Arkea ja juhlaa, Suruvuosi

Hyvää isänpäivää, isät!

Daniel ei ehtinyt isäksi. Se on varmastikin minun suruista pienin, mutten siitä huolimatta vielä voi mitenkään ymmärtää, ettei kuopukseni elämänpolulle ole enää jatkoa. Kaikki tulevaisuuden suunnitelmat, haaveet, unelmat ja toiveet pyyhkäistiin heinäkuussa lupaa kysymättä ja varoittamatta pois.

Suuresta surustani ja ikävästäni huolimatta, tänään juhlin rakasta isääni sekä lasteni isäpuolta, ihanaa aviomiestäni. Keskityn pieneksi hetkeksi siihen, mitä minulla on ja suren myöhemmin sitä, mitä minulta vietiin.

Siispä aurinkoista ja ansaittua, leppoisaa ja hyvää isänpäivää, isät! Etenkin Esa-isä ja -isäpuoli sekä Vaija, minun isäni. Ja te kaikki muut isät!

Se ken lapsensa kanssa tämän päivän saa viettää: Puuhailkaa paljon yhdessä! Luokaa muistoja yhdessä olosta, iloitkaa hetkestä. Ja isät, jos lapsesi ei ole ihan vielä ihan karhun kokoinen tai sylistä kieltäytyjän ikäinen, nosta jälkipolvesi syliin ja halaa antaumuksella. Lastasi suurempaa lahjaa sinulla ei ole – eikä tule!

Ja muistakaa ottaa kuvia. Kuvamuistot ovat vain niin ihania. Siinä hetkessä sitä miettii, että tämän hetken minä muistan aina, mutta niin vain vuosien vieriessä kuva-albumeja selatessa kerta toisensa jälkeen saa todeta, että monta hyvää hetkeä olisi jäänyt unholaan ilman kuvamuistoja.

Tässä syntyy skeittaamisesta innostuneelle Danielille oma reili. Tuolla rampilla lautailtiin Askiston ylätiellä tovi.


Kuopukseni ja hänen isäpuolensa yhteisistä tekemisistä löytyy parhaat muistot Lopen vapaa-ajan asunnoltamme ja yhdessä tehdyiltä matkoilta. Nämä kuvat ovat arvossa arvaamattomassa. Vaikka minun on nyt surussani ajoittain kuvia hyvinkin vaikea katsoa, pääasiallisesti ne tuottavat kuitenkin myös suurinta iloa. Kuvat muistuttavat, kuinka paljon me olemme ehtineetkään tehdä ja kokea ja miten uskomattoman kivoja ja muistorikkaita hetkiä yhteiselle, lyhyeksi jääneelle, elämänpolullemme mahtui.

Tosin kuvat myös muistuttavat, että tämä oli tässä. Uusia kuvia ja muistoja ei meille Danielin kanssa enempää kerry…

miten armotonta!

Minun kaksi Pelle Pelotonta yhdessä puuhastelemassa. Tällä kertaa työn alla oli skeittiramppi.

Ja sitten isä-visan pariin. Testaa tietosi 10 tietokilpailukysymyksen avulla: Isä-visa – 10 kysymystä isänpäivän iloksi. Onko isä-asioiden knoppitietosi ajan tasalla?

Ja isänpäivän lukuvinkit löytyvät täältä. Onko tuttuja opuksia?

1 thought on “Hyvää isänpäivää, isät!

  1. P.s.-kirjoitus isänpäiväaamuna läheisilleni:
    Hyvää isänpäivää, Esa. Olet upea isä. Piste. Rakastan sinua valtavasti ja olen kovin kiitollinen siitä, että olen saanut jakaa vanhemmuuden kanssasi.

    P.S. Muistathan ottaa isä-poika-kuva Leevin kanssa tänään. Tai useampikin! Kuvista tulee rakkaita muistoja ja hyvien ja rakkauden täytteisten hetkien kuvallisia muistuttajia tuleviin vuosiin.

    P.S. Omaa isääni pääsenkin halaamaan ihan livenä Café Ekbergissä isänpäivälounaalla tänään ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *