Arkea ja juhlaa, Kulttuuria

Isänpäivän lahjavinkit

Parhaat isänpäivän lahjat ovat lasten omin pienin kätösin tehtyjä. Isän tekee onnelliseksi se minkä tekee äidinkin, itse tehty onnittelukortti ja aamiainen sänkyyn. Toiveissa on varmastikin jokaisella rento ja lämmin, yhdessä vietetty laatuaika. Stressitöntä puuhailua ja vähän ulkoilua. Kakkukestit sisäpiirijengillä. Lahjapakettista löytynyt piirustus tai askartelu, ne ovat niitä, jotka sulattavat joka isän sydämen ja jäävät muistoihin kun vuodet vierivät.

Jos kuitenkin teidän perheen tapoihin kuuluu kiittää ja muistaa isää myös ostetulla lahjalla, tai keski-ikäisenä onnittelet jo varttuneenpaa isää, eikä käsityöt tai villasukkapuikot pysy kädessä, tässä Kristallin kirkkaat vinkit:

1. Kokkaavalle isälle keittiöveitsi

Eikä maksa paljoa. Ikean testivoittaja sopii joka kokin käteen ja viiltää testien mukaan kuin 200 euron huippueitset.

Lue lisää ja vakuutu: Kuluttaja-lehti testasi keittiöveitset: Ikean parinkympin kokkiveitsi pärjäsi huippuveitselle

2. Tehdään pimeällä liikkuva isä näkyväksi

Heijastava reppu selkään ja samallahan sitä voisi valaista koululaistenkin kulku. ’Sammis’ reput isillä ja jälkipolvella.

Reput Craftin Outletista 15 euron hintaan!

3. Risteily ja yhteistä aikaa

Koko perhe liikkeelle tai sitten isälle ja äidille parisuhdeaikaa. Risteilyohjelmasta löytyy mukavaa ohjelmaa jokaiselle reissukokoonpanolle.

Miten olisi esimerkiksi Eckerö Linen Suomi 101 -juhlaristeily 5.12.2018 pikkujoulurevyyn ja Jean S:än vauhdittamana?!

Lue myös: Vinkki musiikkivirkistäytymiseen: keikalle laivalle!

Kuva: Eckerö Linen kuvapankki

Lippujen oheen Ville Hytösen Eesti on my mind – sata askelta Virossa vironsuomalaisen kanssa -kirja tai Polkuja ja mansikkapaikkoja – Tallinna suomalaisten suosittelemana -matkaopas, jossa 45 suomalaista suosittelee suomalaisille käyntikohteita, tapahtumia, ruokapaikkoja ja kahviloita.

 

4. Kirja

Jännitystä kaipaava isi taputtaa käsiään yhteen, kun Arne Dahlin kovakantinen paljastuu lahjapaketista. Viime vuoden Rajamaa sai jatkoa ja Sydänmaan koukuttava kuvaus Lapin maisemista vavisuttaa tarinallaan varmasti jokaista dekkarifania. Kirja on isänpäiväklassikko, joka ei vain voi mennä väärin. Jokainen lukeva isä kuluttaa mielellään kaamoskauden murhamysteerin parissa.

Ulkoileva ja luontoisä, avaa uteliaana Maaretta Tukiaisen ja Markus Freyn Pohjolan Voimaeläimet kirjan ja pääsee käymään läpi suomalaisen luonnon upeat eläimet tarunhohtoisesti.

5. Aamutohvelit

Reinoissa on huumoria ja retrohenkeä. Tohvelit lahjapaketissa on kotoilua kerrassaan.

6. Elektroniikkaa: vara-akku

Tässä pitää olla tarkkana, tai säilyttää ostokuitti, sillä elektroniikkalaitteiden osalta hifi-isät ovat tarkkoja. Niiden pitää olla just eikä melkein sitä mikä on parasta heidän käyttötarkoitukseensa. Varma lahja kuitenkin isälle kuin isälle vara-akku älypuhelimille, tableteille ja muille USB-laitteille. Energizer varavirtalähde avittaa vauhdikkaan isää arjen kiireessä uuvantaneemmankin akun täyteen latinkiin.

7. Joulukalenteri – itsetehty tai ostettu!

Joulukalenterista on iloa isänpäivänä pakettia avatessa, mutta myös koko loppuvuodeksi. Innostuin ideasta olutkalenterin nähtyäni, mutta pian tuli tunne, että joka ilta oluen ryystävä isä ei ehkä olekaan niin kiva juttu. Ja kun lahja on vielä lapselta isälle ainakin noin niin kuin kuvainnollisesti ei alkoholi sovi mielestäni pienen käteen edes lahjana.

Mutta pieniin paketteihin kauniisti käärittynä piirrustukset, isän herkkukarkkipussit, dödö, kasvorasva, kampa, aikakauslehti, tekisivät jo toisenlaisen vaikutelman. Jos perheessä ei ole DIY (do it yourself) -ihmisiä ja askartelijoita, voi tämän lahjaidean toteuttaminen loppupeleissä tulla melko arvokkaaksi. Niistä pikkulahjoista kertyykin pitkä penni ja jos tavara on kaikkea kivaa, muttei niin tarpeellista, niin kannatta suosiolla suunnata ostos kaupan hyllyltä löytyvään kalenteriin.

Valmiina löytyy ainakin suklaakalentereita ja lakritsikalentereita. Nam.

8. Lahjakortti

Anna isän itse valita. Liikkuva isä ilahtuu Craftin lahjakortista tai Cutter & Buckin neuleesta. Jos tuli kiire, tämän saa digitaalisena sähköpostiin hetkessä. Anna isän itse valita.

Lahjakorttia kaipaava klikkaa Craft Outlettiin Facebookiin ja laittaa toimijoille pikaista viestiä!

9. Viimeisenä, muttei vähäisempänä: TIP OF THE DAY -> kirja yhteisiin lukuhetkiin.

Lukisiko isä ääneen, ei tällä kertaa satuja, vaan vähän isommille suunnattua Beta Sensored Reality-kirjaa. Seikkailu vie veden valtaamaan Helsinkiin ja syvälle pelimaailmaan – niin isän kuin kuuntelijat. Tässä lahjassa yhdistyisi yhdessä olo, lukemisen nautinto, yhteinen seikkailu ja kirjan tarinnan kilvoittamattomat keskustelut. Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan kirjoittaman Beta Sensored on yhteislukuun paras kirjavalinta, sillä se on taitavasti kirjoitettu ja kiehtoo tarinallaan pienemmästä lukijasta aina aikuiseen asti. Ihan voittamaton lahjaidea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *