Hyvinvointi & liikunta, Maalaisresidenssi Lapinjärvellä

Kuntosali Pamaus ja 103 leuanvetoa

Tavoite oli selvä: 100 leuanvetoa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 15 osallistujan voimin määrä tuli täyteen. Viralliseksi lukemaksi saatiin 103 viimeisen ponnistelijan päätettyä jatkaa voimallisesti yli asetetun tavoiterajan.

Itse en kiivennyt riippumaan apinatangolle, vaan ulkoistin osallistumiseni Miehelleni, joka suorittikin komeasti meidän perheen leuanveto-osuuden. Lupaili kyllä tuuppaamaan minuakin yhden vedon toivossa, mutta päätin olla viihdyttämättä – tai tappamatta nauruun toivottomalla räpistelyllä – kyläpäiväläisiä.

Kohta lähtee huikea leuanvetosuoritus.

Leuanvetosuoritus merkittiin kirjoihin ja kansiin.

Kuntosali Pamauksen isäntä ja leuanvetohaastetta Kyläpäivässä luotsannut Mikko Salonen kertoi, että syyskuussa 2015 avattu Porlammin Kuntosali Pamaus on upean yhteistyön ja talkoohengen tulos. Ilman kuntalaisia ja kunnan tukea hanke olisi jäänyt toteutumatta. Kunta takasi yrittäjän lainan ja auttoi alkuun antamalla Porlammin Pyrylle tilat käyttöön. Tilat kunnostettiin ilmanvaihtokanavia myöten. Maalisutia heiluttivat kuntalaiset, jonka jälkeen tilatut kuntolaitteet saatiin paikoilleen. ”Ilman yhteistyötä ja moista tukea ei tästä, montaa asukasta ilahduttavaa yhteistä kuntosalia olisi saatu käyttövalmiiksi ja uusia kuntosalivälineitä hankittua.”

Kuntosalin lisäksi tenniskenttä on laitettu kuntoon ja hyvällä hiekkatekonurmella voi pelata muun muassa koripalloa, beach volley’ta ja jalkapalloa.

Porlammin Pyryn ponnistelu Lapinlahden kuntosalin avaamiseksi kuvastaa yrittäjyyttä ja talkoohenkeä parhaimmillaan. Niin totesi myös ministeri Stubb, vieraillessaan kuntosali Pamauksen avajaisissa syksyllä 2015: ”Jos koko Suomi toimisi kuten pieni Lapinjärven kunta, puhaltaen yhteen hiileen, niin taloutemme olisi jo nousukiidossa”. Tilaisuuden jälkeen Stubbilta lähti maailmalle twiittikin: ”Olipa kiva käydä avaamassa Kuntosali Pamaus Porlammilla. Melkein koko kylä paikalla. Esimerkki mitä yhteistyöllä saadaan aikaan. Kiitos!”

Kyläpäivän kuntonurkassa Saana Rutila tarjosi hierontoja 30 %:n alennuksella ja jo harmitti, ettei oltu tavattu aiemmin. Kun maalaisresidenssivierailuni vahvistui, elättelin haaveissani, että saisin hoidettua jalat kesäkuntoon Jaana Antaksen jalkahoidossa ja helliteltyä kroppani vetreäksi hierojan hoivissa lomailua varten. Nämä toiveet eivät nyt tällä kertaa toteutuneet aikapulan vuoksi, mutta….
…kun näitä kauneus- ja hemmottelumatkoja tehdään yleensä Tallinnaan päin, minäpä poikkean trendistä ja yrittäjyyden ja suomalaisen työn tukemisen tärkeyden ymmärrettyäni maalaisresidenssiajaltani, taidan suunnata tulevaisuudessa hemmottelumatkani koilliseen, Lapinjärvelle, osaavien yrittäjien käsiin.

Porlammin Kuntosali Pamauksessa voi käydä kuntoilemassa vapaasti viikon jokaisena päivänä klo 9.00 – 21.00. Käynti kuntosalille tapahtuu henkilökohtaisella kulkukortilla ja maksunkin suorittaminen vaivatonta.

Käyhän tutustumassa ja antautua kuntokärpäsen puremalle. Hyvät laitteet odottavat lapinjärveläisiä kunnonkohottajia. Saa sitä olla kunnossa bikinikauden jälkeenkin. Voi sitten hyvällä omalla tunnolla pikkuisen pulskistua tulevan joulunajan herkuista.

MUUTA LUETTAVAA AIHEESTA

Porlammin kyläpäivien arpamyyjäisissä sain nauraa, kun onnettaren sormi osui Vapaapalokunnan aktiiviin arvottaessa Jari Sillanpään CD-levyä LIEKEISSÄ.

Lue myös ensimäisen maalaisresidenssiviikkoni yhteenveto. Vauhtia riitti. Myös 2. viikolle.

Muistatko vielä miksi lähdin matkaan? Minä muutan maalle huutelin kesäkuussa maailmalle ja siitähän sitten seurasi ikimuistoinen muuttopäivä ja lähtö Lapinjärvelle.

 

 

1 thought on “Kuntosali Pamaus ja 103 leuanvetoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *