Ruoka & leivonta

Mummon mustikkapiirakkaa mustikkapiirakkapäivän kunniaksi

Ihka ensimmäisen valtakunnallisen mustikkapiirakkapäivän kunniaksi paljastan Tyyne-mummoni mustikkapiirakkaohjeen Kristallin kirkkaasti -twistillä.

Vaivaton, nopea ja helppo resepti innostaa tohelommankin leipurin uunin ääreen. Epäonnistumisen mahdollisuus makaa oikeastaan vain siinä, että piirakka unohtuisi uuniin tai joku merkittävä ainesosa unohtuisi taikinasta. Muuten takuuvarmasti on kahvipöytään kannettavaksi tai jälkiruuaksi herkku, joka laittaa kielen lipomaan huulia ennen ja jälkeen lusikoinnin.

Alle tunnissa on homma hallussa, siitäkin puolet viettää piirakka uunissa. Tervetuloa kahvivieraat! Pienellä varoituksella täällä on tullessasi piirakka paistumassa ja kahvi porisemassa.

Kaapista Myllyn Paras erikoisvehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Kylmästä kananmunat, margariini ja maito. Pakkasesta mustikat (jos tuoreita ei ole saatavilla) ja pöydän hedelmäkorista banaani(t).
Myllyn Paras erikoisvehnäjauholla onnistuu.

Taikinaan tarvitset:
4 munaa
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia sulatettuna tai reilu 1 dl juoksevaa kasvisöljyvalmistetta)
1 dl maitoa

Päälle:
500 g mustikoita pakastemustikoita (vähempikin tosin riittää) tai 1 l tuoreita
2 banaania soseena tai viipaloituna.

Näin onnistut:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää Myllyn Paras erikoisvehnäjauho ja leivinjauheseos, sulatettu rasva ja neste. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele banaanilohkot tasaisin välein ja sen päälle mustikat.
  3. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
  4. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Tyyne-mummin mustikkapiirakka Kristallin kirkkaasti twistillä valmiina uuniin.
Maistuva mustikkapiirakka viihtyy uunissa puoli tuntia.
Mikäli näet paistetun mustikkapiirakan banaani-twistit kauniiden orvokkejen sijaan irvistävinä pääkalloina, valmistaessasi piirakkaa piilota banaanikerros mustikoiden alle viipaleina tai soseena.

Tyyne-mummin mustikkapiirakka on herkullista sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa. Vaniljajäätelöpallokin sopii jälkiruuan tai kahvitteluherkun oheen, varsinkin kuumana kesäpäivänä.

Maistuvan mustikkapiirakkahetken kruunaa kupillinen kuumaa kahvia nostalgisesti Arabian Esteri-kupista (kuosi 1973 vuoden suosikki).

Ja mikäkö oli se Kristallin kirkkaasti twisti? Banaani tuo mustikkapiirakkaan hauskan vivahteen. Kokeile!

Maistuvaa mustikkapiirakkapäivää!

Please follow and like Kristallin kirkkaasti:
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *