Arkea ja juhlaa, Matkailu, Tapahtumat

Idylisen Loviisan avoimet puutarhat ja Wanhat talot -tapahtumat

Mediamatka Visit Kotka-Hamina

Menovinkki: Sunnuntaina Loviisaan!

Jos etsit inspiraatiota omalle pihallesi, suunnista sunnuntaina Loviisaan! Siellä avautuvat yleisölle 14 hurmaavaa puutarhaa, jotka ovat täynnä ihasteltavaa ja tutkittavaa. Mistäpä muualta löytyisi parempia ideoita oman pihan kaunistamiseen kuin lumoavilta loviisalaisilta pihoilta?

Osallistuimme kanssa ja pääsimme piipahtamaan Olga Isaevan valloittavassa, tunnelmallisessa ja yllätyksellisessä puutarhassa. Olgan Kuninkaanlampi on yksi Avoimet Puutarhat -kohteista, ja se hurmasi meidät täysin. Tämä puutarha on erityinen paitsi monipuolisen kasviloistonsa, myös kiehtovan historiansa ansiosta. Olga on kerännyt matkoiltaan siemeniä, joista hän on kasvattanut upeita kukkia. Takapihalla sijaitseva lampi, Kuninkaanlampi, syntyi 1700-luvun loppupuolella bastioni Adolf Fredrikin perustustöiden päätyttyä, kun perustuksia varten kaivettu kaivanto täyttyi vedellä.

Puutarhan taituri Olga Isaeva ja Loviisan matkailukoordinaattori Nina Wiklund

Olgan puutarha on erinomainen paikka pysähtyä reitin varrella silloin, kun kahvihammasta alkaa kolottaa. Hänen pihansa punaisessa aitassa toimii pieni, viehättävä puutarhakahvila ja lahjapuoti, josta voit napata mukaasi vaikka kotiinviemisiä.

Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtumassa on mukana 14 erilaista puutarhaa, joista voit lukea lisää tapahtuman verkkosivuilta: Loviisan Puutarhayhdistys. Sivuilta löydät myös kohdekartan, jonka avulla voit suunnitella oman mieluisan reittisi sunnuntaiselle puutarhaseikkailulle. Vai yritätkö kenties ehtiä käymään kaikissa kohteissa yhden päivän aikana?

Unelmapuutarhat ovat koettavissa Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtumassa sunnuntaina 16.6. ja uudestaan loppukesän loistossa elokuussa 3.-4.8.2024 klo 12-17. Tämä on tilaisuus, jota ei kannata jättää väliin – varaa siis kalenteriisi aikaa ja tule nauttimaan puutarhojen kauneudesta ja rauhasta.

Himomatkaajan turinoita -bloggari Heidi Kuninkaanlammen rannassa

Toinen Loviisan valloittavista tapahtumista vietetään elokuussa 24.-25.8., kun loviisalaiset kutsuvat vanhoista taloista, remontoimisesta ja sisustuksesta kiinnostuneet etuovesta sisään ihastelemaan kauniiden yli 100-vuotiaiden talojen uskomattoman ihanasti uudistettuja ja vanhaa tunnelmaa kunnioitavia koteja.

Jaa käyntikokemuksesi somessa käyttämällä hashtageja #loviisanavoimetpuutarhat #visitloviisa ja #visitkotkahamina sekä elokuussa Loviisan Wanhat talot tapahtumsta #loviisanwanhattalot #lwt. Näin hekin, jotka tänä kesänä eivät pääse paikalle, pääsevät kuitenkin nauttimaan puutarhojen ihmeellisestä maailmasta edes somen kautta!

Nähdään Loviisassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *