Kaikenlaisia kuppiloita

Ravintola Farang’ssa museokäynnin jatkot

Siitä se sitten lähti. Kahvihampaan kolotuksesta. Hyvästä seurata. Toiveesta, että viihdytään yhdessä vielä hetki.

Museokäynnin jälkeen olisi tarkoitus istahtaa Taidehallin rakennuksessa sijaitsevassa Ravintola Farang’ssa tovi ja vaihtaa kuulumisia sekä Anu Pentikin Kolme tilaa -museokäynnin herättämiä tuntemuksia. Kahvila oli kahdeksan päiselle lady-liigalle aivan liian pieni, joten siirryimme rohkeasi ravintolan puolelle. Siitä ajatus kahvista kasvoi kuohuviiniksi. Hieno päivä ansaitsi kuplivan päätöksen.

Kuohuva kädessä ihailimme kauniisti katettua pöytää ja jostain se menukin osui käteen. Ei pitänyt. Mutta osui. Puolivallaton naislauma innostui tavaamaan ruokalistan Tasting menua ja vielä kun ystävättäremme Marjo komppassi tarjoilijaa, että herkullista on, ei kukaan enää voinut kieltäytyä houkutuksista.

Ravintolan ruokalistan annokset koostuvat kaakkois-aasialaisista herkuista ja mauista ja valintamme kohdistui yllättävänkin helposti ja yksimielisesti seuraavanlaisiin makuelämyksiin:

GRILLED TIGER PRAWNS, `TAMARIND & CHILI DRESSING´ (grillattuja tiikerirapuja, paahdettu salotti-chili relissi, tamarindia, limenlehteä, kookoskermaa)

GRILLED CHICKEN `SATAY & COCONUT´& FARANG’S CHILI SAUCE (grillattuja kanavartaita, pähkinäistä satay-kastiketta, maapähkinärelissiä, kookoskermaa, sitruunaruohoa, Farangin chilidressing)

ja jottei vain nälkä jäisi: CARAMEL PORK `MIN KHAO´(haudutettua, rapeaksi paistettua possua, mustariisietikkakaramellia, rapeaa sitruunanruohoa ja limenlehteä, rapeaa sipulia).

Pelkkä ajatuskin Farang’iin päin, ja vesi herahtaa kielelle!

Ravintola Farang tunnustaa ruokakulttuurin Social Dining -konseptia, jossa syödään yhdessä, nautitaan pitkään ja jaetaan annokset. ”Ihan jotain pientä vaan”, oli alkuperäisenä ajatuksena menu kädessä, mutta loppuen lopuksi päädyimme nauttimaan vatsan täyttävän ja makuhermoja hivelevän kokonaisuuden.

Tuskin kenellekään meistä jää tämä käynti Farangissa viimeiseksi.

Ja mistä kaikki alkoikaan. Anu Pentikin Kolme tilaa -näyttelyvierailusta tietenkin.

…ja mihin kaikki päättyikään: Taidehallin museokauppaan. Tietenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *