Arkea ja juhlaa

Ensimmäisen lomautuspäivän aamu – tästä ajasta on otettava kaikki tehot irti!

Ensimmäisen lomautuspäivän aamu lähti käyntiin erinomaisesti. Valmisteluista oli hyötyä – kuten yleensä aina. Pahin pelkoni oli, että päivä menisi hukkaan ja vähän itkuisena ja tulevaisuudenpelkoisena kääriytyisin vilttiin enkä saisi koko päivänä mitään aikaan. Miehen palatessa töistä (= saunahuvilalta ;)) iltapäivällä, hän löytäisi itkusilmäisen vaimonsa tukka pystyssä verkkariasussa. Mielikuva oli niin vahva ja pois luotaan työntävä, että tuli helpoksi taklata se.

Kun oli kirkkaana mielessä mitä en halua, tein listan mitä haluan. Tasapainoisen sellaisen, sillä olen jo oppinut, että liikaa ei saa asioita listalle nostaa. Siispä minun TÄNÄÄN-listalla on vain kolme asiaa, jotka tänään teen, plus kaksi, joihin kuuluu asiat, jotka on pakko hoitaa, mutteivat tuo muuta mielihyvää kuin sen, että onpahan ne sitten tehty.

Tältä se näyttää:

TÄNÄÄN

 1. Haluan oppia leipomaan sämpylöitä. Siispä leivon sämpylöitä. Ei haittaa vaikka aamu on ehtinyt pitkälle muiden tekemisten takia, voihan sitä lämpöisiä herkkuja nauttia vaikka iltapäiväkahvin kanssa.
 2. Haluan kirjoittaa, joten tartun toimeen. Tavoitteena blogikirjoitus + julkaisu -> Aihe: Ensimmäisen lomautuspäivän aamu.
 3. Lankkupinon siirto terassilta aitan taakse, jotta saan vapautettua tilan kesäkalusteille ja pääsen nauttimaan keväästä vaivattomasti aurinkoterassillamme.

ja PLUSLISTA

 1. Tiskaus
 2. Lomautukseen liittyvien asioiden edistäminen, mm. hakemus+liitteet valmiiksi kassaa varten. Viikon päästähän ne jo saa sinne lähettää käsittelyyn. Lisäksi yhteydenotto pankkiin, jotta lainojen lyhentämisestä ei tulisi liian suurta taakkaa lomautusaikana.

Tekemistä siis riittää. Sitäkin lomautusuhan alla jännitin, että löytyykö tarpeeksi mielekästä tekemistä, jotta mieli pysyisi virkeänä ja päivät eivät sulautuisi toisiinsa merkityksettömäksi ketjuksi  ja saamattomuus tarttuisi vallitsevaksi olotilaksi. Ja nyt siis pelkään, etten edes kaikkea ehdi tekemään. Aika loppuu vielä kuulkaas kesken :). Tästä on otettava kaikki tehot irti!

Näyttää hiukan tavalliselta työaamulta, muttei kuitenkaan. Läppäri on myös minun harrastusvälineeni, areena kirjoittamiselle.


Vaikka lomautuspäätös oli toiveitteni vastainen, hyvinkin nopeasti löysin pyytämättä annetusta vapaa-ajasta paljonkin potentiaalia. Kiitollisuus on voimavara, jota ei kannata yhtään aliarvioida. Siispä alla minun kiitollisuuslista tältä aamulta.

PARASTA TÄSSÄ AAMUSSA

 1. Uuno

Ranskanbulldoggini Uuno loikoili uskollisena jaloissani aina siihen asti, kun minun oli aika herätä ja nousta huovan alta. Normaaliaamuna mieheni ulkoiluttaa karvakaverimme, mutta nyt – kun on tunne, että aikaa on paljon – minä laitoin kengät jalkaan ja lähdin pienelle aamukävelylle Uunon kanssa kauniiseen aamuauringonpaisteeseen ja pirteään kevätilmaan. Teki hyvää.

 1. Takka

Vaikka kevätaurinko pilkisteli päättäväisesti sälekaihtimien raoista, tuli into sytyttää siihen tuli ja hörppiä aamukahvia loimua tuijotellen. Oikaisin itseni olohuoneen sohvalle ja kutsuin Uuno-koirani jalkoihini nauttimaan hitaasta ja lempeästä aamusta.

 1. Sinikka

Löysin someväylistäni yksityisviestin, jossa tuttavani pyysi apuani kiitosviestin kirjoittamiseen. Miten hyvälle mielelle hän minut tietämättään saikaan. Se, että olin ylipäätään tullut hänen mieleen, kun oli tarvetta viestinnän vinkeille, oli parasta mannaa mielelleni ja kiitosta sille, että ehkäpä kuitenkin, minulla on taito kirjoittaa koskettavasti.

 1. Kirjoittaminen

Yhtenä toiveenani on aina ollut, että oppisin kirjoittamaan tekstejä myös nopeampaan tahtiin. Ilman loputonta jahkailua tekstin muovaamisesta täydelliseen muotoon. Pikaisia blogitekstejä, joka samalla vauhdilla, jarruttelematta saisin julkaisuun HETI, eikä sitten joskus…

 1. Sää

Sää ei vain voisi olla parempi. Tuo ikkunaverhojen välistä pilkistävä kevätaurinko on ihan parasta. Se on lupaus kesästä, lämpimistä lomautuspäivistä ja aamukahveista terassilla.

 1. Työlista

Sellainen, joka ei ole liian pitkä, eikä liian dominoiva. Siihen kuuluu jotain kotitehtäviä (plääh), mutta enemmissä määrin niitä juttuja, joita OLEN AINA HALUNNUT TEHDÄ, MUTTEN KOSKAAN OLE NIIDEN TOTEUTTAMISEEN LÖYTÄNYT RIITTÄVÄSTI AIKAA.

Ensimmäinen lomautuspäivä lähti nautinnollisesti käyntiin hyvässä seurassa. Takkatuli, Uuno-kaveri ja kirjoittaminen ovat ’my cup of tea’.

Vaikkakin osa-aikalomautus on lisännyt vapaa-aikaani merkittävästi ilman omaa toivettani, aion ottaa tästä kaiken irti, nauttia ja iloita. Ja vaikka tilanne on tuonut mukanaan myös hiukan huolia ja murheita, muistaa, että ennenkin näistä on selvitty ja niin me selvitään nytkin!

Sinun vuorosi! Mitkä kolme asiaa nostat sinun tehtävälistallesi tänään?

1 thought on “Ensimmäisen lomautuspäivän aamu – tästä ajasta on otettava kaikki tehot irti!

 1. Mahtava postaus! Itse odotan, koska työpaikassani on sama edessä. Kauhistuttaa, mutta samalla tuntuu vapauttavalta. Muistan, kuinka vuosina 2009-2010 työpaikallani oli suuret lomautukset. Olin joka kuukausi yhden viikon pois töistä. Loppupeleissä se ei ollut palkasta paljon pois, mutta toi ihanaa hyvänolontunnetta, kun kerran kuukaudessa sai viikon tehdä ihan mitä itse halusi. Tavallaan olin hieman pettynyt, kun lomautukset yhtäkkiä lopetettiin, vaikka en ole edes mikään työtä vieroksuva ihminen.

  Minun tehtävälistalla olivat tänään:
  1. Eräiden työprojektien saaminen eteenpäin – Done
  2. Tiskaus (ei niin kiva) – Done
  3. Lukupiirikirjan lukeminen loppuun – Vielä on aikaa

  Nauti lomautuksesta, vaikka se taloudellisesti olisikin ikävää. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *