäkaappi vähemmän käytetyille kengille: kumisaappaille ja talvikautena siellä säilyy myös moottoripyöräilyn ajosaappaat. Mitä kummaa? Miksi sinne pitää kurkata ja mitä ihmettä sieltä löydän?!

Avasin rulokaappin liukuovea ja hitaasti sieltä paljastui iso punainen paketti kauniilla vihreillä silkkinauhoilla. Vieläkään en arvannut mistä on kyse, sillä olemme marraskuussa tehneet jo paljon hankintoja, enkä todellakaan ole osannut odottaa mitään. Paketin nähdessä arvelin, että ehkäpä se on lahja, jonka mieheni työnantaja olisi antanut joulun iloksi työntekijöilleen – mutta senkin paketin ilmestyminen jo nyt olisi aika aikaista, muistan pohtineeni.

Ranskanbulldoggini Uunokin haisteli kummaa paketta. Yhdessä ihmeteltiin, että mitäköhän punainen laatikko pitää sisällä. RITUALS… ei ollut tuttu brändi.

Nappasin laatikon kaapista ja sen tuoksu huumasi. Paketin aromit viimein johdattelivat arvailujani oikeaan suuntaan. Viimevuotinen yllätys tapahtui samaan aikaan ja silloin paketista oli tullut ulos Lumenen aivan ihana joulukalenteri. Siispä olisiko tämäkin sellainen? Koko ja ajankohta sopisi hyvin.

Adventtikalenteripa se. RITUALS… -joulukalenteri!

Myöhemmin ymmärsin, että vihreää silkkinauhaa en osannut riisua paketin päältä oikein. Napsautin saksilla poikki päästäkseni sisältöön käsiksi, mutta myöhemmin opin, että takapuolella ollut kuminauhaviritelmä oli juuri sitä varten, että paketti aukeaisi ilman fiskarssejakin. Noh, rusetin otin kuitenkin uusiokäyttöön.

Nauhojen auettua, punainen lahjakuori liukui helposti itse lahjan päältä ja silloin nopeasti vahvistui, että käsissäni oli kaunis ja huumaavan tuoksuinen punainen adventtikalenteri, jonka kuusen kätköistä löytyisi jokaisena joulunodotuspäivänä jokin ihana pieni yllätys.

Ehkäpä sinulle tuotemerkki RITUALS… merkitsee jotain, mutta minulle tämä on aivan uusi tuttavuus. Google opasti brändin saloihin ja opasti, että ainakin Stockmannilta ja Viking Gracen tax-free-myymälästä saa RITUALS… -tuotteita hankittua.

Kauneudenhoitotuotteiden lisäksi RITUALS…:lla on myös huonetuoksuja ja tuotteet perustuvat itämaisiin perinteisiin. Tuotemerkki on hollantilainen ja toiminut jo vuodesta 2000. Hemmottelua luvassa, sillä RITUALS…-tuotteilla luvataan saattaa jing ja jang parempaan tasapainoon.

Tässä joulukuussa pääsen tutustumaan Rituals…-tuoteperheeseen joulukalenterin ja sinne kätkettyjen tuotteiden siivittämänä. Ensimmäisestä luukusta paljastui kaunis, lilan värinen pumppupullon ja viesti:

”Santa loves Ayurveda
and your hands will too
– Wash worries away with balancing fragrance of Indian rose”


Luvassa siis puhtaat kädet ja huoleton mieli. Pullo on jo itsessään niin kaunis, että minun oli ihan pakko loikkia kylpyhuoneeseen ja siivota käsienpesuallas ja sen ympäristö. Ei uutta ja kaunista pulloa voi asettaa siivoamattomaan paikkaan. Käsien siis puhdistuessa, puhdistui myös kylpyhuone.

Pidin myös kovasti luukun viestistä. Pidän runoista, sanoista, aforismeista ja voimalauseista, joten Ayurvedan ja Ritualsin lisäksi odotan jo kovasti, mitä seuraava luukku minulle runoilee. Ja englannin kielen sanavarastokin kasvoi: fragrance – tuoksu, hajuvesi, aromikkuus. Fragrance-sanaan en ole aiemmin törmännyt, muutenkin kosmetiikkasanasto on vähän vieraampaa, siihenkin lienee nyt tulevan muutos tämän joulukuun ja Rituals…-joulukalenterin aikana.

Onko sinulla joulukalenteria? Kuvallinen, suklainen, lakritsikalenteri vai kosmetiikkakalenteri… Mikä on mieleisin adventtikalenterisi vai etkö tarvitse joka aamuista joulun tulon muistuttajaa?

P.S. Esa, kiitos lahjasta, tästä aivan ihanasta yllätyksestä <3. Olet huomaavainen, rakastava, upea aviomies. Olen niin onnekas ja onnellinen, kun saan olla sinun!

Lue myös RAKKAUTTA ON! ja artikkeli Joulukalenteri aikuiseen makuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *