Ruoka ja ravintolat

Helppo ja herkullinen Partiobanaani-jälkiruoka

Retkimenu on varsin simppeli. Luonnonpuiston tulipaikalla helpointa evästä on ritilälle nostetut makkarat, jos turhaan kikkailuun ei halua sortua. Ulkoilupäivän jälkiruoka bravuurina ja makean nälän karkottajana toimii parhaiten Partiobanaanit.

Partiobanaanit?!? Minä kutsun nuotiolla kypsennettyä banaani-suklaa-jälkiruokaherkkua partiobanaaneiksi, sillä ensimmäisen kerran pääsin tällaisen makuun 15 vuotta sitten vieraillessani esikoiseni luona partioleirillä vanhempien vierailupäivänä. Yksinkertainen, helppo ja vaivaton nuotiobanaani vei  kielen mennessään. Siitä päivästä lähtien nuotiopiirin varma herkku on partiolaisten suklainen grillibanaani!

Maun lisäksi Partiobanaaneista tekee voittamattoman herkun valmistamisen vaivattomuus. Partiobanaanin voi valmistaa valmiiksi asti kotikeittiössä ja pyöräyttää herkun folioon. Nuotiopaikalla ei tarvitse muuta kuin sytyttää tuli ja nostaa valmiit kääreet ritilälle. Lisäksi grillibanaanin valmistuksessa EI voi epäonnistua. Palamisesta ei ole huolta vaikka liekit loimuisivat, sillä banaanin paksu kuori ja folio suojaa jälkiruokaa. Suklaa sulaa ja banaani pehmentyy suussa sulavaksi vaivatta ja ilman jännitysmomentteja.

Grillibanaanit – Partiobanaanit – Nuotiobanaanit – rakkaalla lapsella on monta nimeä – ovat helppo ja vaivaton jälkiruoka:

OSTOSLISTA
Banaanit + suklaalevy (4 – 6 henkeä)

Banaani per syöjä riittää mainiosti. Maitosuklaapaloja yhteen banaaniin saa mahtumaan 5-6 ruutua. Näin ollen neljän hengen eväisiin 4 banaania ja yksi levy Fazerin sinistä tai Marabou maitosuklaata riittää erinomaisesti. Ja nuotiolle vietäessä kuljetusta ja kypsennystä auttaa folio, mutta ilmankin pärjää.

TEE NÄIN

1) Älä kuori banaania! Tee banaanin kuoreen pitkittäinen syvä viilto veitsellä. Raota banaaninkuorta hieman ja asettele suklaapalat viiltoon.

2) Kääri banaanit folioon ja avot, herkut ovat valmiita avotulelle.

3) Laita partiobanaanit ritilälle ja anna kypsyä noin 10 minuuttia. Valmista on, kun suklaa on ihanasti sulanut ja banaani pehmennyt.

Banaanit voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa, mutta itse suosittelen jättämään tämän banaaniherkun retkiruuaksi ja taiteilemaan keittiössä muita bravuureita.

Kuorineen grillatut banaanit ovat myös superhelppo kesäjälkiruoka.

Herkkusuut voivat makeanhimoonsa lisätä banaaniherkkuun kermavaahtoa ja vaikkapa tahmaisen viirun hunajaa. Kesägrillauksessa kuuman suklaabanaanin päälle juuri ennen tarjoilua pyöräytettävä vaniljajäätelöpallo on myös kokeilemisen arvoista.

Herkun nauttimiseen pikkulusikka auttaa paljon, mutta sen pystyy syömään myös kuorimalla banaania pikkuhiljaa herkuttelun edetessä.

Laitahan kokeiluun!

Ja kun tulee tarve vaihtelulle: nuotioletut, tikkupulla ja vaahtokarkit ovat retkeilijöiden kestosuosikkeja.

Millaiset ovat sinun retkieväät laavulle?

Seurasaaren tulipaikalla maistui makkara ja Partiobanaanit Barona HR ja Finance -rekrytointitiimille.

Helppoja herkkuja on syntynyt Kristallin Kirkkaasti keittiössä ennenkin. Jos minä osaan, onnistut sinäkin. Helppoa ja hyvää on mottoni, joten laitahan kokeiluun makaronilaatikko, jossa makaroonien keittämisvaihe jätetään kokonaan pois ja kielen menessään vievän maun tuo Valion Koskenlaskija-sulatejuusto.

Juhlaan on tarjolla myös näyttävä ja kehuja valtavasti kerännyt suolainen herkku: perinteisestä voileipäkakusta tuunatut minivoileipäkakut. Nämä erittäin helpot ja maukkaat minivoileipäkakut on koottu maukkaille ruisjuureen leivotulle Maalahden Limpun viipaleiden päälle.

2 thoughts on “Helppo ja herkullinen Partiobanaani-jälkiruoka

  1. Näitähän on päästävä kokeilemaan, ei kun maistamaan. Tilaan tältä istumalta partiobanaanit ensi kesän Lopen visiitin jälkiruoaksi. Nam 😋 !

    1. Kyllä. Partiobanaaneilla herkutellaan ensi kerralla. Nämä olivat tosiaan ensimmäisen lapsenlapsesi meille esittelemät herkut. Benjaminilla on muutaman vuoden Partio-muistot lapsuudestaan takanaan <3. Ja olikin niin suloinen partiolainen. Monet partioleirivierailut nousevat nyt minullekin mieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *