Arkea ja juhlaa

5 + 1 syytä – ja vähän enemmänkin – tilata aikakauslehti

Meni pitkä tovi, kun olin tilaamatta aikakauslehtiä. Syitä tuntui olevan enemmänkin. Yksi oli raha. Rahareikiä oli joka suuntaan ja lehtitilauksesta oli helppoa tinkiä. Toinen oli aika, lehdet kertyivät pinoon, eivätkä tulleet luetuiksi, kun hyvää hetkeä ei lukemiselle millään tuntunut löytyvän. Ja yksi oli, että saahan niitä tilattua irtonumeroinakin…

Nyt ajatus on kääntynyt päälaelleen, siispä päätin kirjata perusteluni. Ensiksi ajattelin, että syitä ryhtyä tilaajaksi on kolme, mutta kun lähdin niitä listaamaan, sain niitä kasaan helposti viisi, sitten viisi +1, ja sitten seitsemän – ja olen varma, että kun sinä olet lukenut minun argumenttini lehtitilausten puolesta, saatan hyvinkin puhkaista maagisen pyöreän kympin syiden listauksen osalta.

Aloitetaan! Siis kolme, ei kun viisi tai sittenkin 7 syytä tilata aikakauslehti:

  1. Nopeita, ytimekkäitä lukuelämyksiä

Kun kirjojen tarinat joka puolelta huomiota vaativien ärsykkeiden sekasorrossa ovat vain yksinkertaisesti liian pitkiä tähän hetkeen, olen löytänyt aikakauslehdistä keskittymiskykyyni juuri sopivan pituisia mielen matkoja.

Minne mennä seuraavaksi. Matkaunelmointia Melkutin järven rannalta.
  1. Taukojen muistutus

Kun elämä on hektistä, tarve tauon muistuttajille on suurta. Lehti postiluukussa ja siitä kotiin kannettuna, houkuttelee ansaittuun ja tarpeelliseen taukoon arkipuuhastelusta. Lukemattoman tai puoliksi luetun lehden tarinat olohuoneen pöydällä kutkuttavat puolituntiseen tai edes kymmenminuuttiseen taukoon kahvikupposen parissa. Lehti on siis täydellinen muun puuhailun tauottajan. Mieli virkistyy ja lukuhetken jälkeen on hyvä taas jatkaa niissä askareissa, mistä hetken hengähdys oli tervetullut.

  1. Ruutuaikaa vähemmäksi

Etusivun kiiltävä pinta, painotuoreen lehden tuoksu, lukemaan kutsuvat kannen tärpit, lehden sivujen rapina. Värit ja seesteisyys, syventymään houkuttelevat otsikot ja nopeaan selailuun ja silmäilyyn tarkoitetut inspiroivat kuvat, kuvatekstit ja tekstinostot… mitä sitä enää muuta lukuelämykseltä ja kaivatulla tauolta toivoisikaan. Siksi paperisena! Printtinä nautin lehdestä kaikilla aisteilla ja samalla saan tauon puhelimesta ja tietokoneen ruudulta. Ja kyllä, tulee tarpeeseen. Suljin ruutuaikaseurannan, sillä se ei tuottanut kuin pahaa mieltä.

Välillä on ihan valinnan vaikeus. Kummalle lehdelle antautuisi.
  1. Elämyksiä kotisohvalla

Vaikka olenkin Mondon tilaaja ja haluaisin matkustaa – noh, jos ei koko ajan, niin ainakin säännöllisen epäsäännöllisesti ja mahdollisimman usein – nautin valtavasti myös lehtien kautta saamistani elämyksistä ja ideoista, ajatusten avauksista ja tunteiden herättelyistä. Aina ei ole pakko olla reissussa tai kokenut asioita, joista lehdissä kirjoitetaan, vaan pääsen piipahtamaan ja kurkistamaan uuteen kohteeseen (=Mondo) tai minulle tuntemattoman, mutta inspiroivan ihmisen ajatusmaailmaan ja kokemuksiin (=Eeva). Aina ei tarvitse olla ostamassa uutta sohvaa, mutta miten ihanaa on niitä fiilistellä (=Avotakka) ja saada sisustusideoita, niitä pieni ja isompiakin sitten joskus toteutettavaksi tai ihan vain unelmoitavaksi.

  1. No fear for fake news

Laatu, sisältö ja asiantuntijuus! Printattu teksti on tarkistettua ja faktoihin voi luottaa merkittävästi suuremmalla todennäköisyydellä, kuin somesivujen . Artikkeleiden takana on ammattilaisia, joilla on koulutus, halu ja tahto kirjoittaa hyvää suomen kieltä, jakaa oikeaa tietoa, herättää keskusteluja, ilman taka-agendaa tai omia mieltymyksiä. Sinä saat artikkelin jälkeen muodostaa omat mielipiteet ja ajatukset. Sinua ei ohjailla ollenkaan samalla tavalla kuin somessa vaikutetaan.

  1. Lahja postiluukussa

Postiluukkuun kannettu lehti on kuin pieni lahja ja iloinen yllätys päivään. Lisäksi tilaajana saat lehden ennen kuin sen bongaat lehtihyllystä.

7. Lukeminen lisää luovuutta

Lukeminen lisää luovuutta, on lempisyyni olla lehtitilaajana! Tarinat, kuvat ja lukuhetki, ovat minulle luovuuden herättelyn hetkiä. Joka lehdestä saan paljon uusia ideoita ja inspiraatiota. Lehtiä selaillessa tai niihin syvemmin uppoutuessa olen hetken ihanassa innoituksen kuplassa.

Mikä voisi olla sinun syysi tilata lehti? Tai parempaa, jos sinulla on jo lehtitilaajan kokemusta, kerro mikä lehti on mieluisin ja miksi nautit lukuhetkistä?

Kokeile sinäkin voisiko aikakauslehti olla sinullekin se sopivan pituinen tauko arjen puuhailujen lomaan? Kiiltävä kantinen lehti olohuoneen pöydällä muistuttaa tarpeellisesta tauosta, kaivatusta pysähdyksestä ja lupaa mielelle uppoutumista hetkeksi johonkin ihan muuhun. Inspiroivia ja innostavia juttuja, nautinnollisia lukuhetkiä sinullekin!

Tässä muutamia lehtiä lukemattomiin lukuhetkiin:

Apu Kotivinkki, Eeva, Avotakka, Meidän Talo, Meidän Mökki, Viherpiha, Unelmien Talo & Koti, Apu Terveys, Maku, Trendi, Voi Hyvin, Image, Mondo, Tuulilasi, Kauneus ja Terveys, Apu Juniori ja Ihana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *