Kirjat ja kulttuuri, Kirjoittaminen

Jokavuotinen NaBloPoMo-haaste

NaBloPoMo-haaste on heitetty, mutta vielä en tiedä onko vastaanotettu. ’Kiitos’ kuuluu Parasta lähteä nyt -blogin kirjoittajalle Päiville, joka otti asian puheeksi viikko sitten Kirjamessuilla tavatessamme. NaBloPoMo-haasteen lyhennelmä koostuu sanoista ”National Blog Posting Month” eli kansallinen blogipostauskuukausi, jossa osallistujilla on tarkoitus kirjoittaa ja julkaista kuukauden jokainen päivä. Jos aihe kiinnostaa enemmänkin, klikkaa NaBloPoMo FAQs -sivulle ja löydät vastaukset kaikkiin eniten mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Skål ystävyydelle. Kippis kirjoittamiselle. Jälleennäkeminen Kirjamessuilla 2018 Messukeskuksessa ja johan NaBloPoMo-haaste napsahti, kiitos Parasta lähteä nyt -bloggarin Päivin.

”Uuteen, haastavaan ja vaativaankin tehtävään tai tilaisuuteen tarttuminen on aina ollut minun juttuni. Rohkeutta on ollut laittaa itseni maalitauluksi ja alttiiksi epäonnistumiselle. Se on ollut puristava tunne rinnassa ennen h-hetkeä, raivokasta mietintää päässä, että mihin tulikaan lupauduttua. Harmitusta ja hampaitten kiristystä. Mutta melkeinpä poikkeuksetta, tällainen Sano kyllä -malli on loppuen lopuksi tuottanut melkoisen marjasadon. Syteen tai saveen, tulihan tehtyä -ajatus on hetken päästä näyttäytynytkin avatuksi oveksi, josta kulku johti uuteen seikkailuun, huikeisiin juttuihin ja positiivisiin yllätyksiin sekä tuo uusia ihania tuttavuuksia eteeni – ja niitähän ei ole koskaan liikaa – arkea piristäviä kokemuksia ja ystäviä.”

Tällaisella poltteella ja palolla lähdin vuonna 2016 haasteeseen mukaan. Parasta lähteä nyt -bloggari innosti ja niin me molemmat osallistuimme marraskuiseen kirjoitus ja NaBloPoMo-postaus maratoniin.

”Kieltäytyminen ei tullut silloin mieleenkään, vaikka jo ensimmäisen päivän postauksen kirjoittamisesta lähtien tiesin kuukaudesta tulevan ponnistus.” Haasteessa, jossa osallistujan tulee julkaista ihan joka päivä, koko marraskuun ajan, on monta epäonnistumisen mahdollisuutta. Varsinkin jos kisaan ei ole valmistautunut ja kuukautta etukäteen suunnitellut, ehkäpä jopa jo kirjoituksia valmiiksi kirjoittanut ja blogin julkaisutyökalulla ajastanutkin. Mitään kun ei ole valmiina ja edessä tyhjä valkoinen canvas, Päivin vinkki ”Kuvakin riittää, kuvakin riittää”, lohduttaa.

Kaksi vuotta sitten olin päätökseni tehnyt jo aamusta. Nyt kello tikittää jo iltakahdeksaa, enkä ole vielä ratkaisuani tehnyt. Vielä mietin ja pohdin.

Plussat:

  • kirjoittaminen on erinomaista terapiaa mieltä välillä masentavaa marraskuun märkää ja pimeää vastaan
  • kirjoita, kirjoita, kirjoita – vain niin voit tulla paremmaksi kirjoittajaksi
  • päivittäinen kirjoittaminen kehittää pitkäjänteisyyttä ja saattaisi luoda toivottua säännöllisyyttä harrastukseen, johon välillä tuntuu löytyvän ihan liian vähän aikaa

Ja miinukset:

  • viitsinkö?!

 

Viime vuonna jätin haasteen väliin. Haasteen uutuuden viehätys oli kadonnut, enkä keksinyt syitä osallistua. Taisi olla jotain muuta agendalla. Mutta mitä tehdä nyt? Vielä pyörittelen päätöstä lähteäkö mukaan NaBloPoMo-haasteeseen. Ja nyt kun tämän päivän olen tällä kirjoituksella kuitannut, voin siirtää vaikean päätöksen teon huomiseen.

Taidan ottaa päivä kerrallaan. Mitä sitä turhia hätäillä. Ehkäpä huomenna olen valmis sitoutumaan – tai luopumaan.

Ranskanbulldoggini Uuno on ihanaa seuraa niin kirjoittaessa kuin etäpäivinä. Nytkin se kuorsaa levollisesti jaloissa ja tahdittaa sulokkaasti kannettavan näppäimistön naputusta.

Ai, mitenkö pärjäsin vuonna 2016. Kurkkaa moottoripyöräilyaiheisesta blogistani Testikuskit – Kaasu korjaa marraskuinen saavutukseni. Sivupalstalta löytyy nopeasti kirjoitettujen artikkeleiden määrä otsikon Marraskuu alta.

Lue myös NaBloPoMo-haaste vastaanotettu – 1. päivä taputeltu.

Kristallin kirkkaasti -bloggari on mukana #NaBloPoMo18 ja #bloglikecrazy -haasteissa.

 

 

3 thoughts on “Jokavuotinen NaBloPoMo-haaste

    1. Päivi (Parasta läheteä nyt -blogi), mukana ollaan ja vielä sujuu melko kivutta jokapäiväinen postaaminen. Eilen meni sen verran tiukoille aika, että tukeuduin kuva-blogiin, mutta varalle on muutama juttu nyt jos alkaa alun jälkeen takkuamaan. Eiköhän saavuteta tavoite :). Tsempillä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *