Arkea ja juhlaa, Matkailu

7 syytä piristyä päiväristeilyllä

Hulluttelua ja hauskaa, irrottelua ja inspiraatiota. Nutturat auki, nyt nautitaan!

Piipahdus Tallinnassa piristää aina! Ja jos ei Tallinnaan halaja, punaisella paatilla virkistäytyminen miniristeilyn keinon toimii myös. Tosin seuraavana päivänä kaverina saattaa olla väsymys pitkäksi venyneen illan jälkeen, mutta muistorikas retki muuntautuu nokosten jälkeen voimaannuttaneeksi muistoksi. Niin ja eihän sitä ole pakko riekkua pikkutunneille asti…

Punaisella laivalla kelluen yli vesivallin, on joka kerta mieleenpainuva tuulahdus juhlaa arjen oheen. Monen moisia reissuja on plakkarissa ja vaikkei sitä enää edes muista kuinka monta kertaa Viking Line on kuljettanut naapurimaahamme Viroon, on risteilyjen hohtohetket kirkkaana muistissa. Hiukan laivatarinat sekoittuvat toisiinsa, mutta liekö sillä merkitystä millä reissulla tarkkaan ottaen tapahtui mitä. Ne on niitä nostalgisia ja voimaannuttavia, hymyn kareen kasvoille nostattavia onnen hetkiä.

Kiire ja hoppu, nyt tehdään niille taasen loppu:

Viking Line lähetti pinon lahjakortteja ja mielelläni jaan arkea piristävän päivä- tai miniristeilyn sellaista kaipaaville lukijoilleni.

Miksi lähteä matkaan?

1) Irrottaudu arjesta

Pieni reissu toimii aina arkihuolten huljuttamiseen. Maiseman vaihdos, hetkellinenkin sellainen, antaa murheisiin ja huoliin hyvää perspektiiviä. Jos taasen arjen haasteena on alati vaivaava vauhti ja kiire, risteilly tuo toivotun tauon. Vaikka kaikki olisikin jo hyvin ja tasapainossa, sitä parempi. Hyvästä olosta kannattaa pitää huolta ja ajautua mahdollisimman usein uudelleen tilanteisiin, jotka vain lisäävät sitä – hyvää oloa ja onnen hetkiä.

Viking XPRS:n henkilökunta pitää huolen siitä, että laiva keikkuu mahdollisimman vähän ja että risteilyväki viihtyy.

2) Antaudu makuelämyksille

Laivalla parasta on kauniiksi katettu ruokapöytä ja herkkuja notkuvat pitopöydät. Kiireetön ruokahetki gurmeen parissa saa kielen napsumaan kitalakeen jo kauan ennen pöytään istumista. Valittavana on kaikille jotakin -buffet, À la Carte -ravintoloiden anti tai helppoa ja nopeaa konstailemattomasti kahvilasta.

Buffan antimista tulee suloinen ähky. Mieli vaatii enemmän kuin vatsaan mahtuu. Viinit kuuluvat aterian hintaa, mutta vesilinjalla pitää pysyä jos auto on kyydissä ja ajomatka edessä pian.
À la Carte -puoli tarjoaa kiireettömän ja visuaalista silmää hivelevän ruokaillukokonaisuuden – huikeista makuelämyksistä puhumattakaan.

Buffet kannattaa tilata aina ennen matkaa. Etukäteen saa edullisemmin, mutta sitäkin tärkeämpää on ylipäätään se, että mahtuu mukaan. Ei ole ollenkaan itsestään selvää, että suosittuun buffaan riittää paikkoja enää laivan irtauduttua satamasta. Kerran jos toisenkin, olen jäänyt ovelle ruikuttamaan, kun kattaukset ovat täynnä. Mutten enää!

”Buffetissa maistuu nyt Pohjolan joulu”, mainostetaan Viking Linen sivuilla. Joulun makuetkot ja vinkit omaan joulupöytään voi käydä haalimassa punavalkoisen aluksen suositusta The Buffet by Viking Line -pöydästä. Herkkuja notkuvan pöydän tarjonta on varsin antava. Voisko enempää edes toivoa: tarkista tästä!

Viking LInen buffetin parasta antia on kristallin kirkkaasti kalapöytä: lohet, mädit, silakat ja siika. Nam.
Blinejä herkullisella raputäytteellä ja ruohosipulilla.
Notkuvan jälkiruokapöydän pääty minidonitsein, irtokarkein ja suussa sulavin macarons-leivoksin.

 

3) Päivätanssin pyöritys piristää

Pyörähdys tanssilattialla laittaa veren kiertämään ja endorfiinit liikkeelle. Hyvä olo valtaa heiluvan kropan ja jos saa vielä olla parkettien partaterän vietävänä, sykkii sydän jumputuksen tahdissa pitkään kipaleen päätyttyäkin.

Risteilyreissun voi  kohdentaa kalenteriin artistitarjonnan mukaan. Kestosuosikit ja kuumimmat artistit ovat yökerhojen ja päivätanssien suola. Jumppa tanssitasanteella mieliartistin komppaamana, saa parkkiintuneemmankin hyvälle tuulelle.

 

4) Juhlajuomien hankinta helppoa ja edullisempaa

Hankki joulun ja Uuden Vuoden herkut ja juomat helposti ja halvempaan hintaan. Kaikki kerralla ja joulun ajan työlistalta on yksi tehtävä ruksittavana heti miten pois.

Viinit joulupöytään ja kuohujuomat Uuteen Vuoteen. Kuitenkin sillä siivilällä, ettei lasin kallistuksesta tule juhlien päätarkoitusta ja neste pilaa perhejuhlaa. Alkoholijuomaa vain sen verran, että se kruunaa jouluruuan sille kuuluvalla arvolla, eikös?!.

Jos oikein helpolla haluaa päästä, juhlajuomat voi tilata suoraan autollekin.

Punaviini kruunaa jouluruuan, vaikkakin ’gurmeilijat’ kannustavatkin nykyään kokeilemaan olutta joulukinkun kyytipojaksi.
Kuohuviiniä Uuteen Vuoteen, viinit joulupäytään, jälkiruokakahvin oheen Torres-brändiä, tulijais-Toffifeet kotiin jääneille ja tuoksu emännälle. Tämä oli ensimmäisen Viking Line Shopping World:n kauppakäynnin saldo.

5) Kartuta joulupukin lahjakontin täytteet vaivatta

Viking Linen Shopping World ja Tallinnan ostosmahdollisuudet tarjoavat vaivattoman tavan täydentää joulupukin listan puutteita. Kontti täyteen jo laivalta tai sitten maista, Tallinnan ostoskeskuksista tai Vanhan kaupungin butiikeista. Unohtamatta tunnelmallisen joulutorin antimia.

”Shop ’till you drop”, kiljahti Amerikka-äitini vaihto-oppilasvuotenani aina kun saavuttiin ostoskeskuksen ovelle. Ja mehän shoppailtiin.
Muumi-muki on varma lahja. Arabian laatutuote ilahduttaa aina ja Muumi-kuviot ovat toinen toistaan suloisempia. Rivistä löytyy varmasti jokaiselle se oma juttu tai mieluinen värimaailma.

6) Haali joutuin joulutunnelma sieluun ja sydämeen

Vanhan kaupungin Raatihuoneentorin lumoava joulutori avautuu aina marraskuun puolen välin jälkeen ja tuudittaa kävijät joulutunnelmaan hetkessä. Muista tilata lämmikkeeksi yksi Hõõgvein (virolainen hekuviini), jossa on kirsikkainen tai toisinaan kanelin, neilikan, kardemumman, tähtianiksein tai appelsiininkuoren vivahde.

7) Antaudu kiireettömälle yhdessä ololle

Ystävättäreni kelluu miehensä kanssa Viking Linen purrella päiväristeilyllä säännöllisesti: ”Kiireetön yhdessä olo hyvän ruuan ympärillä piristää kummasti. Ihana olla hetkessä ja nautiskella niin yhdessä olosta, ruokamaailman mauista kuin tunnelmastakin”. Kun molemmat vielä taitavat jiven askeleet ja ruokaa sulatellaa parketilla pyörähtäen, niin lauttamatka auttamattomasti on aina liian lyhyt.

 

Siispä, nyt kalenteri auki ja varaamaan marras-joulukuulle Irti arjesta-retki! Koska Kokouspiste ja Viking Line ovat olleet varsin anteliaalla päällä, tarjolla on 7:lle ensimmäiselle ilmainen risteily. Pistä pyyntö kommenttikenttään ja otan postitusosoitteen tiimoilta sinuun yksityisviestillä yhteyttä!

Rakas reissumuisto Viking Line XPRS:ltä Tallinnaan. Edessä automatka Rakvereen Aqva Hotel & Spa -hotelliin hääpäivän viettoon.

Mitä eroa on miniristeilyllä ja päiväristeilyllä?

Miniristeilylle lähdetään illansuussa ja yö vietetään laivalla. Tutustu tarjontaan ja päätä lähtöpäivä vaikka teeman ja ohjelman mukaan. Party, party, all night long ja aamupäivällä kello 10 jälkeen ollaan jo kotosatamassa.

Päiväristeilyllä seikkailu alkaa puolelta päivin ja Tallinnaan jää noin kolmen tunnin vierailu aika. Mitä mainioin retki siis Tallinnan Joulumarkkinoilla piipahtamiseen. Paluu Katajanokan punasävyiseen satamaan on illan suussa ennen kello yhdeksää, jolloin ostokset on kasassa, mieli virkeänä ja vatsa herkuista sopivasti pullollaan.

P.S. Vinkki vitonen! Jos olet järjestämässä isompaa tilaisuutta, juhlaa tai kokousristeilyä, vaivaton varaus ja järjestelyapu löytyy läheltä. Olen ollut monessa Kokouspisteen tapahtumassa mukana ja jokaista tilaisuutta raamittaa laadukkaat, onnistuneet järjestelyt ja vieraiden viihtyminen. Kokouspisteen ladyt ovat rautaisia ammattilaisia, joilla huikea verkosto löytää juuri sinun yrityksesi tapahtumaan sopivimmat ja parhaimmat tilat, wau-efektillä tai maltillisemmin, kuten sinä haluat: www.kokouspiste.fi.

2 thoughts on “7 syytä piristyä päiväristeilyllä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *