Kulttuuria, Teatteri

Addams Family Aleksanterin teatterin lavalla

Addams Family valloitti Aleksanterin Teatterin näyttämön. Ja huikeasti valloittikin. Esitys oli mukaansatempaava, energinen, musiikki oli WOW ja näyttelijöiden suoritukset huikeita. ÄLÄ MISSAA TÄTÄ!

Skenen musikaaliopiskelijoiden Addams Family on ihan h i i i i i r v i t t ä v ä n hyvä!

Addamsien maailma menee ihan sekaisin kun perheen mustalettinen tytär, Wednesday, rakastuu n-o-r-m-a-a-l-i-i-n poikaan. Mikään – paitsi salailu – ei tunnu olevan perheelle epämiellyttävämpää! Normaalin perheen, normaali poika, jonka äiti (Lotta Saahko) pukeutuu iloisen auringonkeltaiseen mekkoon ja riimittelee runoja onnellisuuden huumassa ja isä (Viljami Rosvall) on uraa tekevä tavis, ei millään mitta-asteikolla nouse unelmavävyksi.

Wednesday (Kreetta Sihvola, Pinja Miettinen, Maisa Tikkanen) toiveesta Addamsien perhe kutsuu kuitenkin pojan vanhempineen illalliselle Addamsien jylhään kotiin. Wednesday vannottaa perhettään käyttäytymään kunnolla – normaalisti – ja perhe yrittääkin alkuun kovasti, mutta eihän seepra raidoistaan eroon pääse. Veli (Lucas, Eetu Sopanen) joutuu venytyskidutukseen, vävyehdokkaan isälle esitellään piinapenkki ja jalkajousella ampuva Wednesdaykin pääsee harrastuksineen kukoistamaan. Mutta sen viimeisen hulinan ja huipennuksen saa aikaiseksi Wednesdayn veli Lucas, sillä hulluusseerumin ujuttaminen juhlajuomaan ei liene kaikista viisain päätös.

Miten lähiössä asuva normaali perhe selviää vierailusta Addams Family vieraana, selviää tänä iltana Aleksanterin Teatterin historiallisella näyttämöllä. 

SKENEN NÄYTTELIJÄT

Keitä löytyy peruukkien ja uskomattoman upeiden maskeerausten alta? Skene musiikkiteatterikoulun oppilaat, jotka kaikki ovat ammentaneet nyt vähintään syksystä saakka Skenen korkeatasoista laulun, tanssin ja näyttelijäntyön opetusta. Eikä tarvitse yhtään ’pelätä’, että esitys olisi koulunäytelmä tasoa. Ehei. Nämä olivat kunnianhimoisesti alaa opiskelevia nuoria aikuisia, joista kukaan ei halua jäädä ammattilaisten varjoon. Töitä on paiskottu kovasti ja se näkyy. Kuten rakkaus lajiin!

Huikeat aplodit menevät Gomez Addamsille eli Valtteri Guteville. Hän ei ole eilisen teeren mies näyttämöllä, eikä ensimmäisiä kertoja laulamassa. Valtteri on saattanut tavata esimerkisi Risto Räppääjässä. Senor Gomez oli tarinaa eteenpäin vievä voima ja vahvuus, joka huikeasti tulkitsi Addamsien perheenpään roolia.

Parasta kaikessa (minulle) oli isän suunnattoman syvä rakkaus vaimoansa kohtaan. Kaikenlaisia kauheuksia perheen sisällä tehtiin ja saikin tehdä, mutta salaisuuksia ei toiselta pidetä. Kun tiukassa paikassa isä sellaiseen sortuu, on vaimon valloittamiseksi tehtävä melkoiset kosiskelut.

UUSI TRADITIO ON SYNTYNYT

Tästähän tulee meidän joka vuotinen traditio! Skenen ensi vuoden kevätesitys korvamerkataan nyt myös ensi vuoden toukokuulle. Tällaisesta taidokkaasta menosta ja meiningistä sekä nuorten nousevien tähtien ensiesiintymisistä koostuva esitys varteenotettavissa produktioissa on varsin innostavaa ja mielenkiintoista. Mitäköhän ensi vuonna seuraavaksi on luvassa? Ja kehen Addams Familyn uusista tähdistä me katsojina kohtaamme jossakin toisaalla esityksessä ensimmäiseksi.

P.S. Kurkkaa myös viehkon Alice Beineken, Wednesdayn poikaystävän Lucasin, äitiä esittävän Lotta Saahkon someväylät: Shelivesherdream Youtube & Instagram. Sieltä löytyy paljon behind the scene -materiaalia, joilla virittäydyt elämyksellisen hiiiiiiirvittävän illan tunnelmaan nopeasti.

Tässä huikea Lotta Saahko alias Alice Beineken, esityksen jälkeen. Keltaiset onnittelukukat osuivat väriltään iltaan täydellisesti, sillä se on Lucasin aurinkoisen ja kaikkia syleilevän äidin Alice Beineken lempiväri. Arvaatko, mitä mieltä olen Alicea esittäneestä Lotasta? Lue Keskiviikko-kehu ja tiedät kaiken!

Kyllä tämä on kaikkien hehkutteluiden väärtti, huudellaan Facebookissa Skenen sivuilla ihan oikeutetusti.

Kaksi esitystä enää jäljellä: tänään ja huomenna!

Jos emmit, tämä jää näkemättä ja sitten sinä olet täydellisen onneton, kuten rakastunut rouva Addams miehelleen lopussa tunnusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *